Haberler

    Apple Pay'e Destek Yok, Nfc Erişimi Engelleniyor!

    Bazı satıcılar gelecek sene kendi mobil ödeme sistemini başlatmayı planlıyor.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Apple Pay ile birlikte ortalık biraz karıştı. Çünkü herkes kendi mobil ödeme sisteminin peşinde. Walmart, Kmart, 7-Eleven, Best Buy gibi ağır toplar dahil olmak üzere Apple Pay ile düpedüz rekabet var gözüküyor. Perakendecilerin 2012'deki ortak girişimleri söz konusu. CurrentC denilen kendi mobil ödeme sistemi üstünde çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki sene bu sistemi devreye sokacaklar. Bu durumda Apple Pay'i desteklemeye pek niyetleri yok.


    Geçtiğimiz ay Apple'ın duyurusunu takiben Wal-Mart ve Best Buy, Wall Street Journal'a Apple Pay sisteminin müşterileri tarafından kullanılmayacağını doğruladı. Bu hafta başında ise Rite Aid'in (İlaç satıcısı) NFC okuyucularını değiştirdiği (Ya da engellediği) ortaya çıktı. Böylece Apple Pay, Google Wallet, SoftCard gibi sistemlerin erişimini engelledi. Bir temsilci daha sonra bu haberi iMore sitesine doğruladı. Son gelişmelere göre CVS, Apple Pay'i kapatmış durumda. Her iki şirkette gelecek sene beklenen CurrentC'yi destekleyecek duruyor.


    Mobil ödeme pazarının kontrolü için verilen mücadele satıcılar ve bankalar arasında sürtüşmeye yol açıyor. Bankalar heyecanla kendi kredi kartları ile alımların sayısını arttırmak için Apple Pay'i yeni bir yol olarak görmeye başladı ve destek verdi. Ancak Apple güverteye tüccarları da almak istedi. Apple'ın web sitesine hızlıca bakınca sayının yüksek olmadığı belli.


    Şu anda tek bir banka CurrentC'yi destekliyor. Bu sistemde ücretsiz kart işlemleri ve kontrol noktası satıcılar için daha çekici. Wal-Mart dışında CurrentC ortakları arasında Gap, Old Navy, 7-Eleven, Kohls, Lowes, Dunkin'Donuts, Sam's Club, Sears, Kmart, Bed, Bath & Beyond, Banana Republic, Stop & Shop ve Wendy's gibi isiler var. Yakın zamanda bu zincire neredeyse tüm benzin istasyonları da dahil olacak.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Apple Pay Best Buy Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title