Haberler

Fujitsu, PC ve donanım bölümünü ikiye ayıracak

Güncelleme:

Japonya merkezli teknoloji devi Fujitsu, donanım operasyonlarını yeni bir şirket olan Fsas Technologies'e devredeceğini duyurdu. Bu hamleyle şirket, daha sürdürülebilir ve karlı bir işletmeye dönüşmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasının köklü şirketleri operasyonlarını yürütmek için dönüşmeye devam ediyor. Bu dönüşümün son parçası ise Fujitsu'dan geldi. Japonya merkezli teknoloji devi, PC ve donanım bölümünü ikiye ayıracağını dile getirdi.

Fujitsu, Fsas Technologies olarak yaşayacak

Fujitsu, donanım operasyonlarını Fsas Technologies adlı yeni bir şirkete dönüştürmeyi planladığını duyurdu. Bu hamle ile şirket, 2030 yılına kadar daha sürdürülebilir ve karlı bir işletmeye dönüştürmek istiyor.

Şirketin paylaşımına 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren Fsas Technologies, Fujitsu'nun Japonya'daki donanım işlerini üstlenecek. Bu kapsamda sunucu ve depolama portföyünün geliştirilmesi, üretimi ve satışını devralacak.

132132132123

Fujitsu'nun Japonya'da farklı operasyonlar için kullandığı sunucular bulunuyor. Yeni şirket ayrıca Japonya'da IPCOM ağ sunucuları ve kurumsal bilgisayar satışı/desteğini de gerçekleştirecek.

Donanım ürünleri ve hizmetleri üzerinde çalışan yaklaşık 7 bin 500 çalışan bulunuyor. Japon şirket çalışanların kovulup kovulmayacağı hakkında detay vermedi, ancak büyük bir bölümünün Fsas Technologies'e geçmesi bekleniyor.

Fujitsu markası ise BT sistem entegrasyonu, hizmet ve altyapı hizmetlerine ilişkin sorumluluklarını koruyacak. Ancak bu bölünmenin ilk aşamada Japonya pazarını etkileyeceğini, globalde operasyonlarının etkilenmeyeceğini de hatırlatalım.

Aslında şirket bir süre önce Avrupa'daki bilgisayar pazarından çekilmişti. Bu kapsamda dijital hizmetler, bulut ve siber güvenlik gibi alanlarda büyümek istediğini belirterek kurumsal çözümlere yöneldi.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Fujitsu Japonya Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title