Haberler

Tanrıverdi'ye Kula'da Coşkulu Karşılama

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’nın Kula ilçesinde coşkuyla karşılandı.

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa'nın Kula ilçesinde coşkuyla karşılandı. Tanrıverdi, " Türkiye'nin yükselmesini, güçlenmesini hazmedemeyenler kirli oyunlar peşindedir" dedi.

AK Parti Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ ve Recai Berber ile birlikte Kula'ya gelen AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, ilçe girişinde çok sayıda partili tarafından karşılandı. 600 araçlık konvoyla ilçe merkezinde tur atan Tanrıverdi ve beraberindeki heyet, daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından Değerli Düğün Salonu'nda düzenlenen programa katıldı. Burada sloganlarla karşılanan Tanrıverdi, kendisine gösterilen sevgiden dolayı herkese teşekkür etti.

AK Parti Kula İlçe Başkanı Nejat Gülmez, bütün teşkilat olarak Hüseyin Tanrıverdi'nin arkasında olduklarını söyledi. Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ise yaptığı konuşmada, "Sayın Tanrıverdi'nin adaylığı tüm Manisa için gerçekten çok önemli. Ama bizler bu ilçede doğduk, bu ilçede büyüdük, bu ilçede yaşıyoruz ve Manisa'da böyle bir temsilcimizin olması bizler için onur ve gurur vesilesidir" dedi.

Son 4 buçuk yıllık sürede tüm köylerde, şehir merkezinde Kula Belediyesi, İl Özel İdaresi ve devlet yatırımlarıyla yaklaşık 350 trilyon lira yatırımın Kula'da uygulanmasını sağladıklarını söyleyen Aşkın, "İnşallah, birlik ve beraberlik içerisinde 2014 30 Mart'ta yapılacak olan seçimlerin öncelikle ilçemize, Manisa Büyükşehrimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. En hayırlı görevi kim yapabilecekse Allah bu göreve onu nasip etsin" diye konuştu.

"BU YASA TÜRKİYE'Yİ BÖLÜYOR DİYENLER ŞİMDİ BU YASANIN FAZİLETLERİNİ ANLATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Hüseyin Tanrıverdi ise yaptığı konuşmada, "Manisa Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir demek büyük imkan demektir, büyük imkan büyük hizmet demektir. 5 yıldır yerel yönetimler başkanı olarak çalıştığım genel başkan yardımcılığı döneminde Büyükşehir Belediye Yasası yapılması talimatını Sayın Başbakanımız bana verdi. Manisa'nın büyükşehir olabilmesi için çalışmalarımızı sürdürdüm ve Manisa'mızın birbirinden değerli milletvekili arkadaşlarım de 'Evet Manisa'yı büyükşehir yapmalıyız' dediler ve buna katkı sağladılar. Büyükşehir yasası düzenlememizi gören Başbakanımız birkaç toplantı sonrasında şunu söylemiştir, 'Hüseyin, ben senin kafanın arkasında ne yatıyor anladım. Sen Manisa'nın büyükşehir olmasını istiyorsun' dedi. Bizlerde lafı dolandırmadan 'Manisa büyük bir şehir ama imkanlarından mahrum bir şehir. Hemşehrilerim daha iyi hizmet alacak, onun için istiyorum' dedim. Sonunda 13 Mayıs 2011'de Manisa'ya geldi ve Manisa mitingimizde şu müjdeyi vermişti, 'Artık Manisa büyükşehir oluyor' demiştir. Müjdeyi aldıktan sonra yasa çalışmalarımızı ve düzenlemelerimizi yaptık. Ana muhalefet partileri ve muhalefet partileri hep isyan ettiler ama milletimiz adına bu yasa çıktı ve arkasından yine ana muhalefet partisi durmadı ve Anayasa Mahkemesi'ne itiraz etti. Ama Anayasa Mahkemesi adil bir şekilde kararını verdi ve Büyükşehir Yasası'nı onadı. O gün itiraz edenler, 'bu yasa Türkiye'yi bölüyor, beldelere hizmet gitmeyecek' diyenler şimdi köy köy, belde belde gezip bu yasanın faziletlerini anlatmaya çalışıyorlar. Bu yasayı inanarak çıkardık, bu günde inanarak bu yasanın ülkemize faydalı olduğunu söylüyoruz. O halde bu yasaya inanmayanlar mı büyükşehire seçildikleri zaman daha iyi hizmet verirler, yoksa bu yasaya inanlar mı daha güzel hizmet verirler? Dolayısıyla bu yasa ülkemizin ve insanlarımızın menfaatine. Biliyorlardı ki Manisa Büyükşehir Belediyesi olduğunda CHP seçimi kazanamayacak, avucunu yalayacaktı. MHP seçimi kazanamayacak, avucunu yalayacak. Dolayısıyla birkaç ilçe alabilmek için bu yasaya karşı çıktılar. İnşallah milletimiz bu yaşananları gözden ırak etmiyordur ve sandık önüne konulduğu zaman da bu yasayı ortaya koyandan, bu yasaya inananlardan yana tercihini yapacaktır. İşte o zaman, AK Parti Büyükşehir Belediyesini aldığında, Hüseyin Tarıverdi büyükşehir belediye başkanı olduğunda bu büyük imkanlar özellikle ihmale uğramış ilçelerimiz için kullanılacaktır. Bunlardan bir tanesi de Kula'mızdır" dedi.

Tanrıverdi, "İnşallah bir Kulalı kardeşiniz olarak Manisa'da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum zaman Kula iki yönden hizmet alacaktır. Birincisi Kula Belediye Başkanlığı, ikincisi büyükşehir belediye başkanlığından hizmet alacaktır. Burada her bir köyümüzün alt yapısı, meydanlar, yollar, köprüler, göletler, Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken işler. İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi aracılığıyla bu hizmetler yapılırken muhtarlarımız hizmet için İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızı sıkıştırıyorlar, İl Genel Meclisi Başkanını arıyorlar, buna rağmen bazı meseleler halledilmeyince bizi arıyorlardı. Şimdi durum öyle değil. Şimdi kimseyi aramaya gerek yok. Köylerimiz, beldelerimiz mahalle oldu. Buradaki bir Seyitali Mahallesi'ne, Zaferiye Mahallesi'ne, Dört Eylül Mahallesi'ne nasıl hizmet gidiyorsa aynı şekilde mahalle olmuş Bebekli'ye, Başıbüyük'e, Narınca'ya, her birine aynı şekilde hizmet gidecek" şeklinde konuştu.

"Artık hizmette norm ve standart birliği var" diyen Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca bu seçimlerde artık insanlarımız arasındaki eşitsizlik, sınıf farkı da kalktı. Önceden özellikle köyde oturan hemşehrilerim sadece köy muhtarı için oy kullanıyorlardı. Şimdi oradaki muhtar için, Kula ilçe belediye başkanı ve meclis üyeleri için, büyükşehir belediye başkanı için oy kullanacaklar. Önceden dantel takılanlar, dağdaki çoban ile benim oyum bir olur mu diyordu. Bu yasa ile dağdaki çoban ile şehirdeki entel dantel geçinenlerin oyu aynı olmuştur. Bu sınıf farkını da ortadan kaldırmaktadır."

"TÜRKİYE'NİN YÜKSELMESİNİ, GÜÇLENMESİNİ HAZMEDEMEYENLER KİRLİ OYUNLAR PEŞİNDEDİR"

Tanrıverdi, "Bu seçim farklı bir seçim, bu seçim Türkiye'nin geleceğinin belirleneceği seçim. Bu seçim Türkiye'nin geleceğinin belirleneceği seçim olduğuna göre son günlerdeki olaylardan bunu son derece iyi değerlendirmeli ve çıkarmalısınız. Türkiye'nin yükselmesini, güçlenmesini hazmedemeyenler kirli oyunlar peşindedir. Türkiye'de düzen bozulsun, huzursuzluk olsun ve tekrar terör essin, Türkiye'de tekrar kardeş kardeşi yok etsin, annelerin gözyaşı dinmesin diyorlar. Ekonomik olarak IMF'ye muhtaç olsun istiyorlar. Bunları isteyenler ülkemizi hasta adam olarak tanımlıyorlar" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Tanrıverdi Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title