Haberler

Türk Tekvandoculardan Büyük Başarı

Güncelleme:

Türk tekvandocular, 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunlarına katılım yolunda puan veren Avusturya Açık Tekvando Turnuvasında 10 madalya kazandı.

Türk tekvandocular, 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları'na katılım yolunda puan veren Avusturya Açık Tekvando Turnuvası'nda 10 madalya kazandı. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, 13 kişi ile katıldıkları turnuvada kazandıkları 10 madalyanın olimpiyatlar öncesinde kendilerini umutlandırdığını söyledi.

Avusturya'nın Innsbruck şehrinde 67 ülkeden bin 702 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Avusturya Açık Tekvando Turnuvası'na Türk sporcular damgasını vurdu. 13 sporcuyla turnuvaya katılan Türkiye, 10 madalya kazanmayı başardı. Türkiye, turnuvayı 4 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya ile tamamladı. Milli tekvandocular, diğer ülkelere göre turnuvaya daha az kategoride katılmalarına rağmen genel sıralamada 67 ülke arasında 2. sırayı aldı.

Turnuvada, büyükler kategorisinde bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım ve erkekler 87 kiloda Yunus Sarı altın madalyanın sahibi oldu. Erkekler 63 kiloda Umut Bildik ve 80 kiloda Yunus Sarı gümüş madalyayı boynuna geçirirken, bayanlar 57 kiloda Dürdane Altunel, 73 kiloda Furkan Asena Aydın ve +73 kiloda Cansel Deniz ülkemize bronz madalya kazandırdı. Gençler kategorisinde ise bayanlar 49 kiloda Zehra Döşüçukur ve 55 kiloda Fatma Sarıdoğan altın, erkekler +78 kiloda Talha Bayram gümüş madalya elde etti. Türk sporculardan Yaprak Eriş, Sedanur Yumruçalı ve Rıdvan Baygut madalyaya uzanamayan isimler oldu.

METİN ŞAHİN: "2016 OLİMPİYATLARI İÇİN UMUTLUYUZ"

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Avusturya'da elde ettikleri sonucun 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları öncesinde umutlarını daha da arttırdığını söyledi.

Şahin, Avrupa Şampiyonası'nın ardından ilk büyük katılımlı turnuvadan başarıyla çıktıklarını belirterek, "Bin 700 sporcunun mücadele ettiği ve olimpiyat oyunlarına katılım yolunda puan veren bir turnuvaya 13 sporcu ile katıldık ve 10 madalya kazandık. Servet Tazegül ve Nur Tatar gibi isimlerin kadroda olmamasına rağmen 67 ülke arasında 2. sırayı aldık. Önemli bir başarı elde ettik. Sporcularımızın performansı bizi çok mutlu etti. Servet ve Nur'un dışında Rukiye Yıldırım ve Ali Sarı da altın madalya kazanarak olimpiyatlara katılım yolunda önemli puanlar elde ettiler. 2012 yılında zirveye çıkan Türk tekvandosu 2016 yılında da aynı başarıyı tekrarlamak için çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Metin Şahin, Ağustos ayında Çin'in Nanjing şehrinde gerçekleştirilecek Gençlik Olimpiyatları'na kota almayı başaran Zehra Döşüçukur, Fatma Sarıdoğan ve Talha Bayram'ın Avusturya'dan 2 altın ve 1 gümüş madalya ile döndüğünü belirterek, Türk tekvandosunun geleceğinin emin ellerde olduğunu ifade etti. Şahin, alınan başarıda emeği geçen herkesi kutladığını da sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Rukiye Yıldırım Metin Şahin Avusturya Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title