Haberler

    Test | Volkswagen Tiguan Allspace 1.4 Tsı Act

    CARMEDYA.COM – SUV segmentinde markalar birbirleriyle yarışıyor.

    CARMEDYA.COM – SUV segmentinde markalar birbirleriyle yarışıyor. Markalar bu segmente araç üretirken, boyut ve kapasiteleri de arttırıyor. Tiguan Allspace"de yedi kişilik versiyonuyla geliyor.

    Volkswagen Tiguan Allspace 1.4 TSI ACT Tasarım

    Tasarıma baktığımızda Tiguan Allspace, standart versiyondan farklı görünmüyor. Krom ızgara ve keskin hatlar onu şik ve dinamik göstermiş. Otomobilde kullanılan jantlar ise modelin sportif tasarımını destekleyen ayrıntılardan. Yan bölümden baktığımızda ise bu aracın Allspace versiyonu olduğunu arka kapının daha uzun olmasından anlıyorsunuz. Kapının büyük olması arkaya biniş ve inişleri kolaylaştıracak olan alanın habercisi. Arka bölümde yine tasarım olarak farklı bir detay sunulmuyor. Stop tasarımıyla model arka bölümden bakıldığında da modeli çekici gösteriyor. Volkswagen Tiguan Allspace 4701 mm. uzunluğa, 1839 mm. genişliğe, 1674 mm. yüksekliğe ve 2787 mm aks mesafesine sahip. Bu ölçüler ile Allspace, standart Tiguan"dan  215 mm. daha uzun, 17 mm. daha yüksek, 106 mm daha uzun aks mesafesine sahip.

    Volkswagen Tiguan Allspace 1.4 TSI ACT İç mekan

    İçeride ise standart Volkswagen modellerinden hatırladığımız bir kokpit tasarımı karşımızda. Malzeme kalitesi ve işçilik fazlasıyla başarılı. Farklılık olarak dijital gösterge paneli size Highline donanım paketinde sunuluyor. Orta konsoldaki ekran geçişleri ve dokunmatik hassasiyeti konusunda başarılı. Eşya gözü konusunda ise model size vites önünde ve arkasında yeteri kadar alan sunuyor. Kapı içlerinde ve kolçakta da ihtiyacınızı karşılayacak alanlar mevcut. Önde ve ikinci sırada oturan bireylerin baş ve diz mesafesi konusunda herhangi bir sıkıntısı yer almıyor. İkinci sıra koltukların ileri ve geriye hareket edebilmesi buradaki konforu fazlasıyla arttırmış. Ancak bagajın altına gizlenen üçüncü sıra koltuklarda seyahat edenlerin diz ve baş mesafesi konusunda sıkıntı yaşayacakları kesin. Bagaj alanı olarak ise size 760 litrelik bir alan sunulmuş. 5 kişilik Tiguan"dan bu alan 145 litre daha geniş.

    Volkswagen Tiguan Allspace 1.4 TSI ACT Motor

    Otomobilin kalbinde 1.4 litrelik TSI ünite yer alıyor. Bu ünite 150 Hp güç ve 250 Nm tork değeri sağlıyor. 0-100 hızlanmasını 9.5 saniyede tamamlayan model 198 km/s hız değerine sahip. 1.5 ton ağırlığı geçen modelde bu motor başarılı işler çıkarıyor. Bunu 0-100 hızlanma değerine bakarak anlayabilirsiniz. Ayrıca bu performansın yanında ekonomik olacağı düşüncesi aklınızda olmayabilir. Ancak ACT teknolojisi bu konuda size yardımcı oluyor. Silindir kapama teknolojisi ile model ihtiyaç olmadığı zamanda iki silindiri kapatarak yoluna devam edebiliyor. İhtiyaç halinde ise kapalı iki silindiri açarak yoluna devam ediyor. Bu geçişleri hiçbir şekilde hissetmiyorsunuz. Modelin fabrika verilerine göre karma test tüketim değeri 6.5 litre. Bu değeri yakalamak imkansız değil.

    Volkswagen Tiguan Allspace 1.4 TSI ACT Konfor ve Yol Tutuş

    Konfor konusunda ise Tiguan Allspace size fazlasıyla destek oluyor. Orta sertlikteki süspansiyonlarıyla yoldan gelen irili ufaklı bir çok darbeyi başarılı bir şekilde absorbe ediyor. Yalıtım konusunda da model başarılı. Ne yol sesi ne rüzgar sesini model kabin içine yansıtmıyor. Yol tutuş konusuna geldiğimizde uzun olan karoser, viraj içinde arkasının biraz daha ağır olduğunu size hissettiriyor. İlk kaymaları ise model önden yaşatıyor.

    Volkswagen Tiguan Allspace 1.4 TSI ACT Yorum

    Tiguan, markanın başarılı olan modellerinden biri. Tasarımı ve performansı ile model bu başarısını perçinliyor. Aileler için bu tarz modeller fazlasıyla ilgi görüyor. Birde bu modellerin yedi kişilik versiyonları çıktı. Artık özellikle geniş aileler ekstra iki koltuğu kullanarak rahat edecekler. En azından çocuklar büyüyünceye kadar. Sorun şu ki yetişkin bireylerin arka iki koltukta uzun süre seyahat etmesi imkansız. Ancak marka size bu üçüncü sıra koltukları opsiyon olarak sunuyor. 2430 TL vererek bu üçüncü sıra koltukları alabiliyorsunuz. Gelelim fiyat konusuna. Tiguan Allspace eklenen tüm donanımlar ile 277 bin TL bandını biraz geçiyor. Bu fiyattan 50 bin TL ucuza dört çeker ve manuel opsiyon sunana dizel motor seçenekli modeller mevcut. Hatta 40 bin TL daha uygun fiyata otomatik opsiyon ve 4×2 versiyonu da satın alabiliyorsunuz. Karar sizin.

    The post Test | Volkswagen Tiguan Allspace 1.4 TSI ACT appeared first on Carmedya.

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Turkish Seat Industry Volkswagen Otomobil Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title