Haberler

Türkiye Geneli Siyer Yarışması İkincisi Kayseri'den

Anadolu Gençlik Derneği tarafından 81 il ve ilçelerin gerçekleştirilen Siyer-i Nebi yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından 81 il ve ilçelerin gerçekleştirilen Siyer-i Nebi yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Siyer-i Nebi Yarışmasında Türkiye 2.si olan Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Karakaya'ya ödülünü Anadolu Gençlik Derneği genel başkanı Salih Turhan takdim etti.

Geleneksel olarak düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasına bu senede ilgi yoğundu. Tüm illerde düzenlenen yarışmada öğrenciler Hz. Muhammed(s.a.v)'in hayatını okuyup öğrenerek sınava girdiler. Sınav sonucunda Türkiye ikincisi Kayseri'den Ömer Faruk Karakaya oldu.

Törende konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği genel başkanı Salih Turhan öğrencileri tebrik ederek yaşantılarının Peygamber yaşantısıyla aynı doğrultuda olmasını söyleyerek "Okuduklarınız yaşantınıza etki etsin. Bu nurlu yoldan ayrılmayın. Hayatınızı hidayet çerçevesinde yaşamaya gayret edin. Bu milletin gücü siz gençlersiniz.Herkesi ayrı ayrı tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum." dedi

Derneğin Kayseri şube temsilcisi Vacit Kip ise "Peygamberimizin hayatı hep gözümüzün önünde olacak şekilde yaşama ve yaşatma çabamız dün olduğu gibi bugünde sürüyor. Gençlerimizin ahlak ve maneviyatını geliştirebilecekleri her türlü imkanı sağlamaya gayret ediyoruz. Nesillerin İman nuruyla yetişmeleri son derece mühimdir. Bu yolda devam eden ve yarışma neticesinde de Türkiye Geneli siyer yarışmasında ikinci olan Ömer Faruk kardeşimizi tebrik ediyorum. Nasıl ki Hz. Ömer, Peygamberimizi öğrenmiş yaşantısıyla yaşantısını şekillendirmiş ise Ömer Faruk'unda aynı ahlakla ahlaklanmaya devam etmesini niyaz ediyorum. Başarılarının devamı muhakkak gelecektir." şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Salih Turhan Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title