Haberler

Türk Kızılayı'ndan koronavirüs müjdesi! Kan nakliyle tedaviye başlanıyor

Güncelleme:

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık koronavirüse ilişkin yaptığı açıklamada, kan nakliyle tedaviye başlanacağını ve yoğun bakımdaki insanların daha önce hastalığı atlatmış insanlardan alınan örneklerle iyileştirileceğini dile getirdi.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, koronavirüs salgını ve tedavisine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan'ın sorularını cevaplayan Kızılay Genel Başkanı Kınık, salgının Çin'de ortaya çıktığı günden itibaren takipte olduklarını belirterek, bir afet operasyon merkezi oluşturduklarını söyledi ve kan nakliyle koronavirüs tedavisine başlanacağını duyurdu.

"300 SAHRA HASTANESİ DAHA HAZIRLIYORUZ'"

Salgının Türkiye'de görülmeye başladığı ilk günden itibaren Sağlık Bakanlığı ile koordine olarak çalıştıklarını anlatan Başkan Kınık "50 sahra hastanesini teslim etmiştik, şimdi 300 sahra hastanesi daha hazırlıyoruz" dedi.

50 MİLYON LİRA AYRILDI

Kınık, 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı uygulamasının getirilmesiyle, İçişleri Bakanlığı'nın kurmuş olduğu Vefa gruplarıyla işbirliği içinde olduklarını dile getirdi. "Zaten sahadayız" diyen Kınık, ihtiyaç sahipleri için ilk etapta 50 milyon lira ayırdıklarını duyurdu.

Türk Kızılayı'ndan koronavirüs müjdesi! Kan nakliyle tedaviye başlanıyorKızılay Genel Başkanı Kerem Kınık

KAN NAKLİYLE KORONAVİRÜS TEDAVİSİ

Koronavirüsle mücadelede birçok ülkenin de gündeminde olan 'plazma tedavisi' için önemli açıklamalarda bulunan Kınık, "Hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş, kanında da 2 haftadır virüs bulunmayan gönüllü bağışçılarımızı alıyoruz ve plazmalarını alıyoruz. Sıvı kısmını alıp diğer kısmını geri veriyoruz. Plazmada ne var? İmmunglobolin dediğimiz antikorlar var. Bu immunglobilinler, yoğun bakıma alınmış, solunum sıkıntısına girmiş, durumu kötüye giden riski yükselmiş vatandaşlarımız için onu uçurumun kenarından çekip alabilecek bir tedavi edici özelliği var" dedi.

SOFİSTİKE BİR LOJİSTİK SİSTEM KULLANILACAK

İlk grup hastalarının iyileşmeye başladığını belirten Kınık, bu hastalarla temas kuracaklarını belirterek " Gönüllü olacak vatandaşlarımızın plazlamalarını alacağız sofistike bir lojistik sistemle. Çünkü bunlar saatler içinde yoğun bakımlarda durumları kötüleşen insanlara yetiştirilmesi gerekiyor." dedi.

TEDAVİ İÇİN TARİH VERDİ

Bu haftayı hazırlık sürecinde geçireceklerini belirten Kınık, sonraki hafta da yavaş yavaş iyileşmiş olan hastalardan bu plazmaların alınmaya başlanacağını duyurdu.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Koronavirüs Kızılay Kınık Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

mümkün olduğunu sanmam:

bağışıklık kişiye özeldir, organ nakli gibi birşey bu ; sen git namaz kıl bu işlere karışma cahil zonta!

9
7
yanıtYanıtla
Neva:

Aşi ve serum farkı ne diye birşey okumadin mi hiç.

yanıt0
yanıt2
ibrahim:

''sen git namaz kıl '' ne ya örümcek beyinli, nereden nasıl geldin oraya namazla olayın alakası ne cahil zonta!

yanıt2
yanıt5
mümkün:

bence sende git beyin nakli ol , bu gericilik ile bu bencillik ile nasıl bu yaşına kadar ölmedin anlamadım doğrusu

2
2
yanıtYanıtla
dünya bilmiyormu neden ölüm var o zaman:

toplumu akılsızlaştırdığınız yetmiyormu utanmazlar, tedavisi mümkünse bu ölümler neden oluyor , harbiden koyuna bağlamışsınız ; sahte umutlarla toplumu iyice bulaşık hale getireceksiniz

yanıt3
yanıt0
NİLİM BİLİM:

''Zaten sahadayız'' demiş Bana bi gülme geldi. Var mı gören?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title