Haberler

Türkiye, Filipinler'de İhtiyaç Sahiplerine Gıda Yardımında Bulundu

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Ramazan ayı vesilesiyle, Türkiye'den yaklaşık 10 bin kilometre uzaklıktaki Filipinler'e, Ramazan yardımı ulaştırdı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Ramazan ayı vesilesiyle, Türkiye'den yaklaşık 10 bin kilometre uzaklıktaki Filipinler'e, Ramazan yardımı ulaştırdı. Filipinler'de 2013 yılında meydana gelen tayfunda yıkılan Tacloban Camii'ni açarak buradaki Müslümanların istifadesine sunan Diyanet Vakfı, ihtiyaç sahiplerini de unutmadı. Filipinler'in Tacloban ve Ormoc kentlerinde 1.250 aileye gıda yardımı yapılırken, 1.500 kişiye de iftar verildi. Filipinler'deki gıda dağıtımı ve iftar programlarına, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi, Kurumsal İletişim Koordinatörü Serkan Fidan katıldı. TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Öztürk, Ramazan ayında Türkiye'den binlerce kilometre ötede Filipinli Müslümanlarla hasret giderdiklerini, Türkiye'den milletimizin selamlarını getirerek yalnız olmadıklarını söylemek istediklerini belirtti. Türkiye Diyanet Vakfının kurulduğu ilk günden beri yeryüzünde iyiliğin egemen olması misyonu ile çalışan bir hayır kurumu olduğunu vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu: "Amacımız, herhangi bir dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin bütün insanlığa hizmet etmektir. Bu doğrultuda Vakfımız bugün dünyanın 135 farklı ülkesinde, dini, hayri, insani ve eğitim alanında toplumların kalkınmasına yönelik kalıcı projeler yürütmektedir.

Türkiye Diyanet Vakfı Filipinler'e ilk defa 2013 yılında meydana gelen Yolanda tayfununda mağdur insanlara yardım amacıyla gelmiş, 2014 yılındaki Rubi tayfunundan etkilenen insanları da yalnız bırakmamıştır. Buraya ilk geldiğimizde tayfundan etkilenen insanlara yardım etmek amacıyla gıda ve gıda dışı barınmaya yönelik insanların ihtiyaçlarını karşıladık. Bu kapsamda tayfundan etkilenen Tacloban ve Ormoc şehirlerinde bulunan ibadethanelerin de tahrip olduğunu gördük ve bununla alakalı Müslümanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere 3 camiyi yeniden inşa ettik. Taft şehrinde de Meslek Okulunun bakım-onarımını yaptık. Dün Tacloban'daki caminin açılışını yaptık, bugün de Ormoc'taki kardeşlerimizle bir araya geldik" diye konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı,  Kur'an ayı Ramazan'da "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında Filipinli Müslümanlara Kur'an-ı Kerim hediye etti. Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan yardımı götürdüğü Filipinler'e, 2 bin Kur'an-ı Kerim ulaştırdı. Türkiye'den hayırseverlerin Kur'an hediyesini alan Filipinli Müslümanlar duygulu anlar yaşadı. TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Öztürk, hayırseverler tarafından şu ana kadar 700 bin 152 adet Kur'an-ı Kerim hediye edildiğini söyledi. Toplamda yurt içi ve yurt dışında 268 bin 203 mealli Kur'an-ı Kerim hediye ettiklerini vurgulayan Öztürk, "Vakıf olarak 215 bin adet farklı dillerde mealli Kur'an-ı Kerim çalışmamız sürüyor. Şu an baskı aşamasında. Baskıların Ramazan ayı itibariyle tamamlanıp dünyanın farklı noktalarında dağıtılmasını hedefliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

Flipinler ormoc adasında yardım paketlerinin dagıtımı

Yardımdan detay görüntüler - Ormoc

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Öztürk Filipinler Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title