Haberler

Türk Vatandaşlarının Vizesiz Seyahat Edebileceği Ülkeler

Güncelleme:

Uçak bileti satan bir sitenin analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Türk vatandaşlarının vize alamadan seyahat edebileceği ülkeleri sıraladı.

Uçak bileti sitesi Enuygun.com'un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Türk vatandaşlarının vize alamadan seyahat edebileceği ülkeleri sıraladı.

Türkiye'nin en büyük uçak bileti sitelerinden Enuygun.com'un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Avrupa'dan Asya'ya hatta Amerika'ya kadar her kıtada Türk vatandaşlarının vizesiz gezebileceği ülkeler olduğunu söyledi. Hacıbayramoğlu, yurt dışına çıkmak isteyen Türklerin en büyük derdinin 'vize' olduğunu dile getirerek "Birçok formaliteyle uğraşıp ortalama 100 euro gibi bir tutarı gözden çıkarmanız gerekiyor. Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız vizesiz de seyahat edebileceğiniz çok sayıda ülke var. Bu yaz tatil planlarını yapmadan önce bu ülkelere göz atmayı ihmal etmeyin" dedi.

AVRUPA'DA VİZESİZ GİDİLEBİLECEK ÜLKELER

Avrupa'da Arnavutluk, Beyaz Rusya, Gürcistan, Karadağ, Kosova, Kuzey Kıbrıs, Makedonya, Sırbistan, Ukrayna ve Moldova'nın vizesiz gezilebileceğini belirten Hacıbayramoğlu "Aslında vizesiz Andorra ve Vatikan'a bile gidebilirsiniz ancak buraya Roma üzerinden ulaşmanız gerektiği için Schengen vizesi almanız şart. Bu ülkelerin yanı sıra sınır kapısında vize alarak Azerbaycan ve Ermenistan'a da gidebilirsiniz. Vizesiz gidilebilen Balkan ülkeleri ise Türklerin en çok tercih ettiği yurt dışı rotaları arasında yer alıyor" dedi.

AMERİKA KITASI'NDA TÜRKLERDEN VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER

Hacıbayramoğlu, Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Şili, Venezuela gibi Güney Amerika ülkelerinin de Türk vatandaşlarından vize istemediğini söyleyerek, "Amerika kıtasında Bolivya, Ekvador, Güney Georgia, Paraguay, Peru, Uruguay, Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Barbados, Belize, Britanya Virjin Adaları, Dominika, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaika, Kosta Rika, Meksika, Nikaragua, Panama, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Trinidad ve Tobago, Turks ve Caicos Adaları ve Dominik Cumhuriyeti'ne vizesiz gidebilirsiniz" açıklamasını yaptı.

ASYA KITASI'NDA VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER

Asya kıtasında, Maldivler, Lübnan, Endonezya, Tayland gibi turistik ülkelerin de Türk vatandaşlarından vize istemediğini belirten Hacıbayramoğlu, "Uzak Doğu ve Asya kıtasında da pek çok ülke Türklerden vize istemiyor. Bunlar arasında Japonya, Güney Kore gibi ülkeler var. Asya'da ayrıca Bahreyn, Doğu Timor, Filipinler, Hong Kong, İran, Kamboçya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Makao, Malezya, Moğolistan, Myanmar gibi ülkeler de vize istemiyor" dedi.

AFRİKA KITASI

Afrika'nın en turistik ülkelerinden Güney Afrika Cumhuriyeti'nin de Türk vatandaşlarından vize talep etmediğini dile getiren Enuygun Analisti Hacıbayramoğlu, Afrika kıtası ve Okyanusya'daki vizesiz ülkeleri de sıraladı: "Botsvana, Burundi, Cibuti, Fildişi Sahili, Fas, Gambiya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kenya, Komor, Libya, Madagaskar, Mauritius, Mozambik, Ruanda, Sao Tome, Senegal, Seyşel Adaları, Sudan, Svaziland, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Yeşil Burun Adaları, Zimbabve, Cook Adaları, Fiji, Mikronezya, Niue, Palau, Samoa, Tonga, Tuvalu, Vanuatu, Yeni Zelanda. Bu ülkelerden bazıları sınır kapılarında ücretli vize imkanı sunuyor". Hacıbayramoğlu, listedeki bazı ülkelerin sınır kapısında düşük ücretlere vize verebildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (13)

ne habe ama:

hepside ac ulkeler turkiye ucuncu dunya ulkesi oldugu net ortaya cikiyor

20
5
yanıtYanıtla
DIKKAT AVRUPA TEROR GELIYOR:

VIZE KALKARSA AVRUPAYA ISIDLI TERORISTLER COKGELIR YANI AVRUPA KENDIELIYLEISIDE VIZE VERMISOLUR AVRUPA COK KARISIR ARAPSACINA DONER COK OLAYLAROLUR TURKIYEDEKI EYLEMYAPAN ISID LILER TURKTU

10
5
yanıtYanıtla
ne ülkesi:

yakın şehirleri geçtik ilçelere bile gidemeyenler, memleketine yıllardır uğrayamayanlar varken bir de ülke dışı mı çıkacağız?

9
0
yanıtYanıtla
şah:

gitmek için para var mı önemli olan bu

3
0
yanıtYanıtla
ginger:

Bu ne yahu ben ingiltere fransa almanya isvicreyi gitmek isterim kimi unutuyorum ninni gülüm ninni

2
1
yanıtYanıtla
vali:

ingiltere almanya görülecek br yer degil öyle televizyxondan bakildigi gibi degil . burada aayanla ralardan bikmis. gel bak bir daha gelemzsin. . .

yanıt2
yanıt2
EYYYYYY MİLLET:

RUSYAYA GİDEMEDİKTEN SONRA BİR ANLAMI YOKKKKKKKKKKKKKKK OKEY

1
1
yanıtYanıtla
16:

biz anca işden eve evden işe kendi ülkemizi bile gezemiyoruz bırakın kıtalar arası gezmeyi

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

hepsi yalan papazın eşşegini kovalayıp duruyorlar

1
0
yanıtYanıtla
HANDAN USTAMobil-ANDROID:

Çook Memnunum ??

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title