Haberler

Tarihi Van Kilimleri Tuşba Belediyesiyle Hayat Bulacak

Van'ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan kurslarla tarihi Van kilimleri gün yüzüne çıkarılıyor.

Tuşba Belediyesinin kadın istihdamı sağlamak ve unutulan değerleri gün yüzüne çıkarmak için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Tuşba Belediyesi; Tuşba Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü destekleri ile okullarda kurslar açarak, hem unutulan değerleri gün yüzüne çıkarıyor hem de kadın istihdamını sağlıyor. Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ile birlikte okullarda açılan kursları ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kurslar hakkında bilgiler aldı. İlçeye bağlı Şehit Ferhat Aslan Anadolu Lisesinde açılan yöresel kilim dokuma kursunu gezen Başkan Özgökçe, amaçlarının tarihi Van kilimlerini yaşatmak ve onları bütün dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek, "25 kadın kursiyerimiz burada hem Van kilimlerinin yapımını öğreniyorlar hem de güzel zaman geçiriyorlar. Burada birinci amacımız kadınların evde zamanlarını boşa geçirmemelerini sağlamak ve bunun yanında ailelerine katkı sunmalarını sağlamaktır. Bunun yanında onlara meslek edindirmek ve tezgahlarımızda Tuşba kilimlerini yaygınlaştırarak bu işte emeği olan arkadaş sayımızı arttırmaktır" dedi.

Tuşba Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak çalıştıklarını ifade eden Özgökçe, "Bütün birimlerimizle ortak çalışıyoruz. Amacımız halkımızın hayat standartlarını yükseltmektir. Bunun için öncelikle kadınlarımızın vakitlerini en ekonomik ve en değerli şekilde kullanabilmelerini sağlıyoruz. Bunun yanında ailesine destek olmak isteyen kadınlara da çok güzel bir ortam sağlıyoruz. İnanıyorum ki kursiyerlerimizin her biri ilimizin önemli değerinin yaşatılması adına önemli adımlar atacak ve bu mesleğin gelecekteki nesillerimize aktarılmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kurslarda yapılan çalışmaların daha sonra sergileneceğini ve satışının gerçekleştirileceğini vurgulayan Özgökçe, "İş-Kur destekleri ile yapılan bu çalışmalar ileriki süreçte en güzel ortamlarda sergilenecek ve daha sonra da tarihi Van evlerinde oluşturacağımız büfede satışı gerçekleşecektir. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde de şehir merkezinde bir yer oluşturup burada da satışını yapacağız. Bu kapsamda bizlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, dezavantajlı bir bölgede böyle bir çalışmanın takdire şayan olduğunun altını çizerek, "Bu kardeşlerimiz hem bir katkı alıyorlar hem de okula gelip gidiyorlar. Takdire şayan bir çalışma. Güneş nasıl Tuşba'da doğup her tarafı aydınlatıyorsa, bu kilimler de buradan bütün Türkiye'yi aydınlatacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kursiyerler ise, daha önce zamanlarını evde oturarak ya da televizyon izleyerek geçirdiklerini belirterek, "Böyle bir yerin açılması her anlamda bizim için iyi oldu. Burada hem meslek öğreniyor hem de aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda böyle bir imkanı bize sunan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz" dediler.

Konuşmaların ardından Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, tezgaha oturarak Van kilimi dokuyarak, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Özgökçe Tuşba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
title