Haberler

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Kamu Kurumlarında Psikolog İstihdam Edilmeli

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilat Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, Türkiye'de antideprasan hapları kullanımının SGK verilerine göre son 5 yılda yüzde 56 arttığı sözlerini hatırlatarak, "Kamu Kurumlarında psikolog istihdam edilmesi ya da en azından memurların her altı ayda psikoloğa görünmesinin zorunlu kılınması taleplerimiz maalesef hükümet her defasında tarafından kulak ardı edilmiştir" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilat Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, Türkiye'de antideprasan hapları kullanımının SGK verilerine göre son 5 yılda yüzde 56 arttığı sözlerini hatırlatarak, "Kamu Kurumlarında psikolog istihdam edilmesi ya da en azından memurların her altı ayda psikoloğa görünmesinin zorunlu kılınması taleplerimiz maalesef hükümet her defasında tarafından kulak ardı edilmiştir" dedi.

Yokuş yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Kamu-Sen olarak, 2009 yılından bu yana toplu görüşme ve pazarlık süreçlerinde, Kamu Kurumlarında psikolog istihdam edilmesi ya da memurların her altı ayda psikoloğa görünmesinin zorunlu kılınması taleplerinin hükümet tarafından kulak ardı edildiğini savundu.

-"BU TÜR İLAÇLARIN KULLANIM SAYISI ARTTI"-

Yokuş, her geçen yıl toplumda olduğu gibi, kamu çalışanları içerisinde de bu tür ilaçların kullanım sayısının artığını vurguladı. Yokuş, Türkiye Kamu-Sen olarak, Devlet dairelerinde psikolog istihdamı yapılması ya da altı aylık periyotlarla psikoloğa gitme mecburiyeti getirilmesinin gerekçelerini şöyle sıraladı:

"Artan ekonomik sorunlar nedeniyle, memurların büyük bir çoğunluğu borç batağına sürüklenmiş, bu nedenle icra takibiyle yüz yüzedir. Emsal memurların ücret ve özlük hakları kurumlar arasında farklılık gösteriyor. Bu durumda mağduriyet yaşayan memurların psikolojisi bozuluyor. Aynı pozisyonda aynı işi yaptığı diğer kurumda ki bir memurdan daha az maaş alıyor olmasını, evde eşine ve çocuklarına izah edemiyor. Birçok kurumda, fiziki mekan sorunu var. Bu nedenle,çalışanlar oldukça zor şartlarda hizmet sunuyor. Hizmet sunumlarındaki zorluklar kamudan hizmet alanlara da olumsuz yansıyor. Fiziki mekan sorunlarının yarattığı olumsuzluk sebebiyle, kamu çalışanları hizmet sunarken fiili saldırıya uğruyorlar. Olumsuz şartlar, memuru strese sokuyor."

-"SOSYAL HAKLAR EŞİT UYGULANMAMAKTA"-

Yokuş, kurumların bazılarında, personel yetersizliği nedeniyle memurlar daha fazla çalışmak ve fazla mesai yapmak zorunda kaldığını, iş yoğunluğu ve bedelli de olsa fazla çalışmaktan, memurların olumsuz etkilendiğini bildirdi. Sosyal hakların kurumlar arasında eşit uygulanmadığını savunan Yokuş, "Yemek çıkmayan kurumlar, giyim ödeneğinin alamayan çalışanlar, servis, kreş, sosyal tesisler ve lojman imkanları olmayan kurumlarda çalışan personel, olumsuzluklardan etkileniyor" dedi.

Yokuş, kurum merkezlerinden il ve ilçe kadrolarına kadar yapılan atamalarda liyakete, bilgi birikimine ve yönetici özelliklerine bakılmaksızın, sırf "yandaş" oldukları için atanmaları yöneticilerin "becerisizlikleri" yüzünden çalışma barışının bozulduğunu belirtti. Siyasetçi, idareci ve sendikal ayrımcılık baskısı nedeniyle memurların büyük bir huzursuzluk yaşadığını kaydeden Yokuş,"Siyasetçi ve idarecilerin, çalışanları hafife alıcı, hiçe sayan tutum ve davranışları neticesinde işten soğutmaya sebebiyet veriyor" dedi.

-"MOBBİNG MEMURLARIN RUH SAĞLIĞINI BOZMAKTA"-

Yokuş, bütün bu olumsuzlukların, memurların büyük bir bölümünün sinir ilaçları kullanmalarına neden olduğunu, yaşadıkları huzursuzluğun sosyal hayatlarını da kötü etkilediğini savundu. Yokuş, kamu kurumlarında yapılan mobbing ve personel ayrımcılığı gibi bir çok konunun da devlet memurlarının ruh sağlığını bozduğunu kaydetti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Fahrettin Yokuş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title