Haberler

Türk Kahvesi Viyana Kapılarını Aşacak

Haber: Taner YENER - Kamera: Yaşar KAÇMAZ /İSTANBUL DHA)Arçelik'in inovasyon gücü ile Selamlique'ın Türk kahvesi alanındaki uzmanlığının eseri olan Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi, kahve severlerle buluştu.

Haber: Taner YENER - Kamera: Yaşar KAÇMAZ /İSTANBUL DHA)

Arçelik'in inovasyon gücü ile Selamlique'ın Türk kahvesi alanındaki uzmanlığının eseri olan Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi, kahve severlerle buluştu. Selamlique İstanbul Kurucu Ortaklarından Caroline Koç ve Banu Yentür, Türk kahvesinin küresel lige çıkması için çok önemli bir adım attıklarını söylediler. Caroline Koç, 'Selamlique'ı kurarken, Türk kahvesine dünya çapında hak ettiği ilgiyi kazandırmak gibi bir hayalimiz, bu hayali gerçekleştirmek için de güzel bir fikrimiz vardı. Bugün Arçelik-Selamlique işbirliği ile hayata geçirdiğimiz global standartlardaki ilk Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi, bu güçlü inancımızın ürünüdür. Artık Türk kahvesini, her içimde aynı geleneksel lezzet ve tazelikte sunarak, tüm dünyada yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

Yenilikçi teknolojileriyle tüketicilerin hayatında fark yaratan Arçelik ile geleneksel lezzet ve farklı aromalarda üstün kaliteli Türk kahveleri üreten Selamlique işbirliğiyle tasarlanan Arçelik Selamlique Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi, Türk kahvesi için yeni bir dönemin kapısını açıyor. Beyoğlu Hasköy'deki Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirilen Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi'nin lansmanına, Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, Selamlique İstanbul Kurucu Ortaklarından Caroline Koç ve Banu Yentür ile Selamlique İstanbul Genel Müdürü Önsel Akkol ve Arçelik A.Ş Ar-Ge Direktörü Cem Kural katıldı.

CAROLİNE KOÇ: ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KATMA DEĞER YARATTIK

Selamlique İstanbul Kurucu Ortaklarından Caroline Koç, 'Bu projenin en başından beri bize çok inanan, güvenen ve cesaret veren Mustafa'nın (Koç) katkılarını asla unutmayacağımızı söylemek istiyorum. Kendisini bir kez daha sevgi, özlem ve şükranla anıyorum.ö dedi.

Türk kahvesini tüm dünyada yaygınlaştırmak için 2009 yılında Selamlique markası ile yola çıktıklarını belirten Caroline Koç, şunları söyledi:

'Bizim en büyük hedefimiz, tüm dünyada bilinen ve 'Made in Turkey' mührünü taşıyan uluslararası bir marka olmaktı. Geleneksel Türk kahvesi sunum ve içim ritüelini günümüze taşıyan Selamlique'ın sektöre girmesiyle, Türk kahvesini daha çok konuşulur hale getirdik. Selamlique ile birlikte kahve pazarı tamamıyla değişti ve gelişti. 2009'dan bu yana Türk kahvesi pazarı yaklaşık 3 kat büyüdü. Bu süreçte birçok ilki gerçekleştiren Selamlique olarak, Türk insanının en iyisine layık olduğunu ve en iyi kahveyi içmesi gerektiğini düşündük. Kullanılan renkleri, ambalajı, tadı ve sunumu ile her yönden farklı bir Türk kahvesi tasarladık. Tek içimlik, farklı renkleri, doğal aromalı tatları ve sunumu içinde barındıran bir Türk kahvesi ortaya çıkaralım ve bunu önce Türk insanı, sonra tüm dünyaya 'tattıralım' istedik. Türk insanına en kaliteliyi en iyiyi verme hayalimizle birlikte dünyanın ilk kafeinsiz kahvesini çıkardık. Bugün yurtiçi ve yurtdışında markamıza yönelik ilgiden memnunuz. İngiltere'nin en önemli alışveriş merkezlerinden Harrods'da 2010 yılından beri Selamlique ürünleri satılıyor. Avrupa, ABD, Körfez Ülkeleri ve Uzakdoğu dahil geniş bir coğrafyadaki mağaza, kafe ve satış noktalarımızda, ürünlerimiz tüketiciyle buluşuyor. Dünyaya dokunan bir marka olma yolunda, ülkemiz için önemli bir katma değer yarattığımızı bilmek de ayrı bir gurur veriyor, motivasyonumuzu artırıyor"

EŞŞİZ LEZZETİ SELAMLİQUE ILE KORUMAYA ALDIK

Türk kahvesini, dünyanın her yerinde, herkesin kolaylıkla hazırlayıp içebilmesi için Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi'ne odaklandıklarını belirten Caroline Koç, şöyle konuştu; 'Türk kahvesini dünyaya taşımak için çalışmalara başladığımızda hedefimizin önündeki en büyük bariyerin pişirme yöntemi olduğunu gördük. Oysa kahvenin bütün dünyada tanınmasındaki en önemli faktörün pişirme kolaylığı olduğunu biliyoruz. 'Öyle bir kahve yapalım ki, bunu kapsüle koyalım ve makine ile birlikte pratik bir şekilde tüm dünyaya sunalım' diye düşündük. Global pazara hitap edebilecek Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi fikrimizi hayata geçirmek için Arçelik ile bir araya geldik. Arçelik'in kahve konusunda zaten çok büyük bir inovasyonu vardı. Bizim fikrimiz de onların bu teknik bilgileriyle birleşince Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi üretildi. Böylece, çağlar boyu süren Türk kahvesi geleneğini, ileri teknoloji ile yeniden yorumlayarak, mükemmel bir kahve deneyimi sunmaya başladık. Selamlique kapsüllerini hayata geçirirken ise geçmiş ve geleceği aynı anda yaşadığımız İstanbul, en büyük ilham kaynağımız oldu. Bize göre Türk kahvesi de, her zaman anlatacak yeni bir hikayesi olan bu benzersiz şehrin, benzersiz bir lezzetidir. Bu eşsiz tadı her zaman taze sunmak için Türk kahvesini Selamlique kapsülü ile korumaya aldık. Artık en iyi Türk kahvesini, çok doğru köpük, lezzet ve tazelikte sunarak tüm dünyada yaygınlaştıracağız"

TÜRK KAHVESI RİTÜELİNE KİMLİK KATTIK

Türk kahvesinin, çağlar boyunca hep itibarı olan bir içecek olduğunu ifade eden Selamlique İstanbul Kurucu Ortaklarından Banu Yentür ise şunları söyledi:

'Biz Selamlique olarak, geleneksel kahve ritüeline, şekerinden doğal aromasına, fincanından kahve kutusuna, pişiriminden sunumuna kadar, bu coğrafyadan beslenen ama dünyaya seslenebilen estetik bir kimlik kattık. Dünya kahve kültürüne yüzyıllar önce zaten esin vermiş Türk kahvesini, şimdi IF Design ödüllü Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi ile tüm dünyaya sunmak için önemli bir eşikten geçirmeye hazırlanıyoruz. Bu makine için ürettiğimiz Selamlique Türk Kahvesi Kapsülü ve kapsül kutularını da, yaşadığımız coğrafyanın geleneksel desenlerinde kullanılan görsel dili yeniden yorumlayarak şekillendirdik. İzmir'deki fabrikamızda en iyi kahve çekirdeklerinden ürettiğimiz kahve çeşitlerini, özen ve ustalık gerektiren birçok aşamadan sonra, ideal renk, tat, köpük ve kokusuyla birlikte kapsül olarak Türk insanına ve dünyaya sunuyoruz"

TÜRK KAHVESININ GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM YAPTIK

Türk kahvesi kültürünü dünyaya taşıma heyecanı ile hayata geçirilen Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi için Selamlique ile yaptıkları işbirliğinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu da şöyle konuştu:

'Kültürümüzün çok önemli bir değeri olan Türk kahvesinin gelişimine ve geleceğine önemli bir yatırım yaptık. Selamlique ile güçlerimizi birleştirerek önemli bir yeniliği, Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi'ni geliştirdik. Arçelik'in Ar-Ge ve inovasyon gücü ve Selamlique'ın geleneksel tatlara modern bakış açısı getiren vizyonunun bir araya gelmesiyle, kahve severlerin hayatında çığır açacak bir ürüne imza attık. Türk kahvesi makinelerine yıllardır büyük yatırımlar yapıyor ve kültürümüzün bu öğesini sahipleniyoruz. Arçelik'in Türk kahve makineleri alanındaki başarısının arkasında, 10 yılın üzerinde Ar-Ge birikimi, farklı mühendislik disiplinlerini başarıyla biraraya getirmesi ve tasarımdaki global gücü bulunuyor. Bunun en son örneği olarak, 1, yıllık yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdiğimiz Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi'nin, geleneksel Türk kahvesinin dünyada hak ettiği değeri bulmasında çok önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz."

IF DESIGN'DAN ALTIN ÖDÜL

Arçelik'in Türkiye'nin patent şampiyonu olduğunu hatırlatan Hakan Bulgurlu, 'Sadece kahve makineleri alanında bugüne kadar aldığımız 43 adet patent bu alandaki iddiamızı ortaya koyuyor. Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi için de geliştirdiğimiz teknolojilerle 21 adet patent aldık. Dünyanın en prestijli tasarım ödüllerini şimdiden almaya başlayan ürünümüz, IF Design'da ilk kez Türkiye'den 'Altın Ödül'e layık görülerek başarısını taçlandırdı. Arçelik olarak, tüm dünyada tüketicilerimizin hayatına değer katan teknolojiler geliştirmeye ve ülkemizin gururu olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KAHVE KEYFİNİN BOYUTUNU DEĞİŞTİRİYOR

Tazeliği, tadı ve mükemmel porsiyonuyla sunulan Türk Kahvesi kapsülü ve makinesi ile artık tüm dünyada kolaylıkla Türk Kahvesi hazırlanıp içilebilecek. Taze çekilmiş kahve keyfini ideal köpük ve lezzetle kahve severlerle her fincanda sunan Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi ile Türk kahvesi yapmak, pratikliğiyle de dikkat çekiyor. Cooksense teknolojisi sayesinde bol köpüklü, taşmayan gerçek Türk kahvesi lezzetinin yanı sıra geliştirilmiş geniş su tankı ile her kullanımda su koymak da gerekmiyor. Makine ekstra hijyenik temizleme özelliği sayesinde tek tuşla ve sıcak su ile anında temizlenebiliyor. En kaliteli Arabica kahve çekirdeklerinin ustalıkla işlenerek 'geleneksel', 'kakuleli', 'çikolatalı', 'tarçınlı', 'okkalı', 'kafeinsiz', 'Ege damla sakızlı' gibi farklı aroma seçenekleriyle sunulduğu Selamlique kapsülleri, Türk kahvesinin eşsiz tadının her zaman taze kalmasını sağlıyor. Kapsüllerde ayrıca sadece aroma seçeneği değil, 'şekersiz', 'az şekerli' ve 'orta şekerli' olmak üzere şeker seçenekleri de bulunuyor. Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi ve özel kapsülleri Arçelik ve Selamlique mağazalarında satışa sunuluyor. Kapsüller için ayrıca internetten de sipariş verilebilecek. Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi, lansmana özel 599 TL'ye satışa sunuluyor. Selamlique Türk Kahvesi Kapsül fiyatları ise; Geleneksel (içinde 10 adet kapsül var) 21 TL, Diğer 6 çeşit kahve kutuları ise (içinde 10 adet kapsül var) 24 TL

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Caroline Koç İstanbul Beyoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title