Haberler

HEMŞERİLERİMİZ, BELEDİYEMİZ İLE ŞEHRİNİ TANIYOR

Güncelleme:

Belediyemiz, hayata geçirdiği proje ile kendi şehrinin tarihi yerlerini ve önemli değerlerini görmeyen vatandaşlarımızı bu noktalara ücretsiz götürerek, kendi şehrini tanımalarını sağlıyor.

Belediyemiz, hayata geçirdiği proje ile kendi şehrinin tarihi yerlerini ve önemli değerlerini görmeyen vatandaşlarımızı bu noktalara ücretsiz götürerek, kendi şehrini tanımalarını sağlıyor.

Sosyal belediyecilikte önemli çalışmalara imza atan Belediyemiz, şimdide kendi şehrindeki tarihi ve önemli yerleri görme fırsatı bulamayan vatandaşlarımız için anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. 33 mahallede 2 bini aşkın Adıyamanlının ücretsiz yararlanacağı proje kapsamında kendi şehrinde bulunan tarihi ve önemli yerleri gezme imkanı bulan vatandaşlarımız, bu şekilde şehrini de daha iyi tanıyor.

Her hafta bir mahallede gerçekleştirilen ve şu ana kadar Adıyaman'ın 8 mahallesinde uygulanan 'Şehrimi Tanıyorum' projesi kapsamında Adıyaman'ın tarihi ve önemli noktalarını ziyaret edecek olan Cumhuriyet Mahallesi sakinleriyle gezi öncesi bir araya gerek duygularına ortak olan Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç, projenin kapsamı hakkında da basın mensuplarına bilgi verdi. Projenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile mahalle muhtarlıkları tarafından ortaklaşa organize edildiğini söyleyen Başkanımız, her hafta 60'ın üzerinde vatandaşı proje kapsamında gezdirip, ihtiyaçlarını karşılayacaklarını dile getirerek, "Her hafta bir mahalle olmak üzere 33 mahallemizde toplam 2 bini aşkın hemşerimizi şehrimizde bulunan antik, kültürel ve dini değerlerimizi görmeleri için önemli bir projeyi hayata geçirdik. Bu hafta Cumhuriyet Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız bu gezimize katılım gösterecek. Adıyaman olarak müthiş antik bir kültüre sahibiz. Hititlerden gelen kadim bir medeniyete ev sahipliği yapan ilimizdeki eşsiz kültürü öncelikle kendi hemşerilerimizin ziyaret edip görmeleri gerektiğini düşündük. Bu kapsamda Perre Antik Kentinden başlayan gezimiz kapsamında hemşerilerimizi, Safvan Bin Muattal Türbesi, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Arsemia Antik Kenti ve güneşin doğuşunun ve batışının dünyada en güzel izlendiği yer olarak bilinen Nemrut Dağımızı gezdiriyoruz. Buraları önce Adıyamanlılar olarak bizim tanımamız lazım ki başkasına da tanıtabilelim. Gezi süresince Adıyaman Belediyesi olarak misafirlerimizin ihtiyaçlarını da biz karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

ADIYAMANLILAR PROJEYİ ÇOK SEVDİ

Projenin vatandaşa ulaşma ayağına destek sunan muhtarlar adına konuşan ve projeyi değerlendiren Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Aydın yaptığı konuşmada projeye yoğun ilgi gösterildiğini dile getirerek, Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç'a ve diğer emeği geçenlere, vatandaşlar adına teşekkür etti.

Geziye katılan vatandaşlardan Meral Gönültaş ise daha önce Adıyaman'ın tarihi yerlerini görme fırsatı bulamadığını ve bu proje ile bu isteğinin yerine geleceğini söyleyerek, "Bir Adıyamanlı olarak böyle bir projenin hayata geçmesinden dolayı çok mutluyum. Özellikle kadınlarımızın bu tür etkinliklere çok ihtiyaçları var. Çoğunun kendi, şehrindeki tarihi yerlere ya gidecek durumu olmuyor yada gezemiyor ve dolaşamıyor. Bundan dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bende Adıyaman'ın tarihi yerlerini hiç görmeyenlerden birisiyim. İnanıyorum ki birçok kadında buraları görmemiştir. Bu proje sayesinde merak ettiğimiz yerleri göreceğiz inşallah" diye konuştu.

Geziye katılan bir başka isim olan Aysel Ilgar da proje sayesinde hiç görmediği yerlere gidecek olmanın heyecanını yaşadığını söyleyerek, Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç ile mahalle muhtarı Abdurrahim Aydın'a teşekkür etti.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Cumhuriyet Mahallesi Süleyman Kılınç Cumhuriyet Adıyaman Toplum Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title