Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, İzmir'de

"Türkiye'de yol yapmaktan çok bürokratik işlemleri sürüyor"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, " Türkiye'de yol yapmaktan çok bürokratik işlemleri sürüyor" dedi.

Dikili Salihleraltı Yolu ve Bayburtlu Hasan Şentürk Camisinin açılış törenlerine katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, 30 yıldan bu yana yapılmayan Salihleraltı Yolu ile ilgili durumdan 2011 yılının mayıs ayında Kuzey Ege Çandarlı Limanının temelini atmak üzere geldiklerinde haberdar olduklarını söyledi.

İlçe halkının bu konudaki talebini değerlendirdiklerini ifade eden Bakan Yıldırım, "Ahaliyle sohbet ederken, söze ilk başladıklarında bana şunu söylediler. 'Sayın Bakanım önümüzde seçim var herkes geldi gitti şimdi sıra sizde. Gelen herkes sözler verdi ne sözler yerine geldi ne de giden geriye geldi. Burada Salihler köyünün altıda 25 bin civarında yazlık var, siteler var. Gelin oradaki bu sitelerin yolunu bir görün' dediler. Görmeme gerek yok siz ne isterseniz o dedim. Yol belediyenin sorumluluğunda onun için yapılmamış belediye yapamayınca bunun ceremesini vatandaş mı çekecek. Vatandaş belediye başkanını neden seçiyor. İşini yapsın hayatını kolaylaştırsın diye seçiyor" diye konuştu.

AK Parti iktidarının mazeret üretmeden hizmet ettiğini aktaran Binali Yıldırım, Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yollar yaparak insanları birleştirdiklerini dile getirdi.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin her tarafında dağları delerek viyadükler yaparak yollar yapmışız. 15 kilometrelik Salihleraltı Yolunu mu yapamayacağız. Dikili Salihleraltı Yolunun yapım süresinden fazla bürokratik işlemleriyle uğraştık. Türkiye'de yol yapmaktan çok bürokratik işlemleri sürüyor" dedi.

"Şaibelere inanmayın"

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte çeşitli söylentilerin de çıkmaya başlağını hatırlatan Binali Yıdırım, "Buraya gelirken kulağıma bir dedikodu geldi. Hemşehriniz olarak bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Bir şaibe dolaşıyor. 'Efendim, AK Parti sahil belediyelerini alınca sahilleri kapatacakmış, denize girmeyi yasaklayacakmış.' Bunları bırakın, iş yapmayan iftira atar. AK Parti'nin 10 yıldır neler yaptığı bunun en güzel örneğidir. Bizim için önemli olan birlik ve beraberliğimizdir. Ayyıldızlı bayrak bizim en güzel beraberliğimizdir. Gölgesinde sonsuza kadar birlikte yaşayacağız. Bunu bozmaya kimsenin gücü yetmez" şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, daha sonra Dikili Bayburtlu Hasan Şentürk Camisinin açılışını yaptı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise hükümetin, İzmir'in kalkınması için ciddi kaynaklar ayırdığını ifade ederek, "İzmir mevcut durumunun daha da ilerisine gidiyor. Sayın Bakanım, tüm bu çalışmalarda bize vermiş olduğunuz destekler için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bayburtlu Hasan Şentürk Camisinin açılışına eski bakanlardan Oltan Sungurlu, İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler, daha sonra 82. İzmir Enternasyonel Fuarına katılmak üzere İzmir'e hareket etti. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Türkiye Dikili İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title