Haberler

Türkiye 50 milyon Çin, 25 milyon Alman aşısı alacak

Güncelleme:

Aralık, ocak ve şubat ayında 50 milyon doz Çin menşeli ilaç ve 25 milyon kadar Alman aşısının ülkeye getirilmesi için görüşmeler sürüyor. Türkiye, yerli aşıyı nisan ayında devreye sokacak.

Türkiye, koronavirüsle ilgili ilk anlaşmalarını tamamladı. Çin ve Almanya'dan koronavirüs aşısı getirmek üzere çalışmalar yürüten Türkiye'ye, aralık-ocak-şubat ayında Çin menşeli 50 milyon Sinovac aşısının gelmesi planlanıyor.

Buna göre ilk etapta aralık ayında asgari 20 milyon, ocak ayında ise 10 milyon doz aşının Türkiye'ye gelmesi hedefleniyor.

ÖNCELİKLİ İSİMLER TARTIŞILIYOR

Bilim Kurulu ise aşının öncelikli olarak kimlere yapılması gerektiği konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Aşının sağlık çalışanlarından başlamak üzere riskli gruplar ve enfeksiyonu yayma potansiyeli yüksek olan kesimlere uygulanması planlanıyor.

11 ARALIK'TA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AŞI OLACAK

Sağlık çalışanlarından başlanacak ilk uygulamanın 11 Aralık'ta yapılması bekleniyor. Aşıyı yaptıran vatandaşlardan ise herhangi bir ücret alınmayacak.

ALMAN AŞISI DA YOLDA

Türk profesörler Uğur Şahin ve Özlem Türeci çiftinin kurucusu olduğu Alman BioNTech firmasının ABD merkezli Pfizer ortaklığında geliştirdiği koronavirüs aşısı için ise aralık ayında 1 milyon, devamında da 25 milyona kadar alınması konusunda görüşmeler sürüyor.

50 milyon Çin aşısı, 25 milyon Alman aşısının alınmasıyla toplam 75 milyon aşının Türkiye'ye gelmesi planlanıyor.

YERLİ AŞI NİSANDA

Öte yandan Türkiye'de yerli aşı çalışmaları da sürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen toplam 16 aşı çalışması bulunuyor.

Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen ve faz 1 çalışmaları kapsamında 44 gönüllü üzerinde denemeleri başlayan koronavirüs aşısında şu ana kadar ciddi bir yan etki gözlenmedi.

Yerli aşının Faz 2 ve Faz 3 çalışmalarının da tamamlanması ardından en geç nisan ayında yaygın kullanıma geçmesi planlanıyor.

TOPLUMUN YÜZDE 60'I AŞILANMALI

Öte yandan uzmanlar tedbirlerle beraber toplumun yüzde 60'ı aşılandığında salgının durabileceğini söyledi.

SALGIN FRENLENECEK

Uzmanlar maske, mesafe, el hijyeni ve yayınlanmış olan kısıtlamalara harfiyen uyulmasıyla aşının toplumun yüzde 60'ına değil yüzde 10'una bile yapılmasının salgın için bir fren görevi göreceğini ve işi yavaşlatacağını vurguluyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Aralık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (41)

Muyittin:

Hala aşı olmak istemeyenler var. Bunları bir araya toplayacaksın birbirlerine bulaştırıp ölsünler

16
28
yanıtYanıtla
faca:

isminde hayır yok git tüm sülaleni aşılattır bi arada koşa koşa kan veriyordunuz sonra her türlü hastalıklara gebe oldunuz

yanıt10
yanıt2
asamuah chan:

amin

yanıt0
yanıt0
MUHAMMED:

FACA nın açılımı Fikirsizim Acizim Cahilim Akılsızım senin gibiler Türkiyede ekmek yer Irkçılık yapar Senin ismin nasıl faca değilse benimkide asamuah değil Bnu bildiğin halde boş yapıyon

yanıt0
yanıt0
HADİ ABBAS İŞİNE:

İşin ucunda bu kadar çok para olunca ne yapana, ne getirene, ne getirtene, ne methedene güvenmem. Biz Çernobilden sonra elinde çay bardağı ile fotoğraf çektiren bakanlar gördük.

26
4
yanıtYanıtla
corana:

neden yurt dışından alıyoruz ki önceki haberlerde türkiye nin aşıyı bulduğunu söylemiştiniz ne oldu o aşıya ? hatta ilk baharda hazır olacak demiştiniz.

21
4
yanıtYanıtla
Korum ha:

Aynen artislik yaptılar aşıyı bulduk diye

yanıt6
yanıt2
gg:

çinden aşı mı alınır be. doğu türkistana neler yaptılar. azıcık gurur. . . bide cin malına nasıl guvenırsınız. ölürüm de vurdurmam

20
3
yanıtYanıtla
Hasan:

İphone da kullanma o zaman

yanıt4
yanıt8
ethem:

lan akıllı evindeki eşyalara baktın mı hepsi yabancıların onları kullanırken niye gurur yapmadın

yanıt0
yanıt0
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title