Haberler

Türkçe'nin Ustası Emin Özdemir Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türkçe'nin ustası Emin Özdemir son yolculuğuna uğurlandıANKARA - Türk dili üzerinde yaptığı çalışmalarla tanınan akademisyen Emin Özdemir, son yolculuğuna uğurlandı.

Türkçe'nin ustası Emin Özdemir son yolculuğuna uğurlandı

ANKARA - Türk dili üzerinde yaptığı çalışmalarla tanınan akademisyen Emin Özdemir, son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin eski hocalarından olan ve Türkçe üzerine çalışmalarıyla tanınan akademisyen Emin Özdemir, kanser nedeniyle 86 yaşında hayatını kaybetti. Özdemir için Kocatepe Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Özdemir'in aile yakınları, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özdemir'in naaşı kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Emin Özdemir kimdir?

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde 1931 yılında doğan Özdemir, Pamukpınar Köy Enstitüsünde gördüğü eğitimin ardından, 1953 yılında Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Özdemir, 1960'da Milli Eğitim Bakanlığınca açılan bir sınavı kazanarak ABD'ye gönderildi. Özdemir, ABD'deki Columbia ve Indiana Üniversitelerinde "değişik düzeylere göre metin hazırlama ve anlatım teknikleri" konusunda eğitim gördü.

Hacettepe Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Temel Türkçe Bölümünde öğretim görevlisi olarak hocalığa başlayan Özdemir, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde uzun yıllar çalıştı. Özdemir, Türk Dil Kurumunun çalışmalarına da etkin biçimde katıldı ve Türk Dil Kurumunda Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu. Özdemir, "Edebiyat Bilgileri Sözlüğü", "Yazma Tekniği", "Türkçe Öğretimi", "Dil Devrimimiz", "Öz-Türkçe üzerine" ve "Dilin Öte Yakası" gibi eserleri kaleme aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Üniversitesi Kocatepe Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title