Haberler

Türk İşadamı, Alman Derneğinden İstifa Etti

Akdeniz Alman-Türk İşadamları Derneği Başkanı Namık Kemal Biçer, Alman Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımını tanımasını şiddetle kınadığını vurgulayarak, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Akdeniz Alman-Türk İşadamları Derneği Başkanı Namık Kemal Biçer, Alman Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımını tanımasını şiddetle kınadığını vurgulayarak, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Almanya Parlamentosu'nun 1915'te meydana gelen olayları "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesi ülke çapında geniş yankı buldu.

Akdeniz Alman-Türk İşadamları Derneği Başkanı Namık Kemal Biçer yaptığı yazılı açıklamada, bu kararı şiddetle kınadığını belirtip, görevinden istifa ettiğini ifade etti.

Pink Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı, Adanalı işadamı Namık Kemal Biçer, "Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu sorumsuz ve mesnetsiz meclis kararlarıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha çok artarak gelişmesi gereken bir dönemde böyle bir yasanın Alman Parlamentosu'ndan geçmesi tarihi bir hatadır. Bu tasarıların sömürgeci geçmişleriyle milyonlarca insanı katletmiş ABD, Fransa gibi ülkelere ilaveten şimdi de Nazilik ve faşizm gibi yakın geçmişinde acımasız despotik yönetim şekli, insanlığa sayısız ölümler armağan etmiş Almanya'dan gelmesi çelişkinin de ötesinde gülünçtür. 5 milyondan fazla soydaşımızın yaşadığı Almanya'nın bu kararı akli, vicdani, kültürel ve tarihi dayanaklardan yoksundur; tarih ve toplum nezdinde gerçek bir karşılığı yoktur. Almanya Federal Parlamentosu'nun Namibya'dan Holokost'a uzanan utanç dolu sicilin şuuraltını ele vermesi yönüyle yorumlanabilecek olan bu karar, dostluğu yaralayıcı amaca hizmet eden niteliği ile stratejik de değildir. Bu vasfıyla, karar, iki devletin, ülke ve toplumun güven duygusuyla daha da geliştirilmesi gereken sıcak ve samimi ilişkilerine zarar verir. Alman Parlamentosu'nun Türkiye'yi soykırım yapmakla suçlayan haksız kararını şiddetle reddediyor, şiddetle kınıyorum. Bu karar, başta ekonomi olmak üzere, hayatın her alanında, kalkınmasına katkı veren milyonlarca Türk'ü rencide etmesi bakımından olumsuz bir havanın esmesine neden olacaktır" ifadelerini kullandı.

Hiçbir parlamentonun bu konuda karar almaya yetkili olmadığını, bir soykırım kararını ancak yetkili mahkemelerin verebileceğine dikkat çeken Namık Kemal Biçer, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Biz Almanya'yı bir hukuk devleti olarak bilirdik; olmadığını öğrenmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Türk Devleti tarih boyunca büyük imparatorluklar kurmuş, kavimler yönetmiş, soykırımlara uğradığı halde asla kimseye soykırım uygulamamıştır. Alman Parlamentosu'nun aziz Türk milletinin atalarına, yaşayanlarına ve gelecek nesillerine soykırımcı yaftası yapıştırma hakkı da olamaz, haddi de olamaz. Tarihlerinde mahkeme kararlarıyla kanıtlı olarak soykırım işleyenlerin hele hiç hakkı değildir. Yüzyıllara dayalı Türk-Alman dostluğunu sonlandıranlar elbet bir gün tarih karşısında sorumlu tutulacaklardır." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Namık Kemal Almanya Akdeniz Pink Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title