Haberler

Tahsin Babaş'tan Sanayi Esnafına Ziyaret

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, eski ve küçük sanayi sitelerindeki esnaflarla biraraya gelerek, hem sorunlarını dinledi hem seçilmesi halinde yapmayı planladığı projelerini paylaştı.

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, eski ve küçük sanayi sitelerindeki esnaflarla biraraya gelerek, hem sorunlarını dinledi hem seçilmesi halinde yapmayı planladığı projelerini paylaştı.

Euro Center Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen buluşma toplantısına yaklaşık 700 esnaf katıldı. Belediye başkanlığı için yaklaşık olarak 4 aydır seçim çalışması yürüttüğünü ifade eden Tahsin Babaş, "Sanayicilerimiz nasıl bir arabayı tamir ettiğinde test ediyorsa, ben de bu zaman zarfında yaptığım hizmetleri test etme imkanı buldum. Şimdiye kadar 60 bin kişiyle görüşme imkanım oldu. Bu görüştüğüm kişilerden bugüne kadar bana, 'Benim işimi görmedin' diye çıkan olmadı. Yani ben, bu testten başarılı bir şekilde geçtim ve bundan dolayı da çok mutluyum. Bu yüzden önce Allah'ın takdiri, ondan sonra da sizlerin teveccühü ile belediye başkanlığı görevini istiyorum. Sizlere çok daha güzel ve büyük hizmetler kazandırabilmek için sizden yetki talep ediyorum. Belediyecilik, benim artık mesleğim oldu. Bu mesleğimi de icra etmek için önce ekibimi kurdum, ardından iktidarın gücünü arkama aldım. En önemlisi de benim arkamda Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ile Kastamonu mitinginde görüşme imkanı bulduğunu açıklayan Tahsin Babaş, şöyle konuştu: "Başbakanımız elimden tutup bana, 'Kastamonu'yu senden istiyorum, sen iyi yetişmişsin, bu konuda liyakatin var. Sen üniversitede lisans eğitimi yapmışsın. Sen bu işi 25 yıl çalışarak öğrenmişsin. Belediyecilikte bilgin, becerin, tecrüben, yani her şeyin var. Bu yüzden senden Kastamonu'yu istiyorum' dedi. Ben de Sayın Başbakan'ımıza, 'Bizim Kastamonu halkımız zekidir, ferasetlidir, basiretlidir, bu yüzden belediyeyi AK Parti ile buluşturur' dedim."

Kastamonu'ya yapılacak 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi'nin yapım ihalesine 21 Nisan'da çıkılacağını söyleyen Tahsin Babaş, "Burası sıradan bir hastane değil, bir araştırma hastanesi olacak. İnşallah TOKİ tarafından ihalenin yapılmasının ardından burasının tamamlanmasını takip edeceğiz ve bir buçuk yıl gibi kısa sürede Kastamonu'ya 400 yataklı araştırma hastanesini açmayı planlıyoruz. Bu hastane, tüm bölgeye hitap edecek. Ayrıca, gerek duyulduğunda 528 yatak kapasitesine çıkartılabilecek. Bu hastanemizin 85 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor. Yaklaşık 900 araçlık otoparkı bulunuyor. 12 tane ameliyathanesi, anjiyosu, onkolojisi ile 55 yataklı acil birimi var. Bir üniversite hastanesinde ne varsa bu Devlet Hastanemizde de aynıları olacak. İnşallah bu hastanemiz tamamlandığında, Kastamonu Tıp Fakültesi ile birlikte koordineli bir şekilde çalışacak. 250 yataklı Kastamonu Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yanı sıra yeni Devlet Hastanesi ile Özel Uğurlu Hastanesi'ni de hesaba katınca toplam 1000 yataklı hastanelerimiz olacak. Bunların yanı sıra Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin ihalesi yapıldı ve yakında temeli atılacak. Bu 4 hastanemiz de hizmete girdiğinde Kastamonu, sağlık alanında her şekilde büyük ilerleme kat edecektir. Ayrıca bu hastanelerin hizmete girmesi, iş hacmi ve istihdam için de büyük bir önem taşıyor. Sanayi esnafına vereceği iş yönünden de bu hastaneler büyük fayda sağlayacak" şeklinde konuştu.

"KİMİN NE SORUNU VAR, BİLİYORUM"

30 Mart'ta belediye başkanlığı görevine getirildiği takdirde öncelikli konularının başında istihdamın geldiğini vurgulayan Tahsin Babaş, şunları söyledi: "İnsanlara, iş, AŞ ve konut kazandırmayı hedefliyorum. İstihdamı Kastamonu'da bir şekilde arttırmalıyız. İşsizlik tamamen önlenmelidir. Her mahallemizde kimler oturuyor, kim ne yapıyor, kim işsiz, kim ihtiyaç sahibi, kimin ne sorunu var, bunların hepsini çok iyi biliyorum. Çünkü ben, bu sokaklarda 25 yıl boyunca boşuna gezmedim, bir şeyler yapmaya çalıştım, insanlara hizmet ettim. Halkımızın derdi olduğunda dertlendim, sevincinde de onlarla aynı sevinci yaşadım. Bu yüzden Kastamonu'da işsizliğin önüne geçmek için projeler hazırladım. Ben, projelerimle varım. Fakat bizi, projelerimizle konuşsak da bir şekilde eleştiriyorlar. Bizim projelerimizi konuşuyorlar. Benim projelerimi eleştireceklerine, kendileri de bir proje üretsin, biz de görelim. Ben, 'Kastamonu'da kentsel dönüşüm çalışması yapacağım' diyorum, fakat arkadaşlar muhalefet yapacakları için, halkımıza, 'Sizin evlerinizi yıkacaklar' diyorlar. Şimdiye kadar nerede gördünüz, kimin evini yıkmışlar, var mı bir örneği, varsa açıklayın o zaman. Türkiye'de birçok ilde kentsel dönüşüm çalışması oldu. Şimdiye kadar hiç kimse memnuniyetsizlik belirtmedi, ben şimdiye kadar hiç duymadım. Duyan varsa söylesin. Ankara'nın Pursaklar mevkisine bir bakın. Buralar gecekondu şeklindeydi, fakat şimdi son derece modern bir şehir haline geldi. Kötü mü oldu?"

"KENTSEL DÖNÜŞÜM TARAFTARIYIM"

Kentsel dönüşüm çalışmalarının artık Kastamonu'da da başlaması gerektiğini belirten Tahsin Babaş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Kentsel dönüşümün faydalarının insanlara anlatılması gerekiyor. Ben, tamamen kentsel dönüşüm taraftarıyım. Kastamonu'da 2000 yılından önce yapılan binalarda deprem riski bulunuyor. Kentsel dönüşüm mevzuatında, bina depreme karşı riskli ise size binayı yenileme imkanı veriliyor. İşlevini ve ekonomik olarak ömrünü yitirmiş bir binayı yenilemenin nasıl mahzuru olabilir? Ayrıca bu binalar yenilerek halkımızın konforunu arttıracağız, can güvenliğini sağlayıp koruma altına alacağız. Yapacağımız ısı yalıtımı ile ısı kaybını önleyeceğiz ve ekonomik kazanç elde etmelerini sağlayacağız. Diğer adayımız, Kastamonu'da çarpık kentleşmenin olduğunu söylüyor, ama kentsel dönüşüm çalışmasına da karşıyım diyor. Kentsel dönüşüm mevzuatı ile şehrin çarpık kentleşmesi de önleniyor. Şehirlerin yeni imar düzenine girmesi sağlanıyor. Ayrıca şehirdeki yenileme çalışmalarının hepsi ancak kentsel dönüşüm mevzuatı ile oluyor. Başka şekilde yapamazsınız. Çünkü kamulaştırma yöntemiyle yapacağınız bir proje çok uzun zaman alır. Hemen örnek verecek olursak, Kışla Parkı ile Cevizli Park arasında Şehir Parkı adını verdiğimiz bir park yapmak için çalışma başlattık. Turhan Topçuoğlu başkanımıza Allah acil şifalar versin, benim de çalıştığım dönemde Turhan Topçuoğlu başkanımızla birlikte çok uğraştık, fakat üzerinden 10 yıl geçti, hala 20 bin metrekarelik bir alanı kamulaştıramadık. Sayın Turhan başkanımız, iki dönem seçim kataloguna Şehir Parkı projesini aldı, ama bir türlü bitiremedik. Çünkü kamulaştırma yöntemiyle olmuyor, bir kişi dahi karşı çıksa, sizin çalışmanıza engel oluyor. Fakat kentsel dönüşüm kapsamında daha hızlı, daha kolay ve etik oluyor. İnsanların menfaatine yönelik oluyor. İlk olarak vatandaşın yapılacak olan projeyi istemesi gerekiyor. Ayrıca yapılacak bu yerlere belediyenin emsal değeri uygulaması gerekiyor."

"ESNAFIMIZ İSTERSE, YAPARIZ"

Eski Sanayi Sitesi ile Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm çalışması uygulamak istediklerini belirten Tahsin Babaş, şunları söyledi: "Ancak ilk olarak esnaflarımızın bunu istemesi gerekiyor. İstemezlerse bu iş olmaz. İkincisi de belediyenin bu yerlere emsal değeri vermesi lazım. İnşallah göreve geldiğimizde, sanayici esnafımızla görüşeceğiz. Bunu isteyip istemediklerini soracağız. Eğer büyük çoğunluğu taşınmayı isterse, bunu yaparız. Yoksa başka şekilde, zorla mümkün değil. Esnafımız, kararını verir ve Eski Sanayi Sitesi ile Küçük Sanayi Sitesi'nin başka bir bölgeye taşınmasını istiyoruz derlerse, kendileri belediyeye gelerek müracaat edeceklerdir. Biz, hiç kimsenin yeri konusunda tasarrufta bulunamayız. Kanunda veya mevzuatta böyle bir şey yok. Bundan önce belediye bir şeyler yapmak istedi, fakat sizler, bunu istemeyerek geri çevirdiniz. Aynı şekilde yapılırsa yine böyle bir sonuç ortaya çıkar. Burada büyük bir yanlışlık yapıldı. Sanayinin bir kısmı park alanına çevrildi, bir kısmı ticari alan, bir kısmı konut alanı gibi yerler belirlendi. Buna ben karşı çıktım, bu en baştan bu şekilde olmaz. Bir esnafın yerini park alanı olarak ilan ettiğinizde vatandaş mağdur oluyor. Çünkü vatandaşın ticareti devam ediyor, bu arazi üzerinden kredi kullanıyor. Bankadan biri geldiğinde, esnafın yerinin imar durumuna baktığında ve park alanı olarak gördüğünde buraya değer biçmeyecek. Bu yanlışlıktan kısa zamanda geri adım atıldı. Öncelikle eğer esnafımız isterse, birlikte karar verip yeni bir sanayi için yer belirleriz"

"HER ESNAF GRUBUNUN AYRI DÜKKANI OLACAK"

Yeni Sanayi Sitesi'nin yapılması için 3 tane alternatif yerin bulunduğunu aktaran Tahsin Babaş, şunları kaydetti: "İlk olarak Aksinir Köyü ile Halife Köyü'nün arasında kalan bölgede yapılması düşünülüyor. Burası aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesi'nin karşısında bulunuyor. Burada 2 bin 500 hektarlık bir alan yer alıyor. İkinci bir yer ise Çerçi Köyü'nün üzerinde bulunuyor. Bir de Tosya Yolu üzerinde bir alanımız var. Esnafımız, bu alternatiflerin hangisini isterse, hangisi menfaatlerine uygun olursa ben esnafımızın yanında olacağım ve destek vereceğim. Varsayalım esnafımız Organize Sanayi Bölgesi'nin bulunduğu bölgenin Yeni Sanayi Sitesi yeri olmasına karar verdi. Bu işi burada sonlandıracağız. Ardından Eski ve Küçük Sanayi Sitesi'nin mevcut binalarının ve dükkanlarının değer tespiti yapılacak. Sanayi esnafından oluşturulacak bağımsız bir komisyon, bağımsız bir emlakçı ve bir müşavirlik firmasıyla birlikte değer tespitini yapacak. Dükkanın sahibi bu değer tespitini kabul edecek, ayrıca komisyon da bunu onaylayacak.

Daha sonra ortak karar alınan bölgede, yeni sanayinin kurulması için çalışma başlatılacak. Bu konuda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na müracaatta bulunulacak. Daha sonra kurulacak Yeni Sanayi Sitesi için, Avrupa Birliği fonlarına müracaat edeceğiz. Ben istiyorum ki esnafımız, cebinden tek kuruş para çıkmadan yeni dükkan sahibi olsun. Ben şimdiye kadar her zaman halkımızın, esnafımızın yanına oldum. İnşallah bundan sonra da yanında olacağım. Hangi Avrupa Birliği kuruluşundan, ne tür kredi alabiliriz, bunları araştıracağız. Son olarak Yeni Sanayi Sitesi'nin projelendirilmesine başlayacağız. Sanayideki her esnaf grubunun ayrı dükkanları olacak. Kafamıza göre proje hazırlamayacağız. Marangozlar için istenilen şekilde marangozhane, kaportacı, motorcu, servisçi nasıl bir dükkan istiyorsa bu şekilde dükkanlar yapacağız. Tek tip dükkanlar yaptıktan sonra esnafımız bu dükkanlar üzerinde tadilat ve onarım yapmayacak. İnşallah bir defada tertemiz olarak bu dükkanları yapacağız. Bu projeyi de esnafımız ve Bakanlığımız onay verdikten sonra yürürlüğe koyacağız. Bu projede belediyemiz, en başından sonuna kadar etkin olarak rol oynayacak. Yeni Sanayi Sitesi hazır hale getirildikten sonra, taşıma işlemini gerçekleştireceğiz. Dikkat ederseniz, bu zaman zarfında Eski ve Küçük Sanayi Sitesi için herhangi bir tasarrufta bulunmayacağız. Sadece bu sürece gelinceye kadar dükkanların değer tespitlerini yapacağız."

Tahsin Babaş, konuşmasının ardından ayakta alkışlanarak lehine sloganlar atıldı. Babaş'a esnaflar büyük ilgi de gösterdi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahsin Babaş Kastamonu Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title