Haberler

Tuzla Belediyesi, Türkiye'nin yedi bölgesinden gelen ustalarla gençleri buluşturuyor

Güncelleme:

Türkiye'nin yedi bölgesinden katılan El Zanaatkârları, Sahaflar ve Antikacıların gençlerle buluştuğu, usta ellerin atölye çalışmaları, sahne performansları, sinema gösterimlerinin yer aldığı, Yeşilçam'ın hayatta kalan oyuncularının söyleşi ve sahne performanslarıyla renklenecek "Tuzla Gençlik ve Kültür Festivali" kapılarını açtı.

"TUZLA'DA ÇOK İŞ YAPTIK"

Tuzla Marina'da düzenlenen açılış programına, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı, Yeşilçam'ın usta sanatçıları, Yavuz Karakaş, İhsan Gedik, Mustafa Uzunyılmaz, Hasan Gökalp, Selçuk Özer, Tuncay Akça, Teoman Ayık, Ahmet Arıman, Necdet Kökeş, Meral Konrat, Ali Özel ile birlikte çok sayıda ziyaretçi katıldı. Açılış töreninde '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla Tuzla Belediyesi Engelsiz Korosu mini bir konser verdi. Ayrıca festivalin açılışında gelirinin tamamının yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklara bot ve mont desteği sağlamak amacıyla mezat düzenlendi.

Tuzla Belediyesi, Türkiye'nin yedi bölgesinden gelen ustalarla gençleri buluşturuyor

Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Tuzla'da çok iş yaptık. Çok gayret gösterdik. Şehrimizi değiştirdik. Eğer ki gençliğin gelişimine geleceğe adım atacak donanımına katkı sağlamazsak bizim yaptığımız işin hiçbir anlamı olmaz" dedi.

Tuzla Belediyesi, Türkiye'nin yedi bölgesinden gelen ustalarla gençleri buluşturuyor

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı," Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Biz dahil olmak üzere engelli adayı olan herkesin ve tüm engellilerimizin gününü kutluyorum. Bugün bizim başlattığımız Gençlik ve Kültür Festivali'miz 15 gün boyunca sürecek. Sanatçılarımızın, zanaatkarlarımızın, geçmişten gelen sanatımızı, gençlerimiz ile birlikte anlayıp, geleceği çizerken bu bilgileri özümseyerek adımlar atmayı planlıyoruz. Tuzla'da çok iş yaptık. Çok gayret gösterdik. Şehrimizi değiştirdik. Eğer ki gençliğin gelişimine geleceğe adım atacak donanımına katkı sağlamazsak bizim yaptığımız işin hiçbir anlamı olmaz. Bizim buradaki amacımız geleceği emanet edeceğimiz gençlerimize medeniyetimizin var olan kültürümüzün potansiyelini onlara özümsetip geleceğe birlikte adım atmaktır. Bu organizasyonda bizlere desteklerini esirgemeyen başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere Kültür Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese, sanatçılarımıza, zanaatkârlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tuzla Belediyesi, Türkiye'nin yedi bölgesinden gelen ustalarla gençleri buluşturuyor

"SOĞUK HAVADA SICAK BİR ORTAM VAR"

Hababam Sınıfı'nın bacaksızı Tuncay Akça," Güzel bir festival olmuş. Bu pandemi döneminde insanların rahatlaması için ve hastalığı unutması için güzel bir ortam. Soğuk havada sıcak bir ortam var. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. Festivale gelen gençlerin gösterdiği ilgi hakkında açıklamalarda bulunan Hababam Sınıfı'nın Hayta İsmail'i Ahmet Arıman," Çok şaşırdım. Böyle modern bir yer beklemiyordum. Çok beğendim. Kendimi yurt dışında hissettim. Festival de çok güzel. Gençlerin bize hala ilgi göstermesinde ustalarımızın payları var" dedi.

Tuzla Belediyesi, Türkiye'nin yedi bölgesinden gelen ustalarla gençleri buluşturuyor

"SANATÇININ VE ZANAATKARIN YAPTIĞI EN ÖNEMLİ ŞEY İNSANLARIN YÜZÜNDE BİR GÜLÜMSEME OLUŞTURMAKTIR"

Tuzla Kaymakamı Ali Akça ise," Siz saygıdeğer sanatçılarımızın, saygıdeğer zanaatkarlarımızla beraberiz. Sanatçının ve zanaatkarın da yaptığı en önemli şey insanların yüzünde bir gülümseme oluşturmaktır. Bu güzel organizasyonun Tuzla'mızda gerçekleşmesinde emeği geçen Kültür Bakanlığımıza, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Tuzla Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Şadi Yazıcı Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title