Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, sezaryenle ilgili düzenlemenin de yer aldığı Sağlık Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'de değişiklik yapan tasarının görüşmeleri sürüyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, sezaryenle ilgili düzenlemenin de yer aldığı Sağlık Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'de değişiklik yapan tasarının görüşmeleri sürüyor.

Tasarının 1. bölümü üzerinde AK Parti'li milletvekillerinin verdiği ve Sağlık Bakanlığı'na 4 bin 500 kadro ihdasını öngören önerge, Genel Kurul'da tartışma yarattı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 4 bin 500 kadro ihdası konusunda kendilerine bilgi verilmediğini belirterek, partilerin verdiği sözde durması gerektiğini, önergenin geri çekilmesini istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu da tasarı konusunda AK Parti ile yapılan görüşmelerde önerge hakkında bilgi verilmediğini ifade ederek,

"Bize 250 kadro ihdası var dendi, şimdi 4 bin 500 geldi. Bunun adı adam kandırmaktır. Bizi enayi yerine koymaya kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önergeleri muhalefet ile paylaştıklarını ifade ederek, "Ekli listeye ilave yapacağımızı söyledik ama sayıları paylaşmadık. 400 bin personeli olan bir Bakanlığın ihtiyaçları var" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, siyaseti ahlaklı ve mertçe yaptıklarını belirterek, kadrolara sınavla eleman alınacağını ifade etti.

CHP ve MHP'li milletvekillerinin itirazlarını sürdürmesi üzerine Sağlık Bakanı Akdağ, "Siyaseti hep dürüst yaptık. Genel Kurul'da CHP'li arkadaşlarla 2 saat görüştük. Önergenin gerekçesini okuyacağım, sonra istiyorlarsa arkadaşlarımız geri çeksin, önemli değil" dedi.

Önergenin gerekçesini okuyan Akdağ, "Muhalefet her zaman kadro ihdasında cömert davranır. Bize sorulsaydı söylerdik, onlar da sormamış. Ne kimseyi aldatmak ne de dürüst siyasetin dışına çıkmak amaçlanmıştır. Samimiyeti ispatlamak adına önergenin geri çekilmesini uygun buluyorum" diye konuştu.

AK Parti'li Aydın, önergeyi geri çekerken, AK Parti'li bazı milletvekilleri,

"hayır, çekme" diye tepki gösterdi. Önerge geri çekildi.

-Tartışma-

CHP Antalya Milletvekili Arif Bulut'un, önerge üzerinde konuşurken, "Sağlık Bakanı'nın beyninde araz olduğunu düşünüyorum" sözleri de Genel Kurul'da gerginliğe neden oldu.

AK Parti'li milletvekilleri, Bulut'a tepki göstererek, sözünü geri almasını istedi.

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Buradan birbirimizin gönlünü kırmayarak, Meclis çalışmalarını tamamlayıp, çalışmaları millete anlatmak için gideceğiz" dedi.

Son günlerdeki yoğun çalışmalarından dolayı AK Parti grubunun "gözlerinden öptüğünü" belirten Akdağ, "Ümit ederim ki biraz önce konuşan milletvekilini kendi grup yönetimi de uyarır ve sözünü geri alır" dedi.

Tekrar kürsüye gelen CHP'li Bulut, niyetinin Bakan'a hakaret etmek olmadığını ifade ederek, "Öyle algılandıysa özür diliyorum. Ancak AKP sıralarının arkalarından 'terbiyesiz' diye küfür edenler de sözlerini geri alsınlar. Her kuşun eti yenmez, buradan uyarıyorum" diye konuştu.

Bu sırada bazı AK Parti'li milletvekilleri Bulut'a tepki gösterdi.

Tasarının görüşmeleri 1. bölüm üzerinde sürüyor.

Muhabir: Melda Çetiner- Coşkun Ergül

Yayıncı: Erdem Gültekin - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Arif Bulut Ak Parti Akdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title