Haberler

TBMM Çözüm Süreci Komisyonu Heyeti Eskişehir'de

Güncelleme:

ESKİŞEHİR (İHA) – TBMM Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Meclis Araştırması Komisyonu heyeti, Eskişehir'de bir dizi görüşmeler yaptı.

Çeşitli görüşmelerin ardından bir otelde düzenlediği basın toplantısında konuşan Komisyon Başkan Yardımcısı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, komisyonun 8 Mayıs 2013 tarihinde TBMM'nin almış olduğu kararla kurulduğunu kaydetti. Komisyon üyeleri olarak çalışmaları sürdüklerini belirten Gök, "Komisyonun kurulmasının ardından 24 tane toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantılarda gerek araştırmacılar, akademisyenler, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve komisyona katkı sunma konusunda kim varsa davet ettik. Yaklaşık bir aylık gibi bir süremiz kaldı. Bu süreyi de tamamladıktan sonra raporun yazımına geçeceğiz. Eskişehir'de ağırlıklı olarak sivil toplum kuruluşları, ticaret dünyasının önemli temsilcileriyle, kanat önderleri ile ve derneklerle, terör mağdurları olan arkadaşlarımızı davet ettik. Yaklaşık 7 saat bu arkadaşlarımız ile toplantı yaptık. Buraya gelen arkadaşlarımız çok önemli katkı sağladı" dedi.

"ÜLKEMİZDE KARDEŞLİĞİN, HUKUKUN VE BARIŞ YOLLARININ KALICI HALE GELMESİ SON DERECE ÖNEMLİ"

Gök, Türkiye'de hukukun ve barışın kalıcı hale gelmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Komisyon yoğun bir çalışma temposunda. Bugün burada çalışmamızı tamamladıktan sonra yarın Bursa'ya, oradan da Sakarya'ya ve İzmit'e gideceğiz. Bu komisyonun diğer arkadaşlarımız da doğu illerinde çalışmasına devam ediyor. Toplumsal barış yolları dediğimiz hadisenin dışarıda söylenmemiş hiçbir sözün kalmaması adına ve ülkemizde kardeşliğin, hukukun ve barış yollarının kalıcı hale gelmesi adına son derece önemli. Bugün Eskişehir'deki toplantıya baktığımda değerlendirmemiz gereken bir konu daha var. Gelen bütün konuklarımız bu konunun 11 aydır devam eden kardeşlik hukuku doğrultusunda sürdürdüğümüz bu programın güçlendirilerek devam etmesi gerektiğini belirtti. Barış sürecine ülkemizde büyük bir destek var. Bu destek başladığı günden bugüne kadar güçlenerek devam ediyor. Toplumsal barış yolları kamuoyunda çözüm sürecinin değerlendirilmesi açısından bu komisyon tarihi bir görev yürütmektedir. Sayın Başbakanımız, 'Gerekirse baldıran zehri içeriz' demiştir. Kullanmış olduğu bu kavram içinde azimli, kararlı ve inançlı şekilde siyasi bir duruşun sergilendiği çerçevede çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra komisyonun görüşünün olacağı raporu Meclis'e sunacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Aileler çözüm sürecini nasıl değerlendiriyor?' sorusuna ise Gök, şu yanıtı verdi:

"Ailelerin söylediği ortak bir kavram var. 'Terör sorununu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çözer, AK Parti çözer' diyorlar. 11 aydır analar ağlamıyor. Bu süreç gittikçe güçlensin ve asla bozulmasın. Tarihi bir süreçtir. Herkes bu sürecin diline dikkat etsin diye ortak bir görüş ifade etmişlerdir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Abdulkerim Gök Eskişehir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title