Haberler

Tatvan Halk Sağlığı Merkezi Hizmeti Vatandaşların Ayağına Götürüyor

Bitlis'in Tatvan İlçe Belediyesi bünyesinde kurulan halk sağlığı merkezi "Evde sağlık hizmeti" kapsamında sağlık hizmetlerini maddi durumu iyi olmayan vatandaşların ayağına götürüyor.

Bitlis'in Tatvan İlçe Belediyesi bünyesinde kurulan halk sağlığı merkezi "Evde sağlık hizmeti" kapsamında sağlık hizmetlerini maddi durumu iyi olmayan vatandaşların ayağına götürüyor.

Tatvan'da 1 doktor, 1 ebe hemşire ve 1 sağlık memuruyla sağlık evde sağlık hizmetleri vermeye başlayan Tatvan Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi'ne, Tatvan Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Mizgin Kadın Danışma Merkezi'nden de 1 sosyolog destek veriyor. Halk Sağlık Merkezi gerçekleştirmiş olduğu "Evde Sağlık Hizmeti" kapsamında yatalak, engelli, felçli, hareket kabiliyetini yitirmiş hastaların tedavi takibatları yapılıyor. Hastalara hastane geliş gidişlerinde ambulans desteği verilirken, beklenmedik durumlarda doktor hemşire veya sağlık memurundan oluşan ekip desteği de veriliyor. Evlerde verilmekte olan tıbbı müdahaleler arasında; enjeksiyon, pansuman, ilaç tedavisi yara bakımının yanı sıra hasta ve aileler için psikolojik deste'te sağlanıyor.

Halk Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Fatih Şanlı, çalışmalarının talep doğrultusunda rutin bir şekilde devam edeceğini belirtti. 'Evde Sağlık Hizmeti'nin genelde yatalak, hareket kabiliyeti düşmüş hastalarımızın tıbbı takibi ekseninde olacağını kaydeden Dr. Şanlı, "Hastaneye geliş gidişleri, ilaç tedavisi, yara bakımının yanı sıra hastalarımızın sosyal hakları için belediyemiz tarafından hukuki destek sağlanacaktır" dedi.

Çalışmalarda çok ağır yatalak hastaların birçoğunun sağlık güvencelerinin olmadığının görüldüğünü ifade eden Dr. Şanlı şöyle konuştu:

"Bu gibi hastalarımızın sağlık kuruluşları ile olan iletişimini sağlayacağız. Sonuçsuz kalması durumunda hukuki destek vereceğiz. Çalışmalarımızda hastalarımıza ve aile yakınlarına pisko-sosyal destekte sağlanacak. Mizgin Kadın Dayanışma Merkezi'nde faaliyet yürüten sosyologumuz da çalışmalarımıza bu yönlü destek veriyor. Yatalak hastalarımızın saç sakal tıraşlarını ücretsiz olarak karşılayacağız. Bu hizmetimiz sadece yatalak felçli hastalarımızla sınırlı kalmayacak. Yaşlı evden çıkması zor olan vatandaşlarımıza da bu hizmeti vereceğiz. Bu çalışmayı da anlamlı ve yerinde bir sevap olarak görüyoruz." - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Şanlı Bitlis Tatvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title