Haberler

Tunceli'de Orman ve Su İşleri Bakanlığına Yangın Protestosu

Tunceli'de Orman ve Su İşleri Bakanlığına yangın protestosuTUNCELİ'de, geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve 8 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyon bölgesinde başlayan ve halen süren orman yangınına Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca müdahale edilmemesini protesto etmek için bir grup çevreci...

Tunceli'de Orman ve Su İşleri Bakanlığına yangın protestosu

TUNCELİ'de, geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve 8 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyon bölgesinde başlayan ve halen süren orman yangınına Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca müdahale edilmemesini protesto etmek için bir grup çevreci ve HDP Milletvekili Alica Önlü'nün katılımıyla bir eylem düzenledi.

Pülümür Vadisi'nde bulunan Hanköy ve Dokuzkaya köyleri bölgelerinde operasyon sırasında çıkan orman yangınlarına Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından müdehale edilmesine tepki göstermek amacıyla 5 kişilik çevre gönüllüsü ile HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Tunceli Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü önüne gelerek protesto eylemi düzenlendi. HDP'li Önlü, Tunceli Orman İşletme İl Müdürü Özcan Yüksel ile bir süre görüştükten sonra, çevrecilerin düzenlediği basın açıklamasına katıldı. Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü önünde çevreciler adına basın açıklamasını yapan Haydar Çetinkaya, batı illerinde meydana gelen orman yangınlarına müdehale edildiğini fakat Tunceli'deki yangınlarına müdehale edilmediğini ileri sürdü. Tunceli'nin uzun zamandan beridir orman yangınlarıyla gündeme geldiğini anlatan Çetinkaya, şöyle konuştu: "Bugün Türkiye'nin birçok yerinde orman yangınları yaşanıyor. Batı illerindeki orman yangınlarına anında müdahale ediliyorki zaten edilmek zorunda, ama bizim ilimizde günlerce yanan ormanlara müdahale edilmiyor. Bu durumu yetkililerle görüşmek için buraya geldik. Müdür bey ile görüştük, durumu anlattı bize. Ellerinde olmayan nedenlerden dolayı, orman yangınlarına müdahale edemediklerini söyledi. Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışan herkes özverili, yangınlara müdahale etmek istiyor. Ama, önlerine çıkan engeller var. Burada asıl sorgulanması gereken Orman Genel Müdürlüğü'dür. Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin her yerinde yanan ormanlara kayıtsız kalmadan müdahale ettiğini biliyoruz. Dün Türkiye genelinde 23 orman yangını çıkmış hepsine müdahale edilmiş ama ilimizdeki orman yangınlarına müdahale edilmiyor. Dünyanın hiç bir yerinde orman yangınlarına müdahale etmek isteyen vatandaşların engellendiğine tanık olmamıştık. Özellikle Pülümür Vadisi Hanköy yakınlarındaki ve Dokuzkaya köyü kırsal alanında çıkan orman yangınlarına bir an önce müdahale edilmesini istiyoruz yangın giderek büyüyor ciğerlerimiz daha fazla yanmasın."

Grup basın açıklaması yaptıktan sonra HDP'li Önlü ile birlikte ellerindeki tırmık ve kürekleri protesto amacıyla Orman İşletme Müdürlüğü önüne bıraktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Alican Önlü Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title