Haberler

Türkiye-rusya İş Konseyinden Vali Canpolat'a Ziyaret

Türkiye-rusya İş Konseyi Üyeleri, Denizli Valisi Hasan Canpolat'ı Ziyaret Etti.

Türkiye-Rusya İş Konseyi üyeleri, Denizli Valisi Hasan Canpolat'ı ziyaret etti.

Ziyarete, Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Turgut Gür, Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı Türkiye Ticaret Mümessilliği İstanbul Şubesi temsilcilerinden Alexander V. Senatorov ve Sergey Eremenkin ile Türk-Avrasya İş Konseyi Koordinatör Yardımcıları Burcu Sonsoy ve Nurengiz Eşki katıldı. Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Turgut Gür, Türkiye-Rusya İş Konseyi olarak Rusya tanıtım günleri çerçevesinde, Rusya'yı Türkiye'de tanıtma faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyerek, "İki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri arttırmak için yapılması gerekenleri işadamlarımıza aktarıyoruz. Denizli, Türkiye'nin tekstil merkezi. Denizli'den Rusya'ya olan tekstil ihracatının arttırılması için bilgi alışverişlerinde bulunacağız. Bu yılbaşında bu yana Mersin, Adana, Gaziantep, Balıkesir ve Bursa'da tanıtım faaliyetleri yaptık. Aynı tanıtım faaliyetlerini Rusya'da da yaparak orada da Türkiye'nin ekonomik potansiyelini Rus dostlarımıza aktaracağız. Amacımız Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacminin daha da arttırılmasını sağlamak. Bu kapsamda ihracatçı bir şehir olan Denizli ile Rusya Federasyonu arasındaki ticaret hacminin de 2009 yılına kadar 1 milyar dolara çıkması için çalışacağız" dedi. Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizli'de bir çok alanda üretim ve ihracat faaliyetlerinin sürdüğünü söyledi. Denizli'nin ürettiği ürünlerin dünya ile rekabet ettiğini ve ihracat kültürünün hakim olduğu Denizli'den Rusya'ya yapılan ihracatın daha da artmasını arzu ettiğini ifade eden Vali Canpolat, "Denizli ürettiği ürünlerde Türkiye birincisi konumunda. Örneğin bir mermer-traverten sektöründe 260 milyon dolarlık ihracatı ile Türkiye'de birinci sırada. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük mermer havzasına sahip bir il. Kaklık Beldesi'nde yapılan 1 milyon ton taşıma kapasiteli lojistik merkez faaliyete geçtiğinde, bu sektörün önü daha da açılacak. Bir diğer sektörümüz olan cam sektöründe de camın her türlüsü üretiliyor. Son zamanlarda hızla gelişen bir gıda sektörümüz de mevcut. Rusya'ya giden üzümlerin önemli bir kısmı, Türkiye'de üzüm üretiminde Manisa'dan sonra ikinci sırada olan Denizli'den gönderiliyor. Buna bağlı olarak önemli bir şarap üretim merkezi olan Denizli'den, Avrupa başta olmak üzere Rusya'ya da şarap ihraç ediliyor. Diğer yandan Denizli önemli oranda Rus turistin ziyaretine de sahne oluyor. İlimize gelen Rus turistler ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkanına sahip oluyorlar. Sonuç olarak Denizli'nin Rusya Federasyonu ile ticari ilişkileri var ama biz bunun daha da artmasını istiyoruz ve bu konuda gösterdiğiniz çabadan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Hasan Canpolat, Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Turgut Gür'e Denizli Valiliği plaketi, Kızılcabölük dokuması ve Denizli'yi tanıtan CD ve kitap verdi. Turgut Gür de Vali Canpolat'a çinili plaket takdim etti.

(SK-AV-SÇ-Y) 25.04.2008 15:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title