Haberler

Tüpraş'tan Uçurtma Şenliği

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Tüpraş'ın bu yıl altıncısını düzenlediği Uçurtma Şenliği'ne ilgi yoğun oldu.

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Tüpraş'ın bu yıl altıncısını düzenlediği Uçurtma Şenliği'ne ilgi yoğun oldu. 3 bin 500 uçurmanın dağıtıldığı şenlik kapsamında gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde, çocuklar gönüllerince eğlendi.

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut ve İzmir Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık'ın ev sahipliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda bu yıl altıncısı düzenlenen 'Mutlu Atıklar Uçurtma Şenliği', renkli geçti. MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ile birlikte yüzlerce vatandaş şenliğe katıldı. 3 bin 500 uçurtma dağıtıldığı etkinlikte, uçurtmalar gökyüzüne salındı. Müzik dinletilerinin sunuldu. Pamuk şeker ve patlamış mısır dağıtıldı. Yüz boyama ve resim yapma etkinlikleri ile animasyon gösterileri çocukları eğlendirdi.

Şenliğe ismini veren 'Mutlu Atıklar' projesinin hakkın bilgi veren Tüphaş İzmir Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık, projeye sekiz yıl önce başladıklarını ve farkındalık yaratabilmek için de şenliği gerçekleştirmeye karar verdiklerini söyledi. Çalbıyık, şenliği özellikle 19 Mayıs'a denk getirerek Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'yla bir arada kutladıklarını kaydetti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yavuz Erkut Aliağa İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title