Haberler

Tahliye Olan Balyoz Planı Davası Sanığı Yıldırım, Iğdır'da

Güncelleme:

Balyoz Planı davasından 45 ay Hadımköy Cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Jandarma Kurmay Albay Hanifi Yıldırım, Iğdır'a gitti.

Balyoz Planı davasından 45 ay Hadımköy Cezaevi'nde tutuklu kaldıktan sonra Anayasa Mahkemesi'nin "İhlal" kararı vermesinin ardından tahliye edilen Jandarma Kurmay Albay Hanifi Yıldırım, memleketi Iğdır'a geldi.

Ankara'dan Iğdır'a uçakla gelen Yıldırım, Iğdır Havaalanı'nda Türk bayraklarıyla karşılandı.

Araç konvoyu eşliğinde ailesinin yaşadığı Yaycı köyüne geçen Yıldırım'ı, köyün girişinde akrabaları ve köylüler, kurban keserek karşıladı. Otomobilden inen Yıldırım, vatandaşlarla yürüyerek annesi Hacı Hava Yıldırım'ın evine gitti.

Yıldırım, ellerinden öptüğü annesine uzun süre sarılarak hasret giderdi.

Hava Yıldırım, "Bugün benim için bayramdır, çok mutluyum, oğlum geldi Onu bir kere daha bana göstermeyi nasip eden Allah'a şükürler olsun. Rabim herkese böyle mutlu günler nasip etsin" dedi.

Yıldırım da hep bu anı hayal ettiğini belirterek, "Bu anı bana yaşatan Allah'a şükürler olsun. Annemi, akrabalarımı çok özlemiştim. Hemşehrilerim beni bugün de yalnız bırakmadı. Bana inandılar. Mutluyum. Tarifsiz bir mutluluk içindeyim" diye konuştu.

Daha sonra kent merkezinde bulunan Haydar Aliyev Parkı'na geçen Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Balyoz Planı davasında 45 ay tutuklu kaldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bugün burada sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizler bana inandınız, güvendiniz. Balyoz davasında 45 ay tutuklu kaldım. Geçen hafta Anayasa Mahkemesi, yaptığımız başvurular sonucunda bizleri haklı buldu ve yerel mahkemeye yönlendirdi. Yerel mahkeme de bizleri serbest bıraktı."

-Balyoz Planı davası

-Hacı Hava Yıldırım

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Hanifi Yıldırım Hadımköy Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

holanda dan:

igdirin mederi iftari allah herzaman yuzunuzu guldursun sen cikandan beri sevinc icerisindeyiz hep inandik yanistan birgun donelecehine

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title