Haberler

Türkiye'ye temsilci atayan X platformunun reklam yasağı kaldırıldı

Güncelleme:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye'de temsilcilik açmaması nedeniyle X platformuna uygulanan reklam yasağının temsilci belirlenmesinin ardından kaldırıldığını duyurdu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye'ye temsilci atayan sosyal medya platformu X'in reklam yasağını kaldırıldığını duyururken konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, eski unvanı Twitter, Inc. olan X Corp. (Twitter/X) adlı sosyal ağ sağlayıcısı, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca, "Türkiye'de temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü" yerine getirdi. Bu nedenle platforma 19 Temmuz 2023'te getirilen reklam yasağı kaldırıldı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye temsilcilik atamayan X'e ek yaptırım olarak bant daraltma cezasının verilip verilmeyeceği konusu tartışma yaratırken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Hala 'X' Türkiye'ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek. Görüşmelerimiz hala devam ediyor. Yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamında bant daraltma da gündemimizde." açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye'de temsilcilik açması konusunda uyarılan sosyal medya platformu X'e temsilcilik açılana kadar reklam yasağı getirilmişti.

Kaynak: AA / Teknoloji

Sosyal Medya Türkiye Twitter Sosyal Medya Hukuk Teknoloji Dünya Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

500

Yorumlar (2)

Tayfur Çoşkun:

Bu X çıktığında Türkiye kullanıyordu. Muhatapsız, Temsilciliksiz, Vergisiz bir şekilde hemde. Türkiye bu uygulamayı kullanırken Avrupada App Download edilmiyordu. Çünkü Download edilebilmesi için önce Muhattap istedi temsilcilik istedi daha sonra vergiye tabi tuttu. Kabul edildikten sonra açıldı. Yani demem o ki bizim ülkede önce yapılacak şeyler hep sonradan yapılıyor.

7
0
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Amerikan sosyal medya platformalarına giden paraların haddi hesabı yok. Sonra ağlamayın dolar yükseliyor diye. Vermeiyn reklam.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title