Haberler

Microsoft, ABD ordusu için teknolojik savaş gözlüğü üretti! İlk parti orduya teslim edildi

Güncelleme:

Microsoft, ABD ordusuna ilk hololens artırılmış gerçeklik gözlük teslimatını gerçekleştirdi. ABD ordusu, Microsoft'tan 121 bin adet artırılmış gerçeklik gözlüğü talebinde bulundu. İlk teslimatta orduya 5 bin gözlüğün teslim edildiği açıklandı.

Microsoft ve ABD ordusu arasında 2018'de başlayan hololens tabanlı AR gözlük anlaşmasında ilk teslimat gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl Microsoft'a 21,8 milyar dolarlık bütçe sağlamayı taahhüt eden ABD ordusu, şirketten 121 bin AR gözlük istedi. İlk teslimatın sonucunda 5 bin gözlüğün orduya verildiği açıklandı.

ABD'YE 121 BİN ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ TESLİM EDİLECEK

Bloomberg'de yer alana habere göre ABD ordusu, 373 milyon dolar değerindeki 5 bin gözlük için ilk siparişini 2021 yılında gerçekleştirdi. Teknolojide çeşitli gecikmeler yaşansa da, ABD ordusu, önümüzdeki on yıl içerisinde Microsoft'tan 121 bin adet hololens tabanlı artırılmışgözlük almayı planlıyor.

GÖZLÜKLER YAPAY ZEKA DESTEĞİNE SAHİP

ABD ordu yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonunda AR gözlüklerde çeşitli teknolojik iyileştirmeler yapıldı. Microsoft, yüksek çözünürlüklü gece, termal ve askeri sensörlerin tek ekranda birleştirdiğini dile getirdi. Gözlük ayrıca karma gerçeklikte eğitim ortamı yaratmak için AR ve yapay zeka desteğine sahip.

MICROSOFT ÇALIŞANLARI ORDU İLE ÇALIŞMAYI REDDETTİ

Microsoft'un Azure bulut hizmetlerini kullanan hololens tabanlı AR gözlükler, bir süredir askıya alınmıştı. Ordunun isteklerini karşılayamayan Microsoft, aynı zamanda şirket içerisinde de bazı kırılmalar yaşadı. Bazı çalışanlar, ordu ile yapılan anlaşmadan "dehşet" duyduklarını söyleyerek CEO Satya Nadella'ya sitem etti.

Microsoft, ABD ordusu için teknolojik savaş gözlüğü üretti! İlk parti orduya teslim edildi

İLK PARTİ ORDUYA TESLİM EDİLDİ

Bu belirsizlikler sonucunda, 2021'de gerçekleşmesi gereken ilk parti teslimat gecikti ve bir yıllığına ertelendi. Nihayet, 2022'nin sonuna doğru üretimler tamamlandı ve ilk parti orduya teslim edildi.

TOPLAM BÜTÇE 21,8 MİLYAR DOLAR

Üretim için ABD'den 373 milyon dolar alan Microsoft'a, programın devam etmesi halinde, önümüzdeki yıllarda 424,2 milyon dolara kadar finansman desteği verilecek. On yıllık anlaşmanın toplam bütçesinin ise 21,8 milyar dolara çıkacağı düşünülüyor.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Bloomberg Microsoft Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title