Haberler

Türkiye'ye Yatırım Yapan, Geniş Bir Coğrafyaya Yatırım Yapar"

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, İstanbul'dan sadece 4 saatlik uçuşla 57 ülkeye ulaşım imkanı bulunduğunu belirterek "Türkiye'ye yatırım yaparsanız, geniş bir coğrafyaya yatırım yaparsınız." dedi.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, İstanbul'dan sadece 4 saatlik uçuşla 57 ülkeye ulaşım imkanı bulunduğunu belirterek " Türkiye'ye yatırım yaparsanız, geniş bir coğrafyaya yatırım yaparsınız." dedi.

Başkent Pekin'deki Çin Makine ve Elektronik Ürünlerin İthalat ve İhracatı Ticaret Odasının (CCCME) düzenlediği yeni yıl etkinliğinde Çinli iş adamlarına hitap eden Büyükelçi Önen, Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerin binlerce yıl öncesine dayandığını hatırlattı.

Önen, bu çerçevede İpek Yolu'nun iki ülke arasındaki ilişkilerde asırlar boyunca önemli bir rol oynadığının altını çizerek "İkili ilişkiler sürekli gelişiyor. İpek Yolu'nun hem Asya hem de Avrupa'daki kapıları Kuşak ve Yol Projesi ile tekrar bağlanıyor." diye konuştu.

Türkiye ve Çin'in gelişmekte olan iş birliklerini yeni bir seviye çıkarma konusundaki kararlılığının son yıllarda üst düzey ziyaretlerle kendini gösterdiğini vurgulayan Büyükelçi, iki ülke liderlerinin son 2 yılda dört kez görüştüğünü ve bunun geleceği parlak ikili ilişkilerin somut kanıtı olduğunu ifade etti.

"Türkiye'deki başarılı Çinli firmaların sayısı bine ulaştı"

Türkiye'ye yatırım yapan Çinli firmalara değinen Önen, birçok dev Çin firmasının Türkiye'ye yatırım yapmayı tercih ettiğini belirterek bu şirketlerin bankacılık, enerji santralleri, altyapı, madencilik, ulaşım, tarım ve teknoloji alanında faaliyet gösterdiğini ve Türkiye'de iş kuran başarılı Çinli şirket sayısının bine ulaştığını söyledi.

Son 10 yılda Türkiye'de 250 milyar dolar tutarına ulaşan birçok mega projenin başarıyla tamamlandığına işaret eden Büyükelçi Önen, bu kapsamda nükleer enerji santralleri, yenilenebilir enerji ile hızlı tren projeleri, tüneller, köprüler, otobanlar gibi birçok mega projenin inşasının sürdüğünü kaydederek "Türkiye Çinli şirketler için önemli fırsatlar sunuyor." dedi.

Büyükelçi Önen, Türkiye'nin 4 saatlik uçuşla 57 ülkeye, 1,6 milyarlık nüfusa ve çok sayıda pazarı barındıran 24 trilyon dolarlık piyasaya erişim kolaylığı sağladığına dikkati çekerek "Türkiye'ye yatırım yaparsanız, geniş bir coğrafyaya yatırım yaparsınız." ifadelerini kullandı.

"Bahar Bayramı'nda Türkiye'yi ziyaret etmenizi tavsiye ederim"

Türkiye'nin turizm destinasyonlarıyla 2016 yılında ağırladığı turist sayısının 30 milyonu aştığını kaydeden Büyükelçi Önen, "Çin'de yılın en iyi zamanı olarak bilinen Bahar Bayramı geliyor. Size Türkiye'yi bu tatilde ziyaret etmenizi tavsiye ederim." diye konuştu.

Büyükelçi Önen, bu yılın Çin'de "Türkiye Turizm Yılı" olarak kutlanacağını hatırlatarak Çin genelinde 80 etkinlik organize edileceğini ve bunların açılış galası ve konserinin 19 Mart'ta yapılacağını kaydetti.

Türk Hava Yollarının (THY) iki ülke arasında haftalık 28 direkt uçuş düzenlediğine dikkati çeken Önen, bu bağlamda THY'ye daha fazla uçuş frekansı verilmesini umduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Abdulkadir Emin Önen Türkiye Pekin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title