Haberler

Tokat Adliyesi'nde Müdürler Toplantısı

Güncelleme:

Personelin sorunları, tutum ve davranışları, mesaiye riayet, kılık kıyafete dikkat edilmesi gibi konularda toplantı yapıldı.

Tokat İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından Adliyede görev yapan müdürler ile Denetimli Serbestlik ve Cezaevi Müdürlerinin katılımında personelin sorunları, tutum ve davranışları, mesaiye riayet, kılık kıyafete dikkat edilmesi gibi konularda toplantı yapıldı.

08 Şubat 2013 Cuma günü saat 11.00'de Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı Toplantı Salonu'nda Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan GÜLTEKİN, Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ercan ADALI, Adalet Komisyonu Üyesi Hâkim Yahya PASLI başkanlığında düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Savcısı İlker Yavuz ERGİN, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı Yazı İşleri Müdürleri Hayrettin ÇAĞLAYAN, Mete Barış ÖNDER, İdari İşler Müdürü İsa ŞEKER, Adalet Komisyonu Müdiresi Türkan AL BALCI, Ağır Ceza Mahkemesi Müdürü Mehmet ÖZTÜRK, 1. Asliye Ceza Mahkemesi Müdürü Mustafa BOLAT, 2. Asliye Ceza Mahkemesi Müdiresi Gülten SOMUNCU, 1. ve 2. Sulh Ceza Mahkemesi Müdiresi Fatma GÜNEŞ, Tevzi-Vezne Müdürü Hasan AKAR, 1. ve 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Müdürü Hasan NASIRLIEL, Sulh Hukuk Mahkemesi Müdürü Bünyamin YILDIZ, İcra Hâkimliği Müdürü Mustafa ALTAN, Aile Mahkemesi Müdürü Şenol ÇETİNSU, İş Mahkemesi Müdürü Mehmet YILDIRIM, 2. İcra Müdürü İbrahim BAYDAR, Denetimli Serbestlik Müdürü Musa ÖZCAN ile Tokat T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yavuz URŞ katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adalet Komisyonu Başkanı Ercan ADALI, Tokat Adliyesi'nde personel sıkıntısının olmadığını kaydederken ilk kez böyle bir toplantı yapılmasının Adliyede genel bir değerlendirme yapma adına iyi bir çalışma olduğunu söyledi. Ayrıca yeni yapılacak sınav ile ilçelere ve merkeze 5 adet zabıt kâtibinin daha alınacağını ileten Komisyon Başkanı Ercan ADALI, 2013 yılının olağan teftiş dönemi olduğunu hatırlatarak iş konusunda personelin biraz daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi ve sorunsuz bir çalışma dönemi için personele kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Müteakebin konuşan Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan GÜLTEKİN, katılımlarından dolayı müdürlere teşekkür ederken yeni yapılacak ek bina ile ilgili bilgi verdi. Başsavcı GÜLTEKİN, yeni yapılacak ek binanın mahkemelere tahsis edileceğini belirtirken ek binanın yapımından sonra fiziki ortamın genişleyeceğini, bina mefruşatının yeniden dizayn edileceğini ve yer sıkıntısının yaşanmayacağı müjdesini verdi. 2013 yılı arşiv çalışmasının hâlen devam ettiğini ve plânlanan sürede bitirilmesinin amaçlandığını söyleyen Başsavcı GÜLTEKİN, İcra müdürlerinin izin, rapor konusundaki yazışmaları İcra hâkiminin aracılığı ile yapmaları gerektiğine dikkat çekti. Başsavcı GÜLTEKİN, bu tür toplantıların zaman zaman yapılmasının yararlı olacağını iletti.

Cumhuriyet Başsavcısı Özkan GÜLTEKİN, toplantının devam eden kısmında arşiv ve emanetten sorumlu Cumhuriyet Savcısı İlker Yavuz ERGİN ile beraber emanette bulunan suç eşyalarının tasfiyesine yönelik işlemlere hız kazandırmak amacıyla ceza mahkemelerinde kesinleşmiş kararların Emanet Memurluğu'na gönderilmesinin çabuklaştırılması gerektiğini hatırlattı.

KOMİSYON BAŞKANI VE ÜYESİNEKİTAP HEDİYESİ

Başsavcı GÜLTEKİN, yaptığı konuşmanın ardından günün anısına kendisinin yazdığı ve Seçkin Yayıncılık tarafından baskısı yapılan "Öğretide ve Uygulamada İddianame ve İddianamenin İadesi" isimli kitabını imzalayarak Adalet Komisyonu Başkanı Ercan ADALI'ya hediye etti. Başsavcı GÜLTEKİN, Adalet Komisyonu Üyesi ve 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi Yahya PASLI'ya da yine kendisinin kaleme aldığı "Kıymetli Evrakın Ziyaı ve İptali" isimli kitabının 6. baskısını imzalayaak takdim etti. Kitapları alan Komisyon Başkanı Ercan ADALI ile Komisyon Üyesi Hâkim Yahya PASLI, böyle değerli bir hediye aldıkları ve yararlanabilecekleri kaynak bir esere sahip oldukları için Başsavcı Özkan GÜLTEKİN'e teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı Asliye Ceza Mahkemesi Tokat Adliyesi İlker Yavuz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title