Haberler

Tarihi Kentler Birliği Üyeleri Niksar'da

Tokat’ta gerçekleşen Tarihi Kentler Birliği'nin(TKB) bölge toplantısına katılan belediye başkanları, akademisyenler, Çekül Vakfı temsilcileri, il ve ilçe kültür müdürlerinden oluşan bir grup ziyaretçi Niksar Belediyesi’nin konuğu oldu.

Tokat'ta gerçekleşen Tarihi Kentler Birliği'nin(TKB) bölge toplantısına katılan belediye başkanları, akademisyenler, Çekül Vakfı temsilcileri, il ve ilçe kültür müdürlerinden oluşan bir grup ziyaretçi Niksar Belediyesi'nin konuğu oldu.

Tarihi Kentler Birliği kurucusu Prof. Dr. Metin Sözen başkanlığında bölgesel kültür rotalarının konuşulduğu toplantının ardından akşam yemeği için Niksar'ı ziyaret eden konuklara ikram edilen Niksar yemeklerinin yanı sıra yemek eşliğinde yöresel müzik dinletisi sunuldu.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ve Niksar Belediyesi Plan-Proje ve Çevre Koruma Kontrol Müdürü Jeolog Hüseyin Şahin'in özenli hazırlıklarına hayranlıklarını gizleyemeyen konuklar Niksar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü başta olmak üzere tüm birim çalışanlarına teşekkür ettiler. Tarihi Yağıbasan Medresesi ve Niksar Kalesi'ni de gezen Tarihi Kentler Birliği üyeleri Niksar'da bulunmaktan duydukları mutluluğu her fırsatta dile getirdiler.

Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu'nun da katıldığı toplantıda Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, 2 günlük çalışmayı değerlendiren konuşmasında bölgedeki tarihsel ve kentsel dokunun korunmasına önemle vurgu yaparak şu açıklamada bulundu: "Yaptığımız toplantıda Tokat, Niksar, Zile, Turhal, Pazar ve Sulusaray ile ilgili konuşulacak birçok şeyi değerli hocam Prof. Metin Sözen ile birlikte masaya yatırdık. Konuşulacak her şey konuşuldu. Değerli başkanımız Ahmet Duran Ünverdi döneminde başlayan koruma kültürünü; tarihi, mirası, kenti ve kentsel kimliği koruma anlayışını Tarihi Kentler Birliğiyle birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Niksar'da da başlamış oldu."

Başkan Özcan sözlerinin devamında; "Niksar'da elde ettiğimiz deneyimlerimizi Tokat'ın geneline yaymayı planlıyoruz. Bilindiği gibi Tokat'ın 6 müzesi var, 7.'si de açılmak üzere, Saygıdeğer Metin Sözen hocam Niksar için bir seri müze yapılması noktasında bize önemli bir rota çizdi. Bu yönde çalışarak Niksar'ımızı müzeler şehri haline getireceğiz. Değerli misafirlerimiz, sizlerin huzurunda Tarihi Kentler Birliği'nin saygıdeğer üyelerine, Çekül Vakfı'nın değerli çalışanlarına ve Niksar'ımızı ziyaret eden değerli belediye başkanlarımıza Prof. Dr. Metin Sözen Hocamın şahsında çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yağıbasan Medresesi'nin önünde çekilen anı fotoğraflarının ardından misafirler ilçeden ayrıldılar. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Şahin Özdilek Özcan Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title