Haberler

Türk Uzay Yolcuları İstanbul Nişantaşı Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Güncelleme:

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), TUBİTAK Uzay iş birliği ile hazırlanan Milli Uzay Misyonu kapsamında seçilen bilimsel projelere ait deneyleri gerçekleştirecek olan ilk Türk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever beraberindeki heyet ile İstanbul Nişantaşı Üniversitesi'ni ziyaret etti.

p> Türkiye Uzay Ajansı (TUA), TUBİTAK Uzay iş birliği ile hazırlanan Milli Uzay Misyonu kapsamında seçilen bilimsel projelere ait deneyleri gerçekleştirecek olan ilk Türk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever beraberindeki heyet ile İstanbul Nişantaşı Üniversitesi'ni ziyaret etti.

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Öğr. Gör. Oğuzhan Aydemir'in yürütmekte olduğu VOKALCORD projesinin işleyişi hakkında bilgi alan heyet, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Campus'te ziyarette bulundu.

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın'ın başkanlığı ile gerçekleştirilen toplantıda ayrıca, üniversitenin Uzay Misyonu kapsamında gelecek vizyonları hakkında bilgilendirme yapıldı. Rektör Yardımcısı. Prof. Dr. Uğur Yozgat ise kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinin bilimsel projelerin gelişmesi üzerinde önemini vurguladı. Sağlık Ekosistemi Yöneticisi ve Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı. Prof. Dr. Soner Şahin de gerçekleştirilecek yer çekimsiz ortamda hareket eğitiminin, uzay yolcularının beyin ve vücut sağlığı açısından önemini anlatırken Tıp Fakültesi Akademik Koordinatörü ve BİYOTEKMER yöneticisi Prof. Dr. Zeynep Birsu Çinçin ise multidisipliner bir alan olan biyoteknolojinin uzay misyonunun başarısı açısından anlamını vurguladı.

VOKALKORD isimli bilim misyonu uzayda yaşamaya karşı oluşan hayati tepkimelerin vokalkord kaynaklı değişimler ile tespiti ve düşük yerçekimsizliğin sebep olduğu rahatsızlıkların ses frekansları ile tanımlanmasını amaçlamaktadır. Proje kapsamında, solunum sistemi fizyolojisi içerisinde yapay zeka desteği ile seste meydana gelen frekans değişiminden rahatsızlıkların tespit edilmesi ve yerçekimsiz ortamın etkilerinin insan sesi üzerine etkilerinin araştırılması hedeflenmektedir.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Türkiye Uzay Ajansı Alper Gezeravcı İstanbul Cihangir Teknoloji Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title