Haberler

Türkiye'nin ABD'deki olaylarla ilgili açıklaması CNN International muhabirini şaşırttı

Güncelleme:

CNN International muhabiri Clarissa Ward, ABD'deki olaylar sonrası Türkiye'den yapılan uyarı açıklamasını "Bu tam da bir ABD basın bülteninde, kriz veya isyan sırasında Orta Doğu'daki bir şehirde olabilecek Amerikan vatandaşları için okumaya alıştığımız türden bir dil" şeklinde yorumladı.

ABD'de Kasım ayında gerçekleşen başkanlık seçimlerini Joe Biden kazandı. Oy sayımında hile olduğunu savunan ABD Başkanı Donald Trump ise yenilgiyi kabul etmediğini her fırsatta dile getirdi. Dün Trump'ın bir konuşmasında bu düşüncelerini tekrar dile getirmesinden sonra, destekçileri Kongre binasını bastı. Polis ve askerin müdahale ettiği olaylarda, 4 kişi yaşamını yitirdi.

"ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ"

Tüm dünyanın yakından takip ettiği kaosla beraber farklı ülkelerden de peş peşe açıklamalar geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: "ABD Başkanlık seçimlerinin ardından yaşanan ve bugün Kongre binasının göstericiler tarafından basılması teşebbüsüne kadar varan iç gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. ABD'deki tüm tarafları itidal ve sağduyuya davet ediyoruz. ABD'nin bu iç siyasi krizi olgunluk içinde aşacağına inanıyoruz. ABD'deki vatandaşlarımızın kalabalık mekanlar ve gösteri yapılan yerlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz"

AYNI ÜSLUBUN BEYAZ SARAY TARAFINDAN KULLANILDIĞINI BELİRTTİ

CNN International muhabiri Clarissa Ward ise Ankara'dan Türk vatandaşlarına yönelik uyarı açıklamasının dilini ABD'den görmeye alışık olduklarını söyledi. Bakanlığın açıklamasını okuyan Ward, Washintgon'a karşı üslubun daha önce Beyaz Saray tarafından kullanıldığını söyledi.

"AMERİKAN VATANDAŞLARI İÇİN ALIŞTIĞIMIZ BİR DİL"

Ward, "Bu tam da bir ABD basın bülteninde, kriz veya isyan sırasında Orta Doğu'daki bir şehirde olabilecek Amerikan vatandaşları için okumaya alıştığımız türden bir dil" diye konuştu.

"ŞAŞIRTICI"

Yorumunun devamında CNN muhabiri, "Bu türden bir dille Türkiye gibi ülkelerin vatandaşlarını ABD başkenti çevresinde bulunmanın tehlikeli olduğu konusunda uyardığını görmek şaşırtıcı" görüşünü paylaştı.

"DEMOKRASİDEN YANA OLDUK, TAVSİYE EDERİZ"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da çıkan olaylara ilişkin, "ABD'deki olayları endişe ile izliyor; tarafları öncelikle sükunete davet ediyoruz. Daima hukuk ve demokrasi içinde sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Türkiye olarak her zaman hukuktan ve demokrasiden yana olduk; herkese de bunu tavsiye ederiz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Orta Doğu Türkiye Haberler

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500

Yorumlar (173)

angaralı0606:

Ülkemizin yaptığı açıklamaya (eğer böyle ise) bayıldım!! Tam bir kapak olmuş ABD ye. Çok zekice bir mesaj. .

75
6
yanıtYanıtla
Hakan:

Hayal aleminde yasiyor bu amerikanlar ve avrupalilar. . cok degersiz ve basit insan olduklarinin ciddi ciddi farkinda degillermis bugune kadar. . dunyada cop kadar degeriniz yok. . . yakinda afrika gibi olacaksiniz. . bunca sapiklik ahlaksizlik ortadoguda islediginiz cinayetler , dunya ahlakini bozan filmleriniz sosyal medya sapikliginiz cezasiz mi kalacaginiz sandiniz. . . Allah belanizi vermez mi sandiniz. . . Allah birakir birakir sonra oyle bi bela verir ki keske tas olsaydik dersiniz. . .

58
17
yanıtYanıtla
HAYDAR KAYA:

Ne oldu cicim acıdımı?

52
8
yanıtYanıtla
SERKAN:

HERŞEYİN BİR ZAMANI VAR YAŞATTIKLARINIZI YAŞAYACAKSINIZ ONCA MASUMUN AHI VAR ÜZERİNİZDE

54
5
yanıtYanıtla
mhs:

Beğenmeyen dıngiller kim ki!abd lilermi.

yanıt0
yanıt0
İstanbul:

İnşallah bu durum ABD nin sonu olur. İnşallah bugüne kadar yaşattıklarınızı yaşarsınız.

51
4
yanıtYanıtla
Nokta:

Ne dememizi bekliyordunuz. Size su veren itfaiyenin hortumuna mı söz etmemizi beklediniz. Size şunu belirtelim Siz yandıkça biz serinliyoruz. Beter olun

50
5
yanıtYanıtla
Nirvana:

Abd demokrasisi eleştirilebilinir ama Türkiyede Demokrasi filan yok . Kandırmayın kendinizi .

10
37
yanıtYanıtla
fason demokrat:

dünyada en kral demokrasi türkiyede var, başka şeyleri kastediyorsan haklılık payın olabilir (adalet sistemi vs) fakat seçme seçilme halkın iradesinin tecellisi hususu abd den 4 gömlek ustun. bak postayla gelen oyları çaldı değiştirdi diyor senin trump pp. .

yanıt15
yanıt3
Mehmet:

Arabaya binen adama sırtından yedi kurşun yerlilere kelle avcılığı yaptıran BARBAR VAHŞİLER Kimlerdi Bu Siyahlar neden öldürülüyor bunun arka planında ne var acaba adeta kasten bir siyahi kalkışma organize edenler mi var onları demokrasini methü sena edene ne demek lazım hain mi şuursuzmu.

yanıt4
yanıt0
Tüm 173 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title