Haberler

Formula 1 Suudi Arabistan GP bitti: Peki kim kazandı?

Güncelleme:

Formula 1 Suudi Arabistan Grand Prix'i yapıldı. Heyecan dolu geçen yarışın ardından detaylar haberimizde...

Formula 1 2023 sezonunun 2. yarışı dün tamamlandı. Bahreyn'in ardından yapılan Suudi Arabistan Grand Prix yarışının birincisi Sergio Perez oldu. Sıralama turlarında yaşadığı talihsizlik sebebiyle yavaşlayan Verstappen ise yarışa 15. sıradan başladı. İzleyicilerin adrenalin seviyesini yükselten yarışın detaylarıysa haberimizde.

Formula 1 2023 Suudi Arabistan Grand Prix yorumları ve sonuçları

Formula 1 2023 sezonunun ikinci ayağı Suudi Arabistan'daydı. Cidde şehrinde ayarlanan pist takvimdeki en uzun ikinci pist olma unvanına sahip. Ayrıca İtalya'daki hız tapınağı Monza'dan sonra en hızlı ikinci pist. Pilotlar bu pistte 250 km/s hız yapma imkanına sahip.

18 Mart Cumartesi günü yapılan Formula 1 Suudi Arabistan GP antreman turlarıysa beklenildiği gibi ilerledi. 1, 2 ve 3. antreman turlarının kazanan ismi Red Bull takımından Max Verstappen oldu. Antreman turlarında 2. ve 3.'lük için Sergio Perez – Fernando Alonso arasında rekabet yaşandı. 1. ve 3. antreman turlarının ikincisi Sergio Perez, 2. antreman turunun ikincisiyse Fernando Alonso oldu.

Formula 1 sezonu başladı: İşte 2023 yarış takvimi!

Sıralama turlarındaysa işler değişti. Verstappen'in yaşadığı bir aktarma sorunu onu yavaşlattı. Bu yüzden geriye düşen Verstappen 15. sıradan yarışı bitirdi. Yarışın pole positionu ise Verstappen'in takım arkadaşı Perez'in oldu. Kısacası ufak bir liderlik değişimi diyebiliriz. Gridin 2. sırası Fernando Alonso'ya, 3. sıra ise George Russell'a aitti.

Formula 1 Suudi Arabistan GP startının verilmesi ardından heyecan başladı. Yarışın ilk turu oldukça temiz geçti. Tüm pilotlar ön sıralara geçmek yerine ilk turda yerlerini korumayı hedefledir. İkinci turdaysa yönetimden gelen bir haberle Fernando Alonso 5 saniyelik bir ceza aldı. Alonso'nun grid pozisyonunda aracını düzgün konumlandırmadığı fark edildi.

Temiz geçen yarışın ardından son turlara geldiğimizde Verstappen iyice temposunu arttırdı. Ancak takım arkadaşı Sergio Perez'de ona ayak uydurdu ve aradaki 5 saniyelik fark kapanmayarak 4,7 saniyeye düştü. Bu durum Verstappen'i yarışın ikincisi yaptı. 3. ve 4. sıra arasındayda Formula 1 yönetiminden kaynaklı bir karışıklık yaşandı.

Normal şartlarda Fernando Alonso yarışı 3. bitirmişti. Alonso kutlamalar için podyuma çıkmış şampanyasını patlatmıştı. Ancak yönetimden gelen karar sıralamayı değiştirdi. Alınan karara göre Alonso gerekli cezayı almamıştı. 5 saniyelik cezası 10 saniyeye çıkarıldı ve Alonso yerine George Russell podyuma geldi.

Aston Martin duruma itiraz etti ve karar tekrar incelendi. İnceleme sonunda Alonso haklı bulundu ve tekrar 3.lük kupasını aldı. Son durumda 1. Sergio Perez (Red Bull Racing), 2. Max Verstappen (Red Bull Racing) ve 3. sırayı da Fernando Alonso (Aston Martin) aldı. Mercedes Benz pilotu Lewis Hamilton'sa bu yarışı 5. sırada bitirdi.

Formula 1 2023 Sürücü Puan Tablosu

SıraSürücü ÜlkeTakımPuan1Max VerstappenNEDRed Bull Racing Honda442sergio perezMEKSİKARed Bull Racing Honda433Fernando AlonsoESPAston Martin Aramco Mercedes304Carlos SainzESPFerrari205Lewis HamiltonGBRMercedes20
Formula 1 2023 sürücü puan tablosu

Formula 1 Suudi Arabistan GP hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Suudi Arabistan Formula 1 Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title