Haberler

    PlayStation 5, Dolby Atmos Desteğiyle Güncellendi

    Güncelleme:

    Sony, PlayStation 5 modeline Dolby Atmos desteğini getiren bir güncelleme yayınladı. Kullanıcılar, yeni güncelleme sayesinde 5.1 veya 7.1 Dolby Atmos ses çıkışı sağlayabilecekler. Ayrıca güncelleme ile 8 TB SSD desteği de sunulacak.

    Sony, PlayStation modellerini tanıttıktan sonra yıllar içerisinde oyun konsolunu güncellemeyi de ihmal ediyor. PlayStation 5 modelinde de bu durum değişmedi. 2020 yılında piyasaya sürülen PlayStation 5, geçen zamanda donanımsal güncellemenin yanı sıra birçok yazılımsal güncellemeye de ev sahipliği yaptı. Oyun konsolunun son güncellemesi ise ses sistemine yönelik.

    PlayStation 5, Dolby Atmos desteğine kavuşuyor

    Yakında genel kullanıma açılması beklenen güncelleme ile PlayStation 5, kullanıcılara Dolby Atmos desteğini getirecek. Destekleyen bir hoparlör sistemine sahip kullanıcılar, yeni nesil PS5 ile 5.1 veya 7.1 Dolby Atmos ses çıkışı sağlayabilecekler.

    Bu tür bir kuruluma sahip PS5 sahipleri yakında gelecek bir güncelleme sayesinde sistemlerinden daha da iyi ses alabilecekler. Şu anda beta sürümünde olan güncelleme, Tempest 3D AudioTech teknolojisi tarafından desteklenen 3D Audio'ya Dolby Atmos özelliğide eklemiş olacak.

    PlayStation 5 fiyatları düşüşte! Türkiye'yi ne zaman etkiler?

    Daha önce uyumlu kulaklıklar için bu özelliği sunan şirket, şimdi de oyunları çok daha eğlenceli hale getirecek ses sistemini hoparlörlere yayıyor. Böylelikle PS5 sahipleri oyun oynarken aynı zamanda 3 boyutlu sesin de tadını çıkarabilecek.

    Japon teknoloji devi ayrıca yeni güncelleme ile birlikte 8 TB SSD desteğini de getiriyor. Yeni güncelleme özellikle PS Plus üzerinden çokça oyun indiren kullanıcıları mutlu edecektir. Daha önce 4 TB olan bu sınırın artması ile kullanıcılar rahat bir nefes alacak gibi görünüyor.

    Sony, Dolby Atmos ses özelliğini 31 Temmuz'dan itibaren beta kullanıcılarına sunmuş durumda. Bu yeni güncellemenin genel kullanıma sunulması için ise net bir tarih verilmiş değil. Ancak genellike beta sürümleri yaklaşık 1 aylık sürenin ardından genel kullanıma da açılıyor.

    Sony, diğer yandan PlayStation 5 modelini önemli bir donanımsal güncellemeye de hazırlanıyor. Şirket bu anlamda 2024 yılında piyasaya sürmeyi planladığı yeni nesil PlayStation 5'i her anlamda geliştirme hedefinde. Oyun konsolunu 5 nm üretim sürecinden geçen yeni ve daha verimli işlemci ile donatacak olan Sony, yeni PS5 modelinin soğutma sistemini de yeniden ele alıyor.

    Japon üretici, yaptığı güncellemeler ile PS5 modelinin oyun konsolu pazarındaki iddiasını sürdürme hedefinde. Peki siz PS5 ve yeni güncelleme hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Sony PlayStation Playstation Sony Teknoloji Haberler

    Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

    Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

    Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

    Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

    Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

    Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

    Bakmadan Geçme

    Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
    Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

    Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title