Haberler

HAVELSAN BAHA, Türk Hava Kuvvetleri envanterinde!

Güncelleme:

İlk etapta Afrika daha sonra Orta Asya bölgesine ihracatı gerçekleşen BAHA şimdiyse envantere giriş yapıyor. Keşif, gözetleme, arama kurtarma, sınır güvenliği, istihbarat amaçlarıyla kullanılabilen BAHA özellikle 6 Şubat depremi ardından bölgenin gözetlenmesi açısından büyük görevleri yerine getirdi.

Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi şirketleri arasında olan HAVELSAN gündemde. Firma ilk etapta Afrika ve Orta Asya bölgelerine yönelik geliştirdiği BAHA'yı envantere ekledi. İnsansız hava aracı olan BAHA, Türk Hava Kuvvetleri envanterine giriyor ve aktif görevlere başlamak için gün sayıyor. Peki BAHA'nın özellikleri neler? İHA sınıfında rakipleri kim? İşte konuyla ilgili detaylar…

HAVELSAN BAHA, Türk Hava Kuvvetleri envanterinde!

İlk etapta Afrika daha sonra Orta Asya bölgesine ihracatı gerçekleşen BAHA şimdiyse envantere giriş yapıyor. Keşif, gözetleme, arama kurtarma, sınır güvenliği, istihbarat amaçlarıyla kullanılabilen BAHA özellikle 6 Şubat depremi ardından bölgenin gözetlenmesi açısından büyük görevleri yerine getirdi.

BAHA, özellikle keşif ve gözetleme konusundaki yeteneğini "dijital birlik" özelliğine borçlu. Bulutaltı İnsansız Hava Aracı olarak nitelenen BAHA en kötü hava şartlarında bile çekim yapma özelliğine sahip. Bu sistem aslında temelde "imece" adı verilebilecek bir özelliğe sahip. HAVELSAN BAHA aynı anda hem kara hem deniz unsurları ile birlikte çalışarak gelen görüntüleri birleştiriyor.

Aselsan yine rekor değerde bir anlaşma yaptı! Ancak bu kez sivil alanda

Sahip olduğu dijital birlik opsiyonu ile özellikle "keşif ve gözetleme" görevlerinde kullanılması envantere giden yolu açtı. Türk Silahlı Kuvvetleri HAVELSAN BAHA İnsansız Hava Aracı'nı Türk Hava Kuvvetleri envanterine ekledi.

HAVELSAN BAHA özellikleri!

Genel Görev Kabiliyetleri

Takip, Tespit ve Alan Koruma

İstihbarat

Elektronik Harp

Kıyı ve Sınır Güvenliği

Enerji Nakil ve Petrol-Gaz Hatları Denetimi

Kaçakçılık ve Terörle Mücadele

Asayiş

Narkotik Bitki Tespiti

Yerleşim Termal Ölçümü

Orman Yangın Yönetimi

Afet Sonrası Değerlendirme

Sintine ve Çevre Kirliliği Tespiti

Tarımsal Uygulamalar

Haritacılık

Genel teknik özellikler

Pistten bağımsız, dikey iniş kalkış

Gece ve gündüz, keşif, gözetleme ve istihbarat

Atış tanzimi

Tek Yer Kontrol İstasyonundan takım ve sürü İHA'ların yönetimi

Bulutaltı görev yeteneği

Özgün otopilot sistemi

Link kopması durumunda eve dönüş ve otomatik iniş

5 Kg'a kadar faydalı yük taşıma

Özgün Yer Kontrol İstasyonu sistemi

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Türk Hava Kuvvetleri 6 Şubat Depremi Orta Asya Havelsan Afrika Deprem Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title