Haberler

İphone 8 Yüz Tanımlamayı İleri Götürecek!

Apple tarafından iPhone 8 ile birlikte sunulacak özellikler, HomePod firmware yazılımının kodları incelendikçe çıkmaya devam ediyor.

Apple tarafından iPhone 8 ile birlikte sunulacak özellikler, HomePod firmware yazılımının kodları incelendikçe çıkmaya devam ediyor. Son detaylar ise, iPhone 8 yüz tanımlama özellikleri hakkında gelmiş .

iPhone 8"den güçlü yüz tanımlama yetenekleri

Geliştirici Guilherme Rambo, Twitter hesabıiPhone 8 modelinin yüz tanımlamayla neler sağlayabileceğini paylaştı. Buna göre iPhone 8 yüz tanımlamayla Apple Pay ödemeleri için yetkilendirme sağlayabilecek. Ayrıca Touch ID teknolojisinde olduğu gibi birden fazla yüzün kaydedilmesi ve üçüncü parti uygulamalara erişim de yine bu yeni güvenlik katmanıyla mümkün hale gelecek.

Apple"ın iPhone 8 modelindeki yüz tanımlama için kullandığı Pearl (İnci) kod adına bakıldığında, kod referanslarındaki bir satırın "numerofAppsUsingPearl" şeklindeki dizgesi, yüz tanımlama işlevine üçüncü parti uygulamaların da erişebileceğini ve bunun şifrelerin yerini alabileceğini gösteriyor. Bu anlamda yüz tanımlama, Touch ID"nin yerini tamamen alabilir şeklinde bir beklenti de oluşmuş oldu. Ek olarak, hem ön hem de arka kameraların yüz tanımlama özelliğine sahip olabileceği de öngörülmekte.

Apple HomePod firmware yazılımından şimdiye kadar iPhone 8 tasarımı, kızılötesi tabanlı yüz tanımlama özellikleri, bölünmüş durum çubuğu, dokunarak ekranı uyandırma ve yeni SmartCamera işlevleri ve çok daha fazlası ortaya çıkartılmış durumda. Yani belki daha fazlasını da öğrenebileceğiz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Apple Pay Twitter Apple Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title