Haberler

Anadolu Gezegen Gezgini Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Uzay Keşif Topluluğu Derneği tarafından düzenlenen Anadolu Gezegen Gezgini Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada Polonya Project Scorpio takımı birinci oldu ve Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderilecek kartpostalın yer aldığı fotoğraf ve isimler de açıklandı. Yıldız Teknik Üniversitesi ve United International University takımları da dereceye girenler arasında yer aldı.

Uzay Keşif Topluluğu Derneğince (UKET), ODTÜ yerleşkesinde oluşturulan Mars ve Ay yapay sahalarında düzenlenen uluslararası "Anadolu Gezegen Gezgini Yarışması"nın ödülleri sahiplerini buldu.

"Anadolu Gezegen Gezgini - Anatolian Rover Challenge" adlı yarışmanın, Uzay araştırmalarını yaygınlaştırma çalışmaları yürüten UKET organizatörlüğünde, bu yıl ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT ev sahipliğinde ikincisi düzenlendi.

4 ülkeden 9 takım, hazırladıkları projelerle olası senaryolar üzerinde yarıştı.

Yarışmacılar uzay koşullarında zor durumlarda ürettikleri çözümlere göre değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda, Polonya Project Scorpio takımı birinci oldu. Polonya takımının fotoğraf ve isimlerinin yer aldığı kartpostalın, kasım ayında Uluslararası Uzay İstasyonuna gidecek astronotla uzaya gönderileceği belirtildi.

Yarışmada, Yıldız Teknik Üniversitesinin Yıldız Rover takımı ikinciliğe, United International University'nin UIU Mars Rover Takımı ise üçüncülüğe layık görüldü.

"Otonom Sürüş ve Kontrol Ödülü"nü Yıldız Teknik Üniversitesinden Yıldız Rover takımı, "Robot Kol ve Zorlu Arazide Sürüş Ödülü" ile "Bilim Ödülü"nü yine Polonya'dan Projekt Scorpio kazandı.

Yarışmada, "Malzeme Seçimi Ödülü" Bangladeş'ten United International University Mars Rover'ın, "Takım Yapısı Ödülü" ise Gebze Teknik Üniversitesinden GTU Rover takımının oldu.

Kaynak: AA / Teknoloji

Yıldız Teknik Üniversitesi Polonya Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title