Haberler

Trabzonlu Ressam, Çevde Duyarlılığı İçin Çöplükte Sergi Açtı

TRABZON'un Sürmene ilçesinde ressam Gökçe Erhan, ilçede yer alan çöp depolama tesisinde, 'İçimde evler yıkılıyor' adını verdiği yağlı boya resim sergisi açtı.

TRABZON'un Sürmene ilçesinde ressam Gökçe Erhan, ilçede yer alan çöp depolama tesisinde, 'İçimde evler yıkılıyor' adını verdiği yağlı boya resim sergisi açtı. Çöp depolama yönteminin çevreye verdiği zararlara dikkat çekmek istediğini belirten Erhan, "Çöpler depolanarak değil geri dönüşümle kazanılmalı" dedi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü'nü 2011 yılında birincilikle tamamlayan ressam Gökçe Erhan, mezun olduktan bir süre sonra memleketi Trabzon'un Sürmene İlçesine gelerek burada yaşamaya karar verdi. Resim sanatının yanı sıra geri dönüşüm alanına merak salan ve bu alanda bazı çalışmalar başlatan Erhan, evinin yakınında bulunan Çamburnu Kutlular Katı Atık Tesisi'nden çevreye yayılan kötü kokulardan rahatsız oldu. Bölge sakinlerinin de yaşanan durumdan rahatsız olduğunu fark eden Gökçe Erhan, doğayı konu edinen kişisel yağlı boya resim tablolarını bu alanda sergilemeye karar verdi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Doğayla iç içe yaşamak için mücadele veren ressam Erhan, daha sonra çalışmalarını tamamlayarak 'İçimle Evler Yıkılıyor' adını verdiği resim sergisini katı atık tesisinin bulunduğu alanda açtı. Yöresel kıyafet giyinen ve eline aldığı davulu çalarak kendi bestelediği parçayı da seslendiren Gökçe Erhan, bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Çevrede yaşayanların da katılarak destek verdiği resim sergisi ile doğaya nasıl zarar verildiğini anlatmak istediğini ifade eden Gökçe Erhan, bu zarardan nasıl dönülmesi gerektiğini de bölge insanıyla paylaşmak amacında olduğunu söyledi. Çamburnu'nun geleceği için daha çok sorumluluk sahibi olunması gerektiğini ifade eden Erhan, "Bu topraklar için hassasiyet taşıyorum. Lütfen geçmişimize, kültürümüze, tarihimize ve doğamıza sahip çıkalım, duyarlılık gösterelim" dedi.

'HALK KANDIRILIYOR'

Sıra dışı bir sergiyle tepkisini ortaya koymak isteyen ve havaya yayılan kötü kokularla güne başlamak istemediğini dile getiren Erhan, "Amacım burada yaşananların maruz kaldığı korkunç manzarayla yüz yüze getirmek. Aslında burada açılan bu tesiste birazda kendimizin de payı olduğunu gösterebilmek ve buna kendimi de katarak farkındalık yaratmak istedim. Doğadan besleniyorum bu duruma duyarsız kalamazdım. Burada birçok mücadele oldu, belgeseller çekildi. '2012'de bitecek' denilen bu yer halen daha bitmedi. 2017 oldu hatta 2018'e kadar da devam edeceği söyleniyor. Halk kandırılıyor. Havaya yayılan kötü kokularla güne başlamak istemiyorum. Bu güzel doğada temiz hava yerine kokan bir havayı artık solumak istemiyoruz" diye konuştu.

'ARTIK ÇÖP ÜRETMEYELİM'

Vatandaşlara ve yetkililere seslenen Erhan katı atıkta geri dönüşümün desteklenmesi gerektiğinin vurgulayarak "Burada kuşlar aracılığıyla etrafa çöpler saçılıyor. Bu çöp sızıntıları suya ve havaya karışıyor. Burada tüm atıklar bile yan yana. Korkunç bir vaziyet var. Aslında geri dönüşümler başlamalı tüm dünyada olduğu gibi. Ayrıştırma ve dönüştürme üzerine benim kurmak istediğim tesis var. Burada iş bulamayan insanlara da bölgede kurmayı hayal ettiğim atölyeler de iş imkanı sunacak. Sergimle de ben doğayla bir bütünlük içinde yaşadığımı geçmişime, kültürüme, değerlerime sahip çıkmak istedim. Artık çöp üretmeyelim geri dönüşümü destekleyelim" dedi.

VİDEO KLİP BEĞENİ TOPLADI

Yaşam alanındaki çöplerin geri dönüşümüne ilişkin birçok proje ve çalışma yürüten Erhan, biriktirdiği cam şişelerden geri dönüşümlü ev yapmayı planladığını da sözlerine ekledi. Bu arada birçok evsel atığı dönüştürerek yeniden yaşama kazandıran Gökçe Erhan, ilçedeki katı atık tesisine ilişkin hazırlayarak sosyal medyada paylaştığı video klip de kısa sürede binlerce takipçi tarafından beğeni toplandı.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çamburnu Sürmene Trabzon Gökçe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title