Haberler

    Video Oyun Müzesine Kabul Edilen İlk Oyunlar

    Video oyun tarihinin efsaneleri ödüllendiriliyor.

    Mahmut Saral - -

    Amerika'daki National Museum of Play - Ulusal Oyun Müzesi, oyuncuların oylarıyla birlikte Video Game Hall of Fame'e kabul edilen ilk 6 oyunu duyurdu.


    Müze, PC ya da konsolda fark etmeksizin, oyunların hazırlandığı ülkeleri de kriter olarak kabul etmeden dünya oyunculuğuna katkı sağlayan, büyük izler bırakan ve günümüz oyun sektörünün oluşmasında pay sahibi isimleri onurlandırmak istedi.


    Geçtiğimiz aylarda başlayan ve aralarında Angry Birds, FIFA, The Legend of Zelda, Minecraft, The Oregon Trail, Pokémon, The Sims, Sonic the Hedgehog, Space Invaders gibi isimlerin de bulunduğu toplam 15 finalistin yarıştığı süreç nihayet sona erdi ve ilk Hall of Fame oyunları belirlendi.


    2015 World Video Game Hall of Fame:


    Pong: 1972'de çıktı. Siyah bir ekran üzerinde iki beyaz ped ve bir top ile hız ve becerinin sonucunda kazananın belirlendiği bu oyun, basit gibi görünse de aslında fazlasını sundu diyebiliriz. Günümüzde çeşitli versiyonlarını görebilmek mümkün.


    Pac-Man: 1980'den beri hayatımızda olan, gelişimini devam ettiren ve hatta ondan esinlenilerek filmlerin dahi yapıldığı bir oyun, bir kültür. Zira oyun dünyasının ikon olmuş ilk karakterlerinden biri olmakla birlikte tüm zamanların en çok oynanan oyunlarındandır.


    Tetris: 1984'te Sovyetler Birliği'nde ortaya çıktığında adeta yer yerinden oynadı. Amerika'dan Japonya'ya kadar uğramadığı yer kalmadı. Yalnızca oyun olarak değil, el konsoluyla birlikte satıldığı ilk yıllar çok özeldir. O kadar büyük etki bıraktı ki dünyada Tetris'i bilmeyen insan sayısı oldukça azdır.


    Super Mario Bros.: Günümüzde hala "ev konsolu" kavramı varsa, işte bunun en önemli sebeplerden bir tanesidir Super Mario Bros. Kocaman oyun aletleri, arcade salonları bir kenara dursun, 85 model Mario ve arkadaşlarıyla kendi odamızda yepyeni dünyalara adım atıyorduk, günümüzde de yeni oyunları arka arkaya geliyor.


    DOOM: First Person Shooter (FPS) türünün başlatıcısı olmasa da, ilk etkileyici ismi olarak 1993'te göründü ve günümüz FPS oyunlarına birçok konuda esin kaynağı oldu. En çok oynanan ve üzerine en çok mod yapılan oyunlardan biridir. Ayrıca "oyunlar ve şiddet" tartışmalarının kaynağındaki ilk isimlerden biridir Doom.


    World of Warcraft: Tüm zamanların en başarılı MMORPG oyunlarından bir tanesi olarak gösterilebilir. Görselleri, hikayesi ve en önemlisi de on milyonlarca oyuncuyu yıllarca kendine bağlamayı başarabilen atmosferiyle şu an bile istikrarını korumayı başarabilen bir yapım.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Mahmut Saral Oregon Teknoloji Haberler

    Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

    Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

    Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

    Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

    Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

    Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

    Bakmadan Geçme

    YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu? AYT SORU DAĞILIMI 2024: AYT sınavında hangi derste, kaç soru bulunuyor? AYT sınavında soru dağılımı nasıldır? YKS sınavı saat kaçta bitecek? Bugün AYT sınavı saat kaçta, ne zaman bitecek 2024? AYT ve YDİL Sınavları Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor? Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var? Ahmet Selim Kul kimdir? Ahmet Selim Kul kaç yaşında, nereli? Ahmet Selim Kul hayatı ve biyografisi! Haber Global Digiturk'de hangi kanalda? Haber Global Digiturk'de kaçıncı kanalda, sırada? Mehmet Akif Ersoy hangi takımlı? Sunucu Mehmet Akif Ersoy hangi takımı destekliyor?
    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title