Haberler

Teröre Lanet, Sağduyuya Davet

Torbalı Ticaret Odası Meclisi yayınladığı bildiri ile terör olaylarını lanetleyip sağduyu çağrısı yaptı.

Torbalı Ticaret Odası Meclisi yayınladığı bildiri ile terör olaylarını lanetleyip sağduyu çağrısı yaptı. Bildiride "Bugün terörü lanetleyerek devlet-millet kaynaşmasına ortaya koyacağız. Herkesi sağduyulu olmaya, birbirini anlamaya, kardeşlik hukukunu geliştirmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Torbalı Ticaret Odası'nın Eylül ayı olağan toplantısının gündemi son günlerdeki terör olayları idi. Erkan Aksoy Başkanlığında toplanan TTO Meclisi terörü kınayıp herkesi sağduyulu olmaya davet etti. Toplantının sonunda TTO Başkanı Abdulvahap Olgun oda adına bir bildiri okudu.

Türkiye'nin yurt içi ve yurtdışı kaynaklı bir terör dalgası ile karşı karşıya kaldığı belirtilen meclis bildirgesinde şu ifadelere yer verildi: "Maalesef menfur terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, asker ve polisimizi şehit verdik.İş alemi olarak, bu gelişmelerden büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duyuyoruz.Vatandaşlar olarak, can güvenliğimizin sağlanması ve ülkemizde huzurun tesisi öncelikli talebimizdir.Can güvenliği yoksa girişim özgürlüğü yoktur. Can güvenliği yoksa esnaf, işçi, köylü, memur yoktur.Can güvenliği olmadan çalışma özgürlüğü de olmaz.Bugün, özgürlüklerimizin düşmanı olan terörü lanetleyerek, özgürlüklerimize sahip çıktığımızı göstermek için devlet-millet kaynaşmasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Burada dikkate edilmesi gereken husus şudur: Her türlü terör özgürlüklerimizi kısıtlıyor.Dikkatlerimizi dağıtıyor ve kaynaklarımızı tüketiyor.Terör; herkesin kendi işine huzur içinde odaklanmasını engelliyor, geleceğimizi karartıyor.Terörün ve teröristin çocuklarımızın geleceğini karartmasına, gençlerimizi dağlarda heba etmesine izin vermeyeceğiz."

TERÖRÜN AMACI AYRIŞTIRMAK

Ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkılması gerekliliğine vurgu yapılan bildiride, Türkiye'nin bütünlüğünü korumak, halkın esenliğini sağlamak, güven ve huzuru hukukun içinde kalarak hayata geçirmenin devletin görevi olduğu ve kamu düzeni olmadan devletin olamayacağı kaydedildi.

Terör saldırılarının amacının, ülkenin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir kaos havası yaratmak olduğu bildirilirken, ülkenin huzurunu bozmaya çalışanların oyunlarının boşa çıkartacağı,dile getirildi.

TEPKİ KOYARKEN KARDEŞLİK ZEDELENMESİN

Teröre karşı tepkimizi ortaya koyarken aynı zamanda 1000 yıllık kardeşliğimize zarar verecek hareketlerden de kaçınması gerektiğinin altını çizilen bildiri şu temenniler ile sona erdi: "Bu süreçte herkesin daha soğukkanlı ve sağduyulu olması gerektiğine inanıyoruz. İnsanımız, geleceğimiz, kalkınma hedeflerimiz ve refahımız için özgürlüklerin korunması, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve kamu düzeninin tesisi konusunda üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye her zaman olduğu gibi hazırız. Hepimiz uyanık olalım. Bu memlekette Türk'ün de Kürt'ün de Alevi'nin de Sünni'nin de birlikte yaşamak, bu toprakları vatan kılmaktan başka hiçbir şansı yoktur. Bu coğrafyadaki herkesin tek bir memleketi var. O da tek bir Türkiye.Özde bir, sözde bir, gönülde bir, eylemde bir, savaşta bir, barışta bir olanların memleketidir Türkiye.Hepimizin memleketi. Türkü, Kürdü, Acemi, Laz'ı, Arnavut'u, Zaza'sı ve Göçmeni ile biriz. Biz, hep beraber birlikte, barış içinde kardeşliğimizi, komşuluğumuzu, akrabalığımızı, dostluğumuzu koruyarak dimdik duracağız.Herkesi sağduyulu olmaya, birbirini anlamaya, kardeşlik hukukunu geliştirmeye davet ediyoruz. Burnumuzun dibindeki Irak ve Suriye'de yaşananların ülkemizde yaşanmaması için elbirliği ile inşallah bu oyunu bozacağız. Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale'de göstermiş olduğumuz birlik ve beraberliğe 100 yıl sonra yeniden ihtiyaç var. Ülkemizin bir an önce sükünete, barışa ve huzura kavuşması diliyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erkan Aksoy Türkiye Torbalı Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title