Haberler

Trabzonspor'da Cüneyt Çakır'a Büyük Öfke

Lige son yılların en iyi başlangıcını yapan Trabzonspor'da, mutlak galibiyet parolasıyla çıkılan Galatasaray maçında alınan yenilginin faturası hakem Cüneyt Çakır'a çıkarıldı. Bordo mavili yöneticiler Çakır'ı eleştirirken, yerel gazeteler, "Hakeme gözlük gerek" ifadesini kullandı.

Lige 3 galibiyet ve bir beraberlik alarak başlayarak zirvenin ortağı olan Trabzonspor'da, Galatasaray mağlubiyetinin şoku yaşanıyor. İki topu direkten dönen, bir çok pozisyonu değerlendiremeyen ve Onur'un büyük hatası sonucu sahadan mağlubiyetle ayrılan bordo mavililerde, yenilginin faturası ise hakem Cüneyt Çakır'a kesildi.

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Denayer'in eline çarpan topun kesinlikle penaltı olduğunu belirterek, "Bu penaltı değilse başka nasıl penaltı olacak? Cüneyt Çakır'ın kişiliğini seviyorum ama ortaya koyduğu performansı beğenmedim. Kararlarında tutarlılık yok. Dünya Kupası'ndaki performansı yoktu. Golün öncesindeki harekette faul yoktu. Dolayısıyla bir takımın kaderiyle de oynamış oldu" dedi.

"ÜNVANI BÜYÜK YÖNETİM KALİTESİ DÜŞÜK"

Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan ise, Twitter hesabından paylaştığı mesajlarla Cüneyt Çakır'a tepki gösterdi. Aslan, mesajlarında, "Büyük unvanlı CÇ'nin düşük kaliteli yönetimi Trabzonspor'un hakkını gasp etti. Yazık, çok yazık.

Ey CÇ, kol ve eli yana açarak topu kesmek penaltı değilse nedir? Bakalım bundan sonra hangi hentbole penaltı çalacakson" ifadelerini kullandı.

Bu arada bazı taraftarlar da, Başkan Yardımcısı Yakup Aslan'ın mesajlarının altına yazdıkları yorumlarda, "Buradan sızlanmayın. Gereğini yapın" ifadeleriyle yönetime eleştirilerde bulundu.

"HAKEM KARARIYLA YENİLDİK"

Trabzon'da yayınlanan yerel gazeteler de, hakem Cüneyt Çakır'ın Denayer'in eline çarpan topa penaltı düdüğü çalmamasının maçın kaderini etkilediğini ileri sürerek Çakır'a sert eleştiriler yöneltti. İlkhaber Gazetesi, "Hakem kararıyla yenildik. Buz gibi penaltı. Çakır çarptı", Karadeniz Gazetesi, "Trabzon'a kör kurşun", Günebakış Gazetesi, "Trabzon'a çakır engeli. Nedir senden çektiğimiz. Kaza kurşunu" başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu.

"GÖZÜNE GİRSİN O KOL"

Kuzey Ekspres Gazetesi, "Ne şans vardı ne de hakem. Aslan Çakırkeyif" manşetinin spotlarında, "Trabzonspor kazanmayı daha çok istedi, daha çok çalıştı. Ama direkler ve Cüneyt Çakır istemedi. Gözüne girsin o kol! Maçın 60'ncı dakikasında top Denayer'in net şekilde açık olan kolundan döndü. Taraflı tarafsız herkes 'penaltı' dedi, sadece pozisyona hakim yerde olmasına rağmen Cüneyt Çakır, devam kararı verdi. O dakikaya kadar oyunun hakimi olan Trabzonspor'un direnci kırıldı" ifadelerini kullandı.

"HAKEME GÖZLÜK GEREK"

Son Nokta Gazetesi, sürmanşetinden Cüneyt Çakır'a fotomontajla gözlük takılmış bir fotoğrafını yayınladı. Gazete ayrıca, "Bu penaltıyı vermeyen hakeme gözlük gerek. Cüneyt Hoca, kaç numara istersin. Fırtına'yı Çakır yaktı. Bariz penaltımızı vermedi, ipimizi çekti" başlıklarını kullandı. Taka Gazetesi ise, "Çakır çaldı götürdü. Taraftar tribünden, izleyici televizyondan gördü. Cüneyt Çakır 2 metreden penaltıyı göremedi" ifadelerini kullandı. Taka Gazetesi, ayrıca Trabzonspor yönetimine de çağrıda bulunarak, "Bu adamın yakasına yapışın. Net penaltıyı vermedi, takdir haklarını Galatasaray'dan yana kullandı" dedi.

TARAFTARA BÜYÜK ÖVGÜ

Galatasaray maçında misafir seyirci tribünü de olmak üzere tüm stadyumu dolduran taraftarlara Teknik Didrektör Şota Arveladze'den övgü geldi. Gürcü teknik adam, stadyuma gelerek kendilerini destekleyen yaklaşık 20 bin taraftara teşekkür ederek şunları söyledi:

"Taraftarlarımızdan her maçta bu havayı yaşatmalarını bekliyoruz. Galatasaray maçında olmadı ama yılmayacağız, yolumuza devam edeceğiz. Henüz 5'inci hafta. Kaybettiğimiz sadece bir maç var. Her puan önemliydi. İçeride maç kaybetmek istemiyorduk. Bu futbolcular bu atmosferi hissettikleri sürece daha iyisini yapmak için elinden geleni yapacaklardır."

ARA VERMEDİLER

Trabzonspor Galatasaray maçının ardından 26 Eylül Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Osmanlıspor karşılaşması hazırlıklarına ara vermeden başladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Teknik Direktör Şota Arveladze yönetiminde basına ve taraftara kapalı gerçekleştirilen çalışmada, Galatasaray maçında forma giyen oyuncular düz koşu yaparken diğer futbolcuların normal antrenman programı uyguladığı öğrenildi. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cüneyt Çakır Yakup Aslan Galatasaray Trabzonspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title