Haberler

Başakşehir Living Lab Girişimci Günü'nde 21 proje finale kaldı

Güncelleme:

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Başakşehir Living Lab Girişimci Günü'nün 16'ncısı düzenlendi. Girişimcilerin yatırımcılarla buluştuğu etkinlikte 114 projeden 21'i finale kaldı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, hayatı kolaylaştıran teknoloji ve inovasyon çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini belirtti.

p> Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Başakşehir Living Lab Girişimci Günü'nün 16'ncısı düzenledi. Yenilikçi fikirlerin önünü açmak için her zaman girişimcilerin yanında olduklarını ifade eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Hayatı kolaylaştıran teknoloji ve inovasyon çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz" dedi.

Girişimcilerin yatırımcılarla buluştuğu 16. Başakşehir LivingLab Girişimci Günü, Başakşehir Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi'nde yapıldı. Girişimciler ile mentorlar ve girişimcilik ekosisteminde yer alan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin bir araya geldiği etkinlikte yüksek katma değer sağlayacak projelerin sunumları yapıldı. Değerlendirme süreci ve proje sunumlarına Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da katıldı.

114 PROJEDEN 21'İ FİNALE KALDI

Türkiye'nin ilk inovasyon ve teknoloji merkezi BaşakşehirLiving Lab'de geleneksel hale getirdikleri etkinliğin 16'ncısına ev sahipliği yaptıklarını belirten Kartoğlu, "Girişimcilik kimliğimiz ile girişimcilerimizin projelerini tanıtmasının yanı sıra yenilikçi fikirlerinin de ülkemizin ihtiyacı olan yüksek katma değerli ürünlere dönüşmesine imkan sağlıyoruz. Aynı zamanda Türkiye Yüzyılı'nda, son yıllarda büyük bir atılım içinde olan ülkemizin teknoloji hamlesine omuz veriyoruz. 23 şehrimizden girişimcilerimiz; sağlık, eğitim, güvenlik, yazılım ve tarım gibi alanlarda 114 projeyle başvuru yaptı. 12 şehrimizden 21 girişimcimiz finale kalma başarısı gösterdi" şeklinde konuştu.

"DÜŞÜNÜYOR, ÜRETİYOR, İLKLERİ BAŞARIYORUZ"

Başakşehir'de yediden yetmişe herkese teknoloji eğitimleri verdiklerinin altını çizen Kartoğlu, "Hayatı kolaylaştıran teknoloji ve inovasyon çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Teknoloji yolculuğumuzda en büyük gücümüz, girişimcilerimiz. Onlarla birlikte yol yürüyor, düşünüyor, üretiyor ve ilkleri başarıyoruz" ifadelerini kullandı.

16'ncı Başakşehir Living Lab Girişimci Günü'nde dereceye giren girişimciler ödüllendirildi. Birinciye 30 bin, ikinciye 25 bin ve üçüncüye 20 bin lira para ödülü verildi. Etkilikte Başakşehir Belediyesi Özel Ödülü ve Jüri Özel Ödülü de sahiplerini buldu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Başakşehir Belediyesi Yasin Kartoğlu Başakşehir Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title