Haberler

Türkiye'den Makedonya'daki Selzedelere Yardım

Türk Kızılayı ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Makedonya Kızılhaçı ve Sel Felaketi Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyon Kurulu iş birliğiyle Makedonya'da meydana gelen ve 22 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinden etkilenen vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulundu.

Türk Kızılayı Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, AA muhabirine, sağanak yağışlar nedeniyle yüzlerce evin su altında kaldığını anımsatarak, insanların yaşam alanlarının son derece kirlendiğine dikkati çekti.

Birçok ev ve iş yerinin yeniden temizlenmesi gerektiğini belirten Turunç, "Bizler Türk Kızılayı olarak Makedonya Kızılhaçı ile iş birliğinde buradaki insanlara temizlik malzemesi yardımında bulunma kararı aldık. Bu bağlamda kürek, kazma, el arabası, çizme ve daha birçok hijyen malzemesi getirdik. " dedi.

Turunç, selden etkilenen alanların eski haline gelmesi için biraz zamana ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, iş makinelerinin sokaklardaki atıkları temizlediğine evlere ise daha küçük temizlik araçlarının gerektiğini söyledi.

Makedonya Kızılhaç temsilcilerinden Ali Samet de Türk Kızılayına yaptıkları yardımdan dolayı teşekkür ederek, "Türk halkı ve devletine ülkemizde yaşanan felaket durumlarında yardımlarını eksik etmedikleri için minnettarız." ifadesini kullandı.

Sel felaketinden etkilenen ev ve iş yerlerine yaklaşık 700 temizlik malzemesi yardımında bulunulduğu belirtildi.

MÜSİAD'dan yardım paketi

Bu arada, MÜSİAD Makedonya Temsilciliği de sel felaketinden etkilenen başkent Üsküp'e bağlı köylerdeki vatandaşlara yardım paketi dağıttı.

MUSİAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, köylerdeki yaklaşık bin eve yardım paketi dağıtıldığı bildirilerek, paketlerde temel ihtiyaçları karşılayacak içme suyu, gıda ve temizlik malzemesi bulunduğu aktarıldı.

MÜSİAD'ın Makedonya Başkanı Bilal Kara da ülke halkının her zaman yanında olacaklarının altını çizerek, "Kardeşlerimize ve dostlarımıza MÜSİAD olarak bir nebze de olsa yaralarını sarma noktasında katkımız olduysa ne mutlu bize. Allah'tan bu ve benzeri felaketlerin yaşanmamasını dileriz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Hakkı Turunç Türk Kızılayı Makedonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title