Haberler

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Pakdil Açıklaması

"Türkiye'nin büyümeye devam etmesinin altında yatan gerçek güçlü iktidardır"

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Türkiye'nin büyümeye devam etmesinin altında yatan gerçeğin "güçlü iktidar" olduğunu söyledi.

Pakdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, global ekonomik krizin etkilerinin halen devam ettiğini ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ekonominin daraldığını belirtti.

Teknolojiye dayalı sanayi üretiminin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda önemli bir kilometre taşı olduğunu vurgulayan Pakdil, "Küresel ekonomide geleceğe dönük risklerin ve belirsizliklerin sürdüğü, dünya ekonomisinde değişim ve dönüşümlerin yaşandığı, yeni dengelerin oluştuğu, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında güç dengelerinin yeniden şekillendiği bir ortamda Türkiye'nin büyümeye devam etmesinin altında yatan gerçek güçlü iktidardır" dedi.

Türkiye'nin önümüzde yıllarda dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri haline geleceğini dile getiren Pakdil, ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınma sürecinin bütüncül ve çok boyutlu bir bakış açısıyla ele alınması gerektiğini aktardı.

İnsan odaklı kalkınma anlayış çerçevesinde katılımcı bir yaklaşım benimsediklerine işaret eden Pakdil, yeniden şekillenen dünya ekonomisinde uluslararası iş bölümü ve değer zinciri hiyerarşisinde Türkiye'nin konumunun aşamalı olarak üst basamaklara çıkaracaklarını anlattı.

Pakdil, teşvik sistemi ve istihdam politikalarının sanayinin gelişmesinde önemli olduğuna dikkati çekti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Politika

Nevzat Pakdil Kahramanmaraş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title