Haberler

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Hamzaçebi toplantının başında yaptığı konuşmada, Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın İngiltere Kraliyet Tıp Ödülüne layık görüldüğünü hatırlattı.

Bu anlamlı ödülün ülkenin yoğun gündeminde gözden kaçmaması gerektiğine işaret eden Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Kime verilmesi gerektiği konusunda tam yedi yıl süren bir araştırma yapıldıktan sonra dünyada ilk kez verilen İngiltere Kraliyet Tıp Ödülü'ne Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal layık görülmüştür. Sayın Haberal kumpas olduğu geç de olsa anlaşılmış olan bir dava nedeniyle dört yılı aşkın bir süre cezaevinde kalmıştır. Sayın Haberal cezaevinde kaldığı bu süreçte tıptan, hastalardan, onlara organ nakli yapmak gibi kutsal bir görevden geri kalmıştır. Çok şükür ki bugün Sayın Haberal bu hizmetlerine yine devam etmektedir. Ancak bu ödül bize şunu gösterdi ki güçlükler yalnızca başarının değerini artıran süslerdir. Bu vesileyle hem tıp dünyası hem de ülkemiz açısından bizi onurlandıran bu prestijli ödüle layık görülen Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı tebrik ediyor, kendisine saygılarımı sunuyorum."

-Dedesi için yazdığı şiiri okudu

Daha sonra HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir "Nevruz Bayram Haftası" dolayısıyla gündem dışı söz aldı.

Nevruz Bayramı'nın anlamına ve tarihi sürecine değinen Taşdemir, bu günün yasakçı zihniyetten uzak, bayram havasında kutlanması gerektiğini söyledi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu'da 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yaptığı gündem dışı konuşmada, Çanakkale savaşının dünyada örneğine az rastlanan zaferlerden biri olduğunu vurguladı.

Kendisinin de bir Çanakkale şehidinin torunu olduğunu belirten Dedeoğlu, dedesi için yazdığı şiiri kürsüden okudu.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de gündem dışı konuşmasında 18 Mart Çanakkale Zaferi'ne değinerek, bu zaferin dünya tarihini değiştiren mücadelelerden biri olduğuna işaret etti.

Böyle önemli bir kentin milletvekili olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Erkek, "Çanakkale geçilmez ve hiçbir şekilde de geçilmeyecektir." dedi.

-"Saldırıları önlemekle, hükümet sorumludur"

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta yerinden söz alarak Diyarbakır-Mardin karayolunda mayın taraması sırasında meydana gelen patlamada iki askerin şehit olduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Usta, MHP olarak terörle mücadelenin sonuna kadar arkasında olduklarını da kaydetti.

Konuşmasında işsizlik rakamlarına da değinen Usta, rakamlardaki artışın büyük ve tehlikeli bir seviyede olduğunu, hayata geçirilen tedbirlerin sorunu çözecek nitelikte olmadığını söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da referandum sürecinde "Hayır" kampanyası yürütenlere yönelik saldırılar gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

"Bu saldırıları önlemekle, hükümet sorumludur" diyen Kerestecioğlu, hakların ve özgürlüklerin güvence altına alınmasını istedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de Diyarbakır-Mardin karayolundaki patlamada şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, tüm Türkiye'ye başsağlığı dileğinde bulundu.

Hakkari Yüksekova'da AK Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ayhan ile ağabeyi Murat Ayhan'a PKK terör örgütü tarafından hain bir saldırı gerçekleştirildiğini, Murat Ayhan'ın hayatını kaybettiğini aktaran İnceöz, teşkilatlarının referandum sürecinde çalışmalarını yürütürken bu tür baskı ve saldırılara maruz kaldığına işaret etti.

İnceöz, "Baskı diyorsak baskının nasıl olduğunu burada görüyoruz. Ülkemizden PKK ve terörün bütün türevleri temizleninceye kadar milli bir duruşla bu mücadele kararlı bir şekilde sürecektir." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın partisinin referandum aracının Eminönü'nde meydana sokulmadığı yönünde bir açıklaması olduğunu hatırlatan İnceöz, Belediye Başkanı ile görüştüğünü, meydanın 10.00-18.00 saatlerinde araç trafiğine kapalı olduğu bilgisini aldığını kaydetti.

İnceöz, bu kuralların herkes için geçerli olduğunu, referandum çalışmalarını engelleyici bir tavrın söz konusu olmadığını vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise söz alarak, İnceöz'ün ilgili tavrına teşekkür ederek, ancak herkesin olayları kendi penceresinden aktardığını söyledi.

Altay, bu tür tatsız olayların yaşandığının bir vaka olduğunu dile getirerek, "Biz parti teşkilatlarımızı da belediye başkanlarımızı da kampanya süresince evet propagandası yapanlara karşı maksimum hoşgörü, katkı ve kolaylık göstermeleri konusunda uyarıyoruz. Aynı uyarının Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından özellikle İstanbul'daki çalışmalar bakımından gerekli olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Meclis Başkanvekili Hamzaçebi de Hakkari-Mardin karayolundaki terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, Türk halkına başsağlığı diledi.

Kaynak: AA / Politika

Dirayet Taşdemir İlknur İnceöz AK Parti Politika Güncel Haberler

title