Haberler

Telegraph: Esad, İncirlik'e Scud Füzelerini Fırlatabilir

Güncelleme:

İngiliz Telegraph Gazetesi, Suriye ordusunun Scud B füzelerini kullanarak bölgedeki üsleri vurabileceğini ve İncirlik'in hedef olabileceğini yazdı.

İngiliz Telegraph Gazetesi, Suriye ordusunun Scud B füzelerini kullanarak bölgedeki Amerikan ve İngiliz üslerini vurma kabiliyetinin olduğunu vurgularken İncirlik'in hedef olabileceğini yazdı. Esad rejiminin, Batı'nın olası bir askeri müdahale durumunda Suriye'nin "işgalcilerin mezarı" olacağı tehditlerine dikkat çekilirken, Suriye ordusunun Scud B füzelerini kullanarak bölgedeki Amerikan ve İngiliz üslerini vurma kabiliyetinin olduğu vurgulanıyor. İngiliz The Telegraph gazetesi, Türkiye'deki İncirlik Üssü'nün Scud B füzelerinin menzili içinde olduğunu belirtirken, bu füzelerin kimyasal silahlarla donatılabileceği uyarısını da yaptı.

SURİYE İNGİLİZ VE AMERİKAN ÜSLERİNİ VURABİLİR

Telegraph Gazetesi, Suriye ordusunun elindeki Scud B füzelerini kullanarak bölgedeki Amerikan ve İngiliz üslerini vurma kabiliyeti var ancak analistler, Beşar Esad rejiminin Batı'nın herhangi bir baskınına dolaylı biçimde yanıt vermesi olasılığının daha fazla olduğuna inanıyor" derken bunun da, Türkiye ve Ürdün gibi ABD'nin müttefiki bölge ülkelerine saldırıları içeribileceğini belirtti.

Gazete, "Suriye'nin bir misillemesinin hedeflerinin arasında müdahalaye katılacak ülkelerdeki üslerin de bulunabileceğini belirtirken şu görüşlerine yer verdi:

İNCİRLİK VE AKROTİRİ SURİYE MENZİLİNDE

"En apaçık olanı Türkiye'nin güneydoğusundaki ABD'li İncirlik Üssü veya Kıbrıs'taki İngiliz Akrotiri askeri üssü. Her ikisi, Suriye ordusunun Scud füzelerinin 300 kilometrelik menzili içinde. Bunlar, kimyasal silahlarla donatılabilir. Ancak askeri üsleri hedef almak, Batı'nın "işi bitirme' ve tam bir saldırı kararının alması riskini taşıyabilir."

"TÜRK SINIRI DA HEDEF OLABİLİR"

Esad'ın ayrıca İsrail'in Tel Aviv kenti ve Ürdün'ün başkenti Amman'a saldırıları düzenleyebileceğine de kaydeden gazete, Türk sınırının da hedef olabileceğini belirtirken de şunları yazdı:

"Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Esad karşıtlığının bir öncüsü olup isyancıların ve silahların sınırdan geçmesine izin veriyor. Ancak sınırdaki Reyhanlı kentinde bir süre önce meydana gelen ve Esad rejimine mal edilen bombalama olayı, Sayın Erdoğan'ın Suriye politikalarından memnun olmayan yerli halkın protestlarını tetikledi. Bu yöndeki yeni saldırılar, otoritesine zarar verir ve ABD'ye Suriye'nin kilit bir NATO üyesinin güvenliğine tehdit edebileceği uyarısını gönderir."

Kaynak: ANKA / Dünya

Beşşar Esed İncirlik Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title