Haberler

Türkiye'yi ayağa kaldıran Duygu Delen'in ölümünde bilirkişi raporu hazırlandı: Düşmeden önce bilinci kapalıymış

Güncelleme:

Gaziantep'te sevgilisi Mehmet Kaplan'ın evinin camından düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen'in şüpheli ölümü araştırılmaya devam ediyor. Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, "Duygu Delen'in düşme anında bilincinin kapalı ancak canlı halde olduğu" tespitine yer verildi. Olay yerindeki, "kemer"in varlığına dikkat çekildi. Ayrıca Duygu Delen'in vücudunda sert bir cisimle vurma sonucu olabilecek "ray tipi ekimoz" tespit edildi.

BİLİRKİŞİ RAPORU SUNULDU

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'nin haberine göre Delen'in ölümünün aydınlatılması için titiz bir soruşturma yürütülüyor. Duygu Delen olayında resmi bilirkişi olarak atanan Adli Tıp uzmanı Prof. Dr. Hakan Kar tarafından hazırlanan rapor, mahkemeye sunuldu. Bilirkişi raporu Duygu Delen'in intihar mı ettiği yoksa Mehmet Kaplan tarafından aşağıya mı atıldığı yönündeki soruşturmaya ışık tutacak.

GENÇ KIZA SERT BİR CİSİMLE VURULMUŞ

Mehmet Kaplan, ifadesinde Duygu Delen'le aralarında çıkan tartışma nedeniyle arbede yaşandığını, sakinleşmek ve su içmek için mutfağa yöneldiğinde ise pat diye bir ses duyduğunu ve balkondan baktığında Duygu Delen'in yerde yattığını gördüğünü anlattı. Ama Prof. Dr. Hakan Kar, Duygu Delen'in vücudunda tespit edilen ekimozlara dikkat çekti.

1- Sağ kol üst bölgesinde ray tipi ekimoze görünüm.

2- Sağ dirsek dış yüzde V tipi ekimoze ile bunun devamında ray tipi ekimoze görünüm.

3- Sol bacak alt yüzün tamamında ray tipi görünümlü ekimoz.

EKİMOZUN DÜŞMEYLE OLUŞMASI TIBBEN MÜMKÜN DEĞİL

Duygu Delen'in vücudunda oluşan ekimozlarla ilgili olarak, "ray şeklindeki ekimozların, olay yeri görüntülerdeki genç odası zemininde yer alan kemer ile darp sonucu oluşmuş olabileceği gibi, olay yerinde saptanamayan başkaca sert, künt, silindirik veya köşeli sopa benzeri bir cisimle darp sonucu da oluşmuş olabileceği, ancak kişinin yüksekten düz beton zemine düşmesi sonucu oluşmasının adli tıbbi açıdan beklenmediği" kanaatine yer verildi.

DÜŞMEDEN ÖNCE BİLİNCİ KAPALIYDI

Prof. Dr. Hakan Kar'ın hazırladığı bilirkişi raporunda, düşme anının görüntülerinin incelenmesi ve tanık ifadelerinin değerlendirilmesi sonucunda Duygu Delen'in "bilincinin kapalı olduğu" kanaati belirtildi.

1- Duygu Delen'in düşerken herhangi bir tepki, refleks ya da kaçınma gibi bir hareket göstermemesi ancak düşmesinden sonra 39 kalp atımı tespit edilmesi, kişinin düşme anında bilincinin kapalı ancak canlı halde bulunduğu kabulünün gerektiği,

2- Duygu Delen'in kan ve idrar örneklerinde alkol ve uyuşturucu tespit edilmediği, vücudunda "ray şeklinde ekimozlar" tespit edilmiş olmasıyla birlikte değerlendirildiğinde Duygu Delen'in bilincinin kapalı olmasının, darp edilme sonucu meydana gelmiş olabileceği kanaatine varıldı.

3- Duygu Delen'in düşmesi sırasında bisikleti ile geçen çocuğun ve bina görevlisinin herhangi bir bağrışma, ağlama, çığlık ya da gürültü duymamış olması da düşme adında bilincinin kapalı olduğu değerlendirmesine yol açtı. "Bulguların maktulün şüpheli tarafından atılmış olma ihtimalini kuvvetlendiren bulgular olduğu" kanaati ifade edildi.

"YOĞUN KANAMAYA BAĞLI ŞOK GEÇİRMİŞ"

Duygu Delen'in düşmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekibinin ifadesinde nabız alamadıklarını ancak monitöre bağladıklarında 39 kalp atımı tespit ettiklerini bildirmesi Duygu Delen'in düşme sırasında canlı olduğunun tıbbi delili olarak görülürken, "Kalp atımının 39 gibi düşük bir değerde olması, Duygu Delen'in o saat itibariyle yoğun bir iç kanamaya bağlı şok tablosu içinde olduğunu göstermektedir" denildi.

Kaynak: Haberler.com / 3. Sayfa

Gaziantep Hürriyet 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

ALEYNA ÇAKIR:

Sosyal.medya olmasa idi Halı Tüccarı zengin oğlan fakir kızdan ceza almazdi. Iyu ki özgur sosyal medya var.

7
3
yanıtYanıtla
EN BÜYÜK BJK:

Yani cinayet

8
1
yanıtYanıtla
Adil:

Adalet var mı?

5
1
yanıtYanıtla
Gül:

Rapor yanlı görünüyor. Yanı rapor diyorki koluna ve bacaklarına darp almış ve bu nedenle bilincini kaybetmiş. Sonra adam bunu atmış asagiya. Yanı kol ve bacaklara alınan darbe ile bilincinin kapandığını iddia etmek ne kadar mantıklı? Eğer başka kanıtı yoksa bu Prof. Şahsiyetin bu kanıtlarla birsey söylemek zor. Yani bunlarin o gün olduğu ne malum? Vücudunda başka darp izi neden yok mesela kafasında ki bilincini kaybettirdi diyelim? Yani kadın gitti atladı burada illa çığlık atması felan mi lazım? İntihar eden çığlık mi atar? Prof. Şahsiyet çok fazla polisiye izlemiş ve olsa olsa bu bunu asagi atmıştır önyargısı ile başlamış çalışmaya. Bu kanıtlardan Prof. Çıkmaz.

0
6
yanıtYanıtla
Yahya:

Otopsi niye var? Gerçekleri ortaya çıkarmak için. Ama sizde uzmansanız delil gösterin. Böyle uzaktan yorum yapmak kolay.

yanıt1
yanıt0
osman:

düşmeden önce bilincinin kapalı olduğunu tespit edecek teknolojiyi nerden bulmuş bu bilirkişi ?

0
5
yanıtYanıtla
çan:

Sen tespit et o zaman doğru teknolojiyi sen kullan aydınlat hadi insanları. . . bilgisayar başında yorum yazmakla olmuyo o işler.

yanıt1
yanıt0
CEVAP:

Bunu anlamak için bilirkişi olmaya bile gerek yok, görüntüden belli bilinçsiz olarak düştüğü. . .

yanıt0
yanıt0
adil:

17 yaşında evlenince kocası 35 yılla yargılanıyor da 17 yaşında sevgilisi olunca nasıl modernlik oluyor.

4
1
yanıtYanıtla
Yahya:

Sizin gibiler halen konuyu sapıtıyorsunuz.

yanıt2
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title