Haberler

TBMM'nin Açılışının 96'ncı Yıl Dönümü (7)

Bahçeli: BİZLERE ÖRNEK OLACAK DAVRANIŞLAR İLK MECLİS'İN RUH KÖKÜNDE MEVCUTTURMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Özel Oturumu dolayısıyla Meclis kürsüsündeki konuşmasında "Bugünlerde aziz milletimizi temsil makamında bulunan bizlere örnek olacak, yolumuzu aydınlatacak tutum ve davranışların kaynağı İlk Meclisimizin ruh kökünde, asil üyelerinde ziyadesiyle mevcuttur" dedi.

Bahçeli: BİZLERE ÖRNEK OLACAK DAVRANIŞLAR İLK MECLİS'İN RUH KÖKÜNDE MEVCUTTUR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Özel Oturumu dolayısıyla Meclis kürsüsündeki konuşmasında "Bugünlerde aziz milletimizi temsil makamında bulunan bizlere örnek olacak, yolumuzu aydınlatacak tutum ve davranışların kaynağı İlk Meclisimizin ruh kökünde, asil üyelerinde ziyadesiyle mevcuttur" dedi.

"MECLİSİ'MİZ GAZİ'DİR VE BU UNVANA FEDAKARLIKLARLA LAYIK BULUNMUŞTUR"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM Özel Oturumu öncesinde Genel Kurul salonunda HDP Milletvekilleri Celal Doğan ve Mahmut Celadet Gaydalı ile tokalaştı. Bahçeli, 23 Nisan konuşmasında ilk Meclis'in Türk milletinin umut nişanesi ve var olma beyannamesi olduğunu anımsatarak şöyle konuştu: "Mondros'çu ve Sevr'ci anlayışa karşı Ulus'tan kopan fırtına, vakti geldiğinde Akdeniz'e kadar yol almış, dağları yırtıp, bendine sığmayarak taşmıştır. İlk Meclis egemenliğin yegane sahibi Türk milletinden gücünü ve kudretini almıştır. Emperyalist ve sömürgeci ahlaksızlığa karşı verdiği bağımsızlık savaşı bu nedenle meşrudur, kutludur, emsalsizdir. Büyük Millet Meclis'i milli mücadelenin ana karargahıydı. Büyük Millet Meclisi milli iradenin tecelli ettiği demokratik karar merkeziydi. O tarihlerde milli direnci kırmak, umutsuzluğu kabullendirmek için, tıpkı bugünlerde olduğu gibi, çok şey yazılmış, söylenmişti. Hükümetten Sevr'in şartlarını kabul etmesi isteniyordu. İşgalcilerin iyiliğimizi istedikleri yayılıyordu. Milli mücadeleyi yapanların, soyguncu ve yağmacı olduğu iddia ediliyordu. Ankara'nın Türkiye'yi felaket sürüklediği ifade ediliyordu. Avrupa ile başa çıkmayı asırlardan beri Asya'nın hangi kavmi başardı ki, biz başaralım diyenlerin sesi duyuluyordu. Ankara'daki adamlar ufak bir aşireti bile yönetemezler diyenlere rastlanıyordu. Milli mücadele kahramanlarına goygoycu, haydut, hayalperest iftiraları atanlar olduğu gibi, memleketi tam bir çöküntüye götürdükleri uyduruluyordu. Mesela Edirne veya İzmir kurtulursa insanlığımızdan istifa ederiz sözü veren namertlere sık tesadüf ediliyordu. Milli Mücadele, Mondros'la başlayıp Lozan sonrasına kadar genişleyen uzun, yorucu ve kavurucu bir sürecin özetidir. İç ve dış birçok yönü vardır. Savaşlar bu sürecin yalnızca sıcak yanını oluşturmaktadır. Ordular kuran, ordular yöneten, Türk milletinin egemenlik haklarını cansiperane temsil eden Meclisi'miz bu yüzden Gazi'dir ve bu unvana fedakarlıklarla layık bulunmuştur. Bugünlerde aziz milletimizi temsil makamında bulunan bizlere örnek olacak, yolumuzu aydınlatacak tutum ve davranışların kaynağı İlk Meclisimizin ruh kökünde, asil üyelerinde ziyadesiyle mevcuttur"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Celadet Gaydalı Devlet Bahçeli Celal Doğan 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title