Haberler

Tuba'yı Bıçakla Yaralayan Eski Sevgiliye 14 Yıl Hapis Cezası (2)

'KENDİMİ 42 YERİMDEN BIÇAKLADIM'

Eskişehir'de, sinema ve dizi film sanatçısı Şeyma Korkmaz'ın ablası olan Tuba Korkmaz'ın sokak ortasında bıçakla ağır yaralayan ve 14 yıl hapis cezasına çarptırılan Fatih Sağır savunmasında, amacının öldürmek olmadığını öne sürdü. Sağır şöyle konuştu:

"Ben bir bilim insanıyım. Her şeyimi kendisine adadım. Çocuğunu çocuğum, kendisini de eşim bildim. Olay günü amacım öldürmek değildi. Yaraladıktan sonra 112'yi aramak istedim. Ancak cep telefonu kilitliydi. Kendimi 42 yerimden bıçaklayarak Porsuk Çayı'na atladım. Amacım ölmekti. Adliyeye gelirken ailesi bana saldırdı, kendilerinden şikayetçiyim. İlişkimiz süresince 63 bin lira kendilerine para harcadım. Kendisiyle bir yuva kurma hayalim vardı."

Mahkeme heyetinin sanık Fatih Sağır'ı 14 yıl hapis cezasına çarptırdığı duruşma sonrasında Tuba Korkmaz, kardeşi Şeyma Korkmaz, babası Kadri Korkmaz ile avukatları adliye önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

TUBA: KARARA SAYGI DUYUYORUM

Tuba Korkmaz kararla ilgili olarak "Mahkemenin kararına tabii ki saygı duyuyorum. Ancak kendi beyanı sabah 4'de yanıma gelerek pusu kurduğu ve beni bıçakladığına dairdi. Bunu tekrar dikkate alınmasını istiyorum" dedi.

Tuba Korkmaz'ın sanatçı kardeşi Şeyma Korkmaz da "Bu süreçte yanımızda olan tüm medya kuruluşlarına ve kadın derneklerine teşekkür ediyorum. Birçok oyuncu abimiz, kardeşlerimiz ve ablalarımız kendi telefonlarından destek görüntüleri çekerek gönderdiler. Bu davada onların desteği çok önemliydi. 14 yıl hapis cezası verildi ve sanık hakkında indirim uygulanmadı. Şuanda ablamın işi yok ve bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu var" diye konuştu.

BABA KORKMAZ: ADALET YERİNİ BULDU

Tuba Korkmaz'ın babası Kadri Korkmaz da  "Kızımın psikolojisi bozuldu, hayatı değişti. Mutluyum diyemeyeceğim ama adalet yerini buldu" dedi.

Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına Avukat Pınar Çelik Arpacı, "Kararı komisyon olarak biz beğenmiyoruz. Tasarlayarak öldürmekten ceza istenmişti. Ancak tasarlayarak olmadığı yönünde mahkeme kararını verdi. İyi hal indirimi vermemesi olumlu bir karardır.  Biz kadın hakları savunucuları olarak daha ağır cezalar olması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

'CEZA AZ'

Tuba Korkmaz'ı savunan avukatlardan Meltem Banko, kararı temyize göndereceklerini belirterek şunları söyledi:

"14 yıl ceza verdi mahkeme heyeti. Fakat biz bunun az olduğunu düşünüyoruz. Tasarlanmanın olmadığını ifade ettiler fakat bu tamamen tasarlayarak yapılan bir olaydır. Sabaha karşı saat 4'de sanık olayın işlendiği noktaya geldi. Daha önceden kendi bileğini keserek ve o fotoğrafları Tuba'ya göndermesi de bir tehdittir. Kendime bunu yapıyorum sana neler yapacağım söylemidir. Tuba'nın arabasını çizerek içindeki şiddeti ortaya koymuştur. Bu olayda cezanın az olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu tasarlanarak yapılan bir eylemdir. Bunu yüksek yargıya taşıyacağız. Sanığın daha çok ceza alması için gerekeni yapacağız."

'TEMYİZ EDECEĞİZ'

Avukat Merve Türkmen Kaplan da " Tuba Korkmaz'ın şuanda hayatta olması bu davanın cinayet davası olmadığı gerçeğini ortaya koymamaktadır. Kendisi şans eseri şuanda aramızdadır. Mahkeme bugün kararını verdi. Adam öldürmeye teşebbüsten dolayı 9 ila 15 yıl arasında sanığın cezalandırılmasını uygun görmüştür. Ceza olarak 14 yıl ceza vermiştir. Sayın mahkemenin hükmüne hepimiz saygı duyuyoruz. Ancak söz konusu kararı temyiz edeceğiz" diye konuştu.

CHP Milletvekili Utku Çakırözer de "Tahrik indirimi ve iyi hal indirimi vermediler. Bence bunlar da kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin bitirilmesinde önemli bir dava olmasını sağlayacak olan unsurlardır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şeyma Korkmaz Porsuk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title